Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه توسعه شهری گفت: ما نمی‌توانیم منکر تاثیرات فرهنگی و آموزشی دانشگاه آزاد باشیم امروز وقتی به دور افتاده‌ترین روستاهای این مملکت می‌رویم افراد تحصیل کرده دانشگاهی را می‌بینیم، شما در روستاهای کردستان کسانی را می‌بینید که دانشجوی دکتری هستند در واقع دانشگاه آزاد سطح دانش و سواد را در مملکت ما ارتقاء داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید سادات‌نیا کارشناس حوزه شهری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به سی‌و‌شش سال توسعه واحدهای دانشگاه آزاد در شهرهای مختلف و تاثیر آن بر وضعیت شهرها اظهار کرد: برای شما طرح ویژه «نراق» را مثال می‌زنم؛ جمعیت این شهر بیش از 2 هزار نفر است اما واحد دانشگاه آزادی که در یک کیلومتری شهر ساخته شده نزدیک به دو برابر جمعیت شهر دانشجو پذیرش کرده بود و عمدتا رشته‌های مدیریتی و حسابداری در آنجا ارائه می‌شد.

وی ادامه داد: سوالی که پیش می‌آید این است که پیوند این واحد دانشگاهی با شهر در چیست؟ آیا منفعتی به این شهر می‌رساند؟ در آینده شهر تاثیرگذار است؟ ارتقاء فرهنگی، محیطی، توسعه‌گری دانشگاه با شهر باید بررسی و برای آن نکته مثبتی در نظر گرفته شود.

این کارشناس حوزه شهری به طرح سوال دیگری پرداخت و گفت: آیا این باری بوده که ما روی دوش یک شهر گذاشتیم و اصلا به عواقب آن فکر نکردیم؟ یا قرار است توسعه‌ای اتفاق بیفتد؟ دانشگاه رسالت ارتقاء فرهنگی را به دوش می‌کشد آیا بنیان‌گذاران این دانشگاه نیت‌شان بر این نبوده که انحصار آموزش را از بخش محدود دولتی تسهیل و آن را عام کنند اما به نظر می‌آید در طول زمان با تغییراتی که اتفاق افتاده این موضوع اتفاق نیفتاده است. دانشگاه آزاد که به نوعی بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی جهان محسوب می‌شود، دارای املاک فراوانی است آن هم به این بهانه که واحدهای آموزشی قرار است تاسیس شوند، به دانشگاه داده شده است.

سادات‌نیا تصریح کرد: دانشگاه آزاد تاسیس شد تا اینکه دولت در این زمینه خدمات کمتری ارائه دهد اگر چه در قوانین ما آمده است که آموزش باید مجانی باشد اما اگر کسی گسترده‌تر و بیشتر از توان دولت که محدود است، بخواهد باید پول پرداخت کند. اما باید ببینیم مبنا را چه چیزی قرار می‌دهیم. اینکه تنها یک موسسه درآمدزا داشته باشیم یا اینکه دولت هم باید از این دانشگاه حمایت کند؟ ما نمی‌توانیم منکر تاثیرات فرهنگی و آموزشی دانشگاه آزاد باشیم امروز وقتی به دور افتاده‌ترین روستاهای این مملکت می‌رویم افراد تحصیل کرده دانشگاهی را می‌بینیم، شما در روستاهای کردستان کسانی را می‌بینید که دانشجوی دکتری هستند در واقع دانشگاه آزاد سطح دانش و سواد را در مملکت ما ارتقاء داده است. اما تمامی این موضوعات بخش کمی تاسیس واحدهای دانشگاه آزاد است.

وی تصریح کرد: ‌البته دانشگاه‌های دیگری هم با اهداف سود جویانه‌تر تاسیس شده‌اند و باعث شده مدرک در کشور ما به موضوعی پیش پا افتاده تبدیل شود و وقتی جلوی دانشگاه‌ها می‌روید به چشم می‌بینید که برای نوشتن پایان‌نامه یا ارائه تز دکتری قیمت‌های کلان می‌گیرند و ارائه می‌دهند و مدرک به یک کالا تبدیل شده است. سوال اینجاست که آیا هدف دانشگاه آزاد ایجاد یک کالا بوده است؟ یا قصد داشته دانش و خرد را در کشور ارتقاء دهد؟ نگاه اینجاست که ما گمان می‌کنیم دانشگاه آزاد و تولید علمش باید ما را از محصولات خارجی بی‌نیاز کند اما این گونه به نظر می‌آید، برخی به دنبال این هستند که فقط درآمدی کسب کنند و بگویند ما هم کسب و کاری ایجاد کردیم.

سادات‌نیا افزود: باید ببینیم که هدف از بنیان‌گذاری دانشگاه آزاد چه بوده و امروز هدف واقعی گم شده است یا خیر؟ دانشگاه آزاد امروز یکی از بزرگترین موسسات کشور از لحاظ سرمایه و نیروی انسانی است امروز به هر روستایی که می‌رویم یک واحد دانشگاه آزاد هم می‌بینیم. سنجش نیازها باید اتفاق می‌افتاده اما فکر کنید یک آگهی برای استخدام منشی می‌زنیم و هزاران نفر با فوق‌ لیسانس خواهان آن شغل هستند و این نشان می‌دهد دانش برای ما یک امنیت پایدار به وجود نیاورده است. امروز از وارد کردن متخصصان خارجی و یا کالاهای اساسی بی‌نیاز نشده‌ایم این در حالی است که در رشته‌های پزشکی و مهندسی نیروی داوطلب شغل بیش از آنچه که باید باشد، وجود دارد. مثلا سوار اسنپ می‌شویم و بعد می‌بینیم که راننده دکتری دارد.

سادات‌نیا در تشریح راه حل برای رفع این مشکلات توضیح داد: باید در اقدامات و برنامه‌ها در حوزه دانشگاه آزاد یک بازاندیشی صورت گیرد. بر اساس طرح آمایش سرزمینی باید ببینیم در چه مکانی به چه امکاناتی نیازمندیم و در نهایت از امکاناتی که در دست داریم به عنوان یک سرمایه ملی استفاده کنیم. فرض کنید سرمایه در دست یک کاسب‌کار است و می‌خواهد پول بیشتری دربیاورد اما زمان دیگری سرمایه در اختیار کسانی است که به نوعی سرمایه ملی محسوب می‌شود پس باید در جهت منافع ملی و مردم مورد استفاده قرار گیرد و می‌توان آن را جزو حق‌الناس نیز حساب کرد. دانشگاه آزاد موظف است ساختمان‌ها و امکانات آموزشی که در اختیار دارد با منطقه‌ای که در آن ساخته شده، منطبق کند. البته دانشجویانی که در رشته‌های مختلف تحصیل می‌کنند، باید بر اساس میزان نیاز کشور باشند. بالطبع میزان نیاز دانشجو در هر رشته‌ای اطلاعاتش در وزارت علوم موجود است. وزارت علوم بودجه‌های ملی را دریافت می‌کند تا همین موضوعات را محاسبه کند و در نهایت برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد را به عنوان بزرگترین موسسه علمی کشور بازبینی و باز طراحی کنیم.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۰۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه؛ محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه روز دوشنبه در روند حضور چند ساعته خود در دانشگاه آزاد اسلامی، در نشست صمیمانه با جمعی از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی حاضر شده و به سوالات، دغدغه‌ها و موضوعات مطرح شده توسط حاضران پاسخ داد.

️محمدطیب صحرایی در ابتدای سخنان خود در این نشست با اشاره به عملیات غرورآفرین "وعده صادق" که در روزهای اخیر انجام شد، گفت: ایران اسلامی با اجرای این عملیات که از حداقل توانایی‌های نظامی در آن استفاده شده بود، واژه "ما می‌توانیم" را به جهانیان نشان داد.

وی یادآور شد: رژیم صهیونیستی درحالی که از فناوری‌های ‌دفاعی ۱۰ قدرت بزرگ جهان برای دفاع از خود بهره می‌برد و تمام تلاش خود را کرد که موشک‌های ایران در آن زمین ننشیند، اما این موشک‌ها توانستند با موفقیت از این لایه‌ها عبور کنند و به اهداف از پیش تعیین شده اصابت کنند.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: اشتباه محض است که کسی فکر کند ما تنها یک رژیم صهیونیستی محدود در یک محدوده جغرافیایی را موشک باران کردیم؛ در واقع در طول یک هفته گذشته دیرباورترین افراد اگر منصف باشند خواهند گفت که جایگاه جمهوری اسلامی ایران با پنج دهه قبل در جهان قابل مقایسه نیست.

صحرایی با بیان اینکه به تعبیری این عملیات به نوعی کاروان شادی پهپادی و موشکی بود، ادامه داد: ایران در این عملیات پهپادهای خود راتعمداً و با اعلام قبلی به جهان، به‌سوی اسرائیل فرستاد و شاید به تعبیری با شوی تبلیغاتی به هدف رسید و دنیا فهمید که ما رژیم صهیونیستی را زدیم و آنها باید بدانند نتوانستند با تمام امکانات روز خود جلوی ما را بگیرند و این به معنای توانمندی و اقتدار است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "به‌قله نزدیک می‌شویم"، گفت: ما چه به‌عنوان یک مسلمان و چه به‌عنوان یک ایرانی و یا یک ایرانی مسلمان اگر منصفانه به گذشته و حال خودمان نگاهی بیاندازیم این جمله مقام معظم رهبری را بهتر درک می‌کنیم.

وی در به پاسخ به انتقاد یک نفر از دانشجویان در خصوص وضعیت فعلی فرودگاه کرمانشاه، گفت: ما فرودگاه کرمانشاه را در شرایطی تحویل گرفتیم که باند اصلی فرودگاه به‌علت عدم رسیدگی‌های به موقع دچار ترک‌های عمیقی شده بود و در حالی که در گذشته می شد وضعیت نامناسب این فرودگاه را با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی کرد تا این لحظه ۸۵۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است اما پیش‌بینی می‌شود که فرودگاه کرمانشاه تا اوایل تابستان سال ۱۴۰۳ دوباره زیر بار پرواز قرار گیرد.

صحرایی با بیان اینکه یکی از محورهای توسعه و از ظرفیت‌های بزرگ استان بحث گردشگری است، اضافه کرد: برای فعال ساختن این اهم، زیرساخت‌های حمل و نقل اعم از راه، فرودگاه و راه آهن اهمیت ویژه‌ای دارند و مورد توجه است.

وی در ادامه در خصوص وضعیت راه آهن کرمانشاه، یادآور شد: راه آهن کرمانشاه به دلیل افتتاح ناقص، ایمنی لازم و امکان افزایش سرعت قطار برای سرعت بالای ۶۰ کیلومتر را ندارد که این به معنای عدم بهره‌وری است و رفع این نقص به بودجه‌ای بیش از یک‌هزار میلیارد تومان احتیاج دارد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه به برکت و سوغات اربعین، سال گذشته ۲۸۰ کیلومتر از راه‌های اصلی استان بهسازی شده و تعداد نقاط حادثه خیز استان از ۱۹ نقطه به ۹ نقطه کاهش یافت افزود: پیش‌بینی میشود تا شهریورماه امسال این ۹ نقطه نیز حذف شود.

مقام ارشد دولت در استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت مرز خسروی برای اربعین امسال نیز گفت: در حوزه اربعین بخشی از امور آن برعهده استانداری است که با تلاش و جدیت در حال پیگیری است تا این مرز با توجه به ظرفیت‌هایی که وضعیت فعال‌تری داشته باشد.

صحرایی در ادامه در پاسخ به انتقاد وارد شده در خصوص عدم وجود دانشکده فرهنگ و هنر در کرمانشاه، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مقرر شد که رشته فرهنگ و هنر را در دانشگاه آزاد اسلامی و رشته میراث فرهنگی و گردشگری از طریق دانشگاه رازی درخواست شود و شاهد تأسیس این رشته‌ها در استان باشیم.

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: وظیفه امروز من و شما این است که تلاش کنیم که کرمانشاه در این وضعیت، جایگاه خوب‌تری برای خودش فراهم کند.

محمدطیب صحرایی در پاسخ به مطالبه یکی از دانشجویان و در ارتباط با مسائل پیش آمده در شورای شهر و شهرداری کرمانشاه، اظهار داشت: پیش‌تر یک فرصت سه ماهه‌ به اعضا شورای شهر کرمانشاه داده شده که با توجه به اینکه در اواخر آن فرصت هستیم طی هفته‌های آینده جلسه‌ای با اعضای محترم این شورا ترتیب داده می‌شود و مطابق آن یک راه حل قانونی بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه به همین دلایل هنوز بودجه شهر کرمانشاه را مصوب نداریم و با دو دوازدهم بودجه، شهرداری کارش را در سال جاری آغاز کرده است و این‌ها نارسایی‌هایی است که در زندگی مردم اثر منفی می‌گذارد و همین باعث شد که به ناچار مستقیماً در کارهای شهرداری کرمانشاه برای الگوسازی و نشان دادن راه ورود پیدا کنیم.

صحرایی در پاسخ به مطالبه یکی از دانشجویان مبنی بر تعطیل بودن شهربازی کرمانشاه پس از گذشت سال‌ها، گفت: شهربازی یکی از دغدغه‌های ما در مجموعه مدیریت استان بوده اما با توجه به اینکه مجموعه شهربازی کرمانشاه معارض حقوقی دارد مشکلاتی را در این راه ایجاد کرده اما با پیگیری‌های مکرر درصدد رفع این مشکل هستیم تا بتوانیم وارد فاز اجرایی شویم.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه از بدو ورود به استان اعلام کرده‌ام دانشگاه‌های باید به صورت فعال‌تر نقش بپذیرند، افزود: در این راستا از دانشگاه انتظار می‌رود مسائل مورد توجه خود و استان را معرفی، راهبری و با ارایه راهکار در حل آن نقش قبول کند.

وی در پایان ضمن دعوت به همکاری و پذیرش راهکارها از جامعه دانشگاهی، گفت: در این زمینه کاملا مشتاق و منتظر پیشنهادهای دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه است.

اختصاص بودجه دولتی به دانشگاه آزاد، کریدور گردشگری، رسیدگی به تخلفات و مفاسد، تشکیل شورای دانشجویی، معرفی مرز خسروی، حمایت از تشکل‌های دانشجویی، ساماندهی محلات حاشیه نشین، واگذاری بیمارستان سینا به دانشگاه آزاد اسلامی، فراهم کردن بسترها برای نقش آفرینی جوانان در عرصه های مختلف و استفاده از نظرات نخبگان از دیگر مسائلی بود که در این جلسه مطرح شد و استاندار کرمانشاه به پاسخ آن‌ها پرداخت.

خبرنگار: نرگس نوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1228230

دیگر خبرها

  • نبی: انتخاب برترین‌ها از سوی رسانه ملی انگیزه ها را بالا برده است
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • فیلم «درخت گردو» فاقد نگاه سیاسی و حاکمیتی است
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد
  • تشکیل کمیته اقتصادی با تمرکز بر درآمدزایی غیرشهریه‌ای استان تهران
  • طهرانچی: نسل جوان به دنبال توانایی است، نه دانایی
  • الفت با مفاهیم غنی قرآنی از آسیب‌های مدرن اجتماعی جلوگیری می‌کند  
  • تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد