Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:54:20 GMT

حکیم و علاوی بر تشکیل دولت اکثریت ملی توافق کردند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۸۱۱۹۵

حکیم و علاوی بر تشکیل دولت اکثریت ملی توافق کردند

بغداد- ایرنا - 'سید عمار حکیم' رهبر جریان حکمت ملی و رئیس ائتلاف انتخاباتی الحکمه و 'ایاد علاوی' معاون رئیس جمهوری و رئیس ائتلاف انتخاباتی 'الوطنیه' بر تشکیل دولتی مقتدر مبتنی بر دولت اکثریت ملی توافق کردند.

به گزارش ایرنا از دفتر جریان حکمت ملی، علاوی با حضور در دفتر جریان حکمت ملی، با حکیم در خصوص مسائل جاری عراق و بویژه انتخابات دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این دیدار، آخرین تحولات سیاسی عراق، نتایج انتخابات که با تأخیر اعلام شد و ساختار ائتلاف‌های سیاسی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
دو طرف در این دیدار، در نقاطی درباره سازوکار تشکیل دولت آینده، و همچنین حرکت به سمت رایزنی با تمام جناح‌های سیاسی که با این دو حزب در دیدگاه، برنامه‌ها و اولویت‌ها مشترک هستند، به توافق رسیدند.
هدف از این اتفاق نظر، تشکیل یک دولت مقتدر از طریق اقدامات و تصمیم‌گیری‌های ملی عنوان شد که بر اصل اکثریت ملی تکیه دارد.
دو طرف در پایان، بر ضرورت پایبندی به زمانبندی‌های قانونی برای تشکیل دولت تاکید کردند.
گزارش حاکی است حکیم در دیدار جداگانه ای که 'یان کوبیش' نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق با وی انجام داد، با اشاره به اهمیت تشکیل دولتی ملی، خدمتگزار و توانا برای تحقق خواسته‌های ملت عراق، بر ضرورت شکل‌گیری این دولت بر اساس تصمیم‌گیری ملی و به دور از تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد.
وی افزود: باید از فرصت به دست آمده پس از تلاش‌های دموکراتیک اخیر، بهره ببریم تا عراق را از بحران خارج کنیم و خواسته‌های شهروندان عراقی را تحقق بخشیم.
رئیس جریان حکمت ملی از سازمان ملل خواست تا با به کارگیری تجربه‌ها و امکاناتی که در اختیار دارد، دولت آینده عراق را در تحقق اهدافی چون خدمت‌رسانی، از بین بردن فساد و بازسازی سیستم اداری حمایت کند.
دیدارهای مختلف سران ائتلاف های پیروز در انتخابات عراق با یکدیگر طی هفته گذشته در راستای درک شرایط ویژه کشور در دوران پساداعش و با هدف تفاهم هر چه بیشتر و تشکیل یک ائتلاف پارلمانی فراگیر و دولتی کارآمد و قوی جهت مقابله با چالش های مختلف داخلی و خارجی صورت می گیرد.
درهمین چارچوب این روزها دیدارها و تماس های تلفنی پر تعداد و فشرده ای میان رهبران مختلف سیاسی عراق در خصوص تحولات جاری کشور، نحوه برگزاری انتخابات، نتایج انتخابات و نیز ویژگی های دولت آینده در جریان است.
چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق که در 22 اریبهشت ماه گذشته برگزار شد، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (مقتدا صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 کرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند.
دولت قانون (نوری المالکی) با 26 کرسی، دمکرات (مسعود بارزانی) با 24 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 کرسی و جریان حکمت (سید عمار حکیم) با 19 کرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند.
در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا کنند.
پنچ گروه سیاسی شیعه در این دوره از انتخابات، نیز با پیشتازی در انتخابات مهمترین گروه های مطرح برای تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی و شکل گیری دولت آینده هستند.
انتظار می رود که گروه های دیگری از کردها و اهل سنت، بعد از مشخص شدن چارچوب ائتلاف بزرگ سیاسی جدید، برای مشارکت در تشکیل دولت آینده، به ائتلاف بپیوندند.
طبق قانون اساسی عراق، بزرگترین فراکسیون پارلمان حق دارد دولت آینده را تشکیل دهد.
خاورم**380**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عراق انتخابات2018 دولت آينده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۱۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس در بازدید از روند ضبط این مناظره‌های تلویزیونی گفت: در راستای عدالت رسانه‌ای برای نامزد‌هایی که به دور دوم انتخابات مجلس رسیده اند، فرصت یکسان و رایگان برای معرفی در رادیو و تلویزیون این مرکز فراهم شده است.
آقای پهلوانیان افزود: بر این اساس برای هر کدام از نامزد‌ها یک برنامه به مدت ۲۰ دقیقه و برای هر حوزه سه مناظره با مدت زمان ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه ضبط و در زمان تبلیغات از صدا و سیمای مرکز فارس پخش می‌شود.
آقای قزل سفلی رئیس ستاد انتخابات فارس هم در بازدید از روند ضبط مناظره‌های نامزد‌های مجلس شورای اسلامی گفت: از ۱۸ کرسی سهم استان فارس در مجلس شورای اسلامی، ۲ کرسی مربوط به حوزه انتخابیه شیراز و زرقان و یک کرسی مربوط به حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد به دور دوم انتخابات رسیده است.
وی با بیان اینکه نامزد‌ها بر اساس قانون می‌توانند از امکانات و ظرفیت‌های دولتی برای تبلیغات انتخاباتی برخوردار شوند، افزود: در استان فارس در دو بخش تبلیغات محیطی بیش از ۷۰ سالن اجتماعات برای سخنرانی، بیش از هزار و ۵۰۰ تابلو تبلیغاتی و بیش از ۳۵ هزار متر مربع مکان برای نصب پوستر و بنر تبلیغاتی در نظر گرفته شده است. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی




دیگر خبرها

  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد
  • آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند