Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@22:58:07 GMT

تمدید بحران در ونزوئلا

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۸۷۵۰۳

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری سوسیالیست ونزوئلا تصمیم گرفته که برای یک دوره شش‌ساله دیگر هم در مقام ریاست‌جمهوری باقی بماند. اولین نتایج رسمی انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا حاکی از آن است که نیکولاس مادورو توانسته است در انتخابات ریاست‌جمهوری به پیروزی دست یابد. تیبیسای لوسنا، رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا با اشاره به شمارش ۶/ ۹۲ درصد آرای اخذشده در انتخابات ریاست‌جمهوری، اعلام کرد که بر اساس نتایج به‌دست‌آمده مادورو در سمت خود به‌عنوان رئیس‌جمهوری این کشور ابقا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش دنیای اقتصاد، وی میزان مشارکت در این انتخابات را ۰۱/ ۴۶درصد اعلام کرد و گفت: مادورو ۵ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۷۱۸ رای به‌دست آورده و پس از او، هنری فالکون از جناح مخالف یک میلیون و ۸۲۰هزار و ۵۲۲ رای به‌دست آورده است. البته فالکون و یک نامزد دیگر مخالف به نام خاویر برتوچی اعلام کردند که این نتیجه را به رسمیت نمی‌شناسند. به گزارش سی‌ان‌ان، آمریکا نیز اعلام کرد که نتیجه اعلامی از سوی ونزوئلا را قبول ندارد و خواستار برگزاری مجدد انتخابات شده است. مخالفان نیز می‌گویند در انتخابات تقلب شده است. مخالفان می‌گویند که انتخابات به‌دلیل نقض مقررات مخدوش است. فالکون خواستار رای‌گیری مجدد در ماه اکتبر شد.

نامزد اصلی مخالفان پیش از این مدعی شد، مسوولان برگزاری انتخابات با اسکن کردن کارت مواد غذایی سعی کرده‌اند مردم را به سمت رای دادن به مادورو سوق دهند. این کارت‌ها برای دسترسی به مواد غذایی از طرف دولت توزیع می‌شود؛ اما مقام‌های دولت ونزوئلا اعلام کردند که برگزاری انتخابات آزادانه و منصفانه بوده است؛ هرچند مخالفان رای‌گیری را تحریم کردند. پیش‌تر معاون وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد، واشنگتن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا را به رسمیت نخواهد شناخت. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در توییتر خود نوشته بود: به اصطلاح انتخاباتی که در ونزوئلا برگزار ‌شد، مشروعیت ندارد. آمریکا در کنار کشورهای دموکراتیکی که از مردم ونزوئلا و حقوق آنان برای انتخاب نمایندگان خود از طریق انتخابات آزاد و عادلانه حمایت می‌کنند، می‌ایستد.

مادورو اما با قطعی خواندن نتایج انتخابات گفته است که وی پیروز انتخابات شده است. مادورو برای پیروزی در این انتخابات از حربه‌های گوناگون استفاده کرد. حتی در یکی از کمپین‌های وی، ستاره افسانه‌ای آرژانتین، یعنی دیگو مارادونا نیز به حمایت از مادورو به روی صحنه رفت و همپای طرفداران وی رقصید. مادورو همچنین با توزیع یارانه‌های غذا، سعی کرد مردم گرسنه این کشور را از این طریق به پای صندوق‌های رای بکشاند تا به وی رای بدهند. همین مساله موجب شده است تا مخالفان مادورو را متهم به تقلب در انتخابات کنند. پیش‌تر نیز چاوز از چنین شیوه‌هایی برای جلب آرای مردم این کشور استفاده می‌کرده است. اعطای خانه‌های بدون سند به فقرا، موجب می‌شد تا چاوز همواره سربازانی آماده برای رای دادن به وی داشته باشد.

برخی می‌گویند استفاده از شیوه‌های پوپولیستی موجب شده است تا اقتصاد این کشور به بدترین اقتصاد حال حاضر دنیا تبدیل شود. این کشور بنا بر برخی آمارها دارای تورم ۱۳ هزار درصدی است؛ اما خود مادورو می‌گوید که می‌تواند که این اقتصاد (تک محصولی) را نجات دهد. او در یکی از کارزارهای انتخاباتی‌اش با ژستی پیروزمندانه به مردم اصلاحات اقتصادی بنیادی را وعده داده است. درحالی‌که ونزوئلا بیش از پیش در بحران اقتصادی فرو می‌رود، او گفت: «به من رای دهید و من قسم می‌خورم که یک انقلاب اقتصادی انجام بگیرد که دنیا را تکان دهد.» این در شرایطی است که آمریکا گفته است نتیجه انتخابات را قبول ندارد و وعده داده است تحریم‌های نفتی بیشتری علیه ونزوئلا اعمال کند. درحال‌حاضر نیز ترامپ تحریم‌هایی علیه مادورو و اطرافیانش وضع کرده است. مادورو نیز می‌گوید که این وضعیت بد اقتصادی ناشی از جنگ اقتصادی با آمریکا است. بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین به همراه آمریکا و اتحادیه اروپا ضمن انتقاد از مادورو اعلام کرده‌اند که نتایج انتخابات ونزوئلا را به رسمیت نخواهند شناخت. سباستین پینه‌را، رئیس‌جمهوری شیلی نیز در توییتی درباره مادورو نوشت: «او تشنه قدرت بوده و حاضر است مردمش رنج و سختی متحمل شوند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست جهان ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۷۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا

نظرسنجی انجام شده توسط پارلمان اروپا نشان می‌دهد علی‌رغم برجسته نشان دادن مسئله مهاجرت غیرقانونی در رسانه‌ها، دغدغه اصلی رای‌دهندگان اروپایی «فقر، بحران هزینه‌های زندگی و محرومیت اجتماعی» است.

به گزارش گاردین، بهداشت، مسائل شغلی، دفاع و امنیت نیز همگی پیش از بحران مهاجرت قرار می‌گیرند. 

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد اکثر مردم بلژیک مایلند که پارلمان اروپا نقش کمتری در سیاست کشورشان داشته باشد.

افزون بر این، ۶۰ درصد رای دهندگان دیدگاه منفی نسبت به آمریکا داشتند که به گفته کارشناسان ممکن است به دلیل بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به ریاست جمهوری باشد.

انتخابات پارلمان اروپا قرار است از ششم تا نهم ماه ژوئن برگزار شود. این دهمین انتخابات پارلمانی پس از اولین انتخابات مستقیم در سال ۱۹۷۹ و اولین انتخابات پارلمان اروپا پس از برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه) است. غالب نظرسنجی‌هایی که تا کنون انجام شده نشان می‌دهد احزاب راست‌گرا احتمالا اکثر کرسی‌ها را به دست خواهند آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکرم کرد
  • واکنش ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا
  • ایران تمدید مجدد تحریم‌های نفتی علیه ونزوئلا را محکوم کرد
  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا
  • استقرار کروزهای ضد کشتی ایران نزدیک خاک آمریکا
  • مادورو دفاتر دیپلماتیک ونزوئلا در اکوادور را تعطیل کرد
  • کروزهای ضد کشتی ایران در فاصله کم از خاک آمریکا