Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ معاون وزیر خارجه ایران در مصاحبه ای با روزنامه ال پاییس اسپانیا گفت: اگر قدرت ها سعی‌ کنند برجام را به مسائل دیگری ربط بدهند، توافق را از دست خواهند داد.

«عباس عراقچی»‌ در مصاحبه روز دوشنبه خود با این روزنامه در پاسخ به این پرسش که آیا ایران با پیشنهاداتی که «میگل آریاس کانیته» کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا به آنها ارائه داده راضی‌ هستند؟ گفت: هنوز از همه ابعاد این موضوع باخبر نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتظریم که اروپایی ها، همانطوری که وعده داده ا‌ند یک بسته اقتصادی را به ایران تحویل دهند.

وی افزود: البته بیشتر از آن چیزی که در برجام آمده، نمی‌ خواهیم. از خود این سئوال را می‌ پرسیم که آیا اروپایی ها می‌ توانند انتظارات ایران را برآورده سازند یا خیر؟ 

عراقچی‌ ادامه داد: آمریکا اکنون خارج از برجام، در ماه های آینده به وضع مجدد تحریم ها خواهد پرداخت. آیا اروپا می‌ تواند اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران را جبران کند یا خیر؟ 

معاون وزیر خارجه تصریح کرد :چیزی که به دنبال آن هستیم، به آنچه که ما انتظار داریم از برجام به دست بیاوریم ربط دارد. به طور مثال، توافق موجب لغو تحریم نفتی‌ شد. اکنون آمریکا می‌ خواهد تحریم های نفتی‌ را بار دیگر اعمال کند. آیا اتحادیه اروپا می‌ تواند تضمین دهد که ایران می‌ تواند نفت خام، گاز و محصولات پتروشیمی بفروشد؟

وی همچنین بیان داشت: آیا اتحادیه می‌ تواند معاملات بانکی موثر با ایران را تضمین کند؟ آیا می‌ تواند از شرکت های خودشان که در ایران کار می‌ کنند، محافظت کند ؟ اگر یک شرکت اسپانیایی تصمیم بگیرد با ایران کسب و کار داشته باشد آیا دولت اسپانیا یا اتحادیه اروپا می‌ تواند از آن محافظت کند؟ و اگر از سوی آمریکا جریمه شوند ، می‌ توانند از آن محافظت کنند؟. همه این موارد در برجام آمده بود. آیا با تحریم های آمریکا، همه اینها امکان پذیرند ؟ این سئوال بزرگی‌ است.

دیپلمات ایرانی گفت: ششم آگوست روزی است که کمیسیون اروپا آن را برای انتشار قانون تحریم ها تعیین کرده زیرا روزی است که آمریکا به اعمال مجدد تحریم ها خواهد پرداخت. هفته های اندکی‌ مانده تا اروپایی ها یک بسته اقتصادی با راه حل های عملی‌ ارائه دهد. البته پس از آن، نیاز به زمان داریم تا ببینیم آیا کارکرد دارد یا خیر ؟

عراقچی‌ از سوی دیگر در مورد نگرانی‌ های اروپا به خاطر نقش منطقه ای ایران و برنامه موشکی خاطرنشان ساخت: این نگرانی ها، هنگامی که به مذاکرات با اتحادیه اروپا، آمریکا و بقیه کشورها پرداختیم وجود داشتند اما در آن موقع، همه تصمیم گرفتیم برنامه هسته ای را به طور جداگانه از هر مساله دیگر بررسی کنیم و با تمرکز بر روی آن، مساله را حل کنیم و به این دلیل موفق شدیم.

معاون وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورها می‌ دانستند که ایران یک برنامه موشکی بالیستیکی و مواضع مختلف منطقه ای دارد و تصمیم گرفتند که این مسائل را با مسئله هسته ای مخلوط نکنند.

وی هشدار داد: اگر آنها تلاش کنند برجام را به دیگر مسائل ربط دهند، توافق را از دست خواهند داد و حل بقیه مسائل را هنوز پیچیده تر خواهند کرد. اختلاط مسائل ، اشتباه بسیار بزرگی‌ است.

دیپلمات مذکور تصریح کرد: در مورد رسیدگی به آنها به طور مستقل، باید بدانند که قبلا یک توافق را امضا کردیم و برای ایران کارکردی ندارد. بدین ترتیب، قبل از هر چیز باید کاری کنند که برجام کارکرد داشته باشد. چگونه می‌ توانیم مذاکره مساله دوم را مطرح کنیم وقتی‌ توافق اولی‌ خوب کار نمی‌ کند؟

وی تاکید کرد: پیام ما روشن است. اولویت این است که برجام کار کند و از آنجا به بعد می‌ توانیم صحبت کنیم.

عراقچی‌ اضافه کرد: قابل درک است که مردم نگران وضعیت اقتصادی خود باشند، اما همزمان، مردم ما درک می‌ کنند که امنیت نیاز نخست است. حضور در سوریه، یک مساله امنیتی برای ایران است زیرا می‌ دانیم که اگر با تروریست ها در سوریه یا عراق مقابله نکنیم، باید این کار را در خیابان های تهران انجام دهیم.

معاون وزیر خارجه افزود: نیروهای ایران به درخواست دولت سوریه در این کشور حضور دارند. ما این کار را نه تنها برای امنیت ایران، بلکه برای همه منطقه انجام می‌ دهیم. امنیت خودمان را در امنیت منطقه می‌ بینیم. به همین دلیل با داعش و دیگر گروه های تروریستی در عراق، در سوریه و غیره می‌ جنگیم. همه می‌ دانند که اگر بخاطر ایران نبود، داعش را در بغداد، در دمشق و احتمالا در بیروت داشتیم. ایران در مبارزه با آنها موفق بوده است و مردم ایران درک می‌ کنند که یک مساله امنیتی است.

وی گفت: برادران عرب منطقه باید ارزیابی خود را بازنگری کنند. ایران هرگز به یکی‌ از همسایگان خود حمله نکرده است. از سوی «صدام حسین» مورد حمله قرار گرفتیم و همه از او از نظر سیاسی و مالی‌ حمایت کردند تا اینکه به کویت حمله کرد و فهمیدند که چه کسی‌ بود.

عراقچی‌ با اشاره به ناپایدار بودن و خطرناک بودن منطقه، پرسید: چه کسی‌ جنگها در منطقه را آغاز کرد؟ آیا ایران بود یا آمریکا بود که جنگ علیه عراق یا لیبی‌ را آغاز کرد؟ چه کسی‌ در حال حمله به یمن است ؟ آیا ایران است ؟ و چه کسی‌ به سرزمین های اشغالی حمله می‌ کند و هر روز فلسطینیان را می‌ کشد ؟ ایران است یا اسراییل ؟ چه کسی‌ تصمیم به یک راه حل مذاکره شده برای برنامه هسته ای خود گرفت ؟ هیچ نمونه دیگری از راه حل دیپلماتیکی در منطقه نداریم.

معاون وزیر همچنین با مطرح کردن این پرسش که چه کسی‌ علیه داعش جنگید و چه کسی‌ آن را ایجاد و با سلاح و پول حمایت کرد؟ ادامه داد: حقایق، خود حرف می‌ زنند و ثابت می‌ کنند که ایران یک قدرت صلح در منطقه است. صلح و ثبات منطقه ای، صلح و ثبات ایران است. آماده کار با همسایگانمان هستیم. ظریف در آخرین کنفرانس امنیتی مونیخ پیشنهاد مجمع گفتگوی منطقه ای کشورهای خلیج فارس را داد. اما پیشنهاد او گوش شنوا نداشت. امیدواریم که دیگران در منطقه از این ایده حمایت کنند و بتوانیم گفتگو کنیم.

دیپلمات مذکور از سوی دیگر در مورد ایرانیانی که دارای دو تابعیت هستند و اینکه آیا سفر به ایران برای آنها امن می‌ باشد، تاکید کرد: البته که امن است. بین پنج تا شش میلیون ایرانی در خارج داریم. بسیاری از آنها بدون مشکل رفت و آمد می‌ کنند و فقط اندکی‌ از آنها به خاطر جاسوسی دستگیر شده ا‌ند.

وی افزود: من کسی‌ را متهم نمی‌ کنم اما متوجه هستم که ایرانی های دارای دو تابیعت، یک هدف آسان برای جذب از سوی سرویس های مخفی‌ خارجی‌ هستند. بسیار مراقب امنیتمان هستیم. ایران شاید امن ترین کشور منطقه باشد. نیروهای امنیتی بسیار مراقب هستند و به کار آنها احترام می‌ گذاریم.

عراقچی‌ تاکید کرد: در عین حال می‌ خواهم به همه ایرانی ها بگویم که هیچ سیاستی علیه شهروندانی که تابیعت دوگانه دارند، وجود ندارد. در واقع، ما آن را نادیده می‌ گیریم. هرچند که بر اساس قانون ممنوع است اما هیچگاه از هیچ ایرانی نمی‌ پرسیم آیا گذرنامه دیگری دارد. ما می‌ خواهیم که آنها به خانه بازگردند، که با خانواده های خود تماس و رابطه داشته باشند، که از نظر اقتصادی فعال باشند و در دانشگاه ها تدریس کنند. آنها را یک ارزش برای خودمان قلمداد می‌ کنیم و تلاش در تسهیل آمدن و رفتن آنها را داریم.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اتحادیه اروپا تحریم ها علیه ایران برجام داعش توافق هسته ای توافق هسته ای ایران عباس عراقچی دوتابعیتی تحریم های ایران وزارت امور خارجه ایران تحریم ها خروج آمریکا از برجام دوتابعیتی ها در ایران موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۸۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به صهیونیست‌ها بود

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، شفیق دیوب، سفیر سوریه در تهران در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی مجمع جهانی بیداری اسلامی درباره عملیات تنبیهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم صهیونیستی گفت: «وعده صادق» عملیات دفاعی مشروع از سوی جمهوری اسلامی ایران است که در چارچوب حق دفاع از خود و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق انجام شد.

وی افزود: حمله به کنسولگری نقض بارز و آشکار قوانین بین المللی و مفاد کنوانسیون وین در زمینه روابط دیپلماتیک و کنسولی بود و جنایت جدیدی علاوه بر جنایت‌هایی است که رژیم صهیونیستی بیش از 6 ماه در غزه و کرانه باختری انجام می‌دهد.

سفیر سوریه در تهران عنوان کرد: این جنایت‌ها در سایه حمایت بی پایان ایالات متحده و برخی هم‌پیمانان رژیم صهیونیستی و ناتوانی جامعه بین الملل برای خاتمه دادن به این جرایم انجام می‌شود.

دیوب گفت: ایران قبل و بعد از عملیات «وعده صادق» عاقلانه و مسئولانه عمل و حدود دو هفته در انتظار محکومیت صریح و قاطع بین المللی شورای امنیت در زمینه تجاوز به کنسولگری خود که از مصونیت کامل برخوردار است، خویشتنداری کرد.

سفیر جمهوری عربی سوریه با محکومیت شدید تجاوزات رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تمامی حملات و جنایت‌های صهيونيست‌ها به سرزمین‌های سوریه، غزه و مردم فلسطین بر همبستگی کامل و قاطع خود با جمهوری اسلامی و مردم عزیز ایران تأکید کرد.

وی همچنین نسبت به خطر تداوم سیاست، اقدامات و حملات رژیم صهیونیستی در فلسطین و منطقه به زیان صلح و امنیت منطقه ای و بین‌المللی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست مسئولیت‌های خود را در پایان دادن فوری این اقدامات برای جلوگیری از تشدید تنش و خون‌ریزی بیشتر برعهده بگیرد.

سفیر سوریه در ایران تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» از نظر ژئوپولوتیک دارای اهمیت زیادی است و نقطه عطف مهم و شاید عظیمی نه تنها در سرنوشت درگیری با رژیم صهیونیستی، بلکه در کل منطقه است و قطعاً نتایجی به‌دنبال خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق، بحران دکترین امنیتی- نظامی رژیم صهیونیستی
  • «وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به صهیونیست‌ها بود
  • افزایش همکاری‌های امنیتی و ضد تروریسم محور دیدار مقامات ایران و پاکستان
  • حضور امیرعبداللهیان در سرکنسولگری ایران در استانبول + عکس ها
  • حسینی: خوشحالم در جلسه خداحافظی خمس حضور نداشتم!
  • اولین گفت‌وگوی وزیران دفاع آمریکا و چین
  • توقف بلیت فروشی نمایش گالیله تحت تاثیر ممنوع‌الکاری یکی از بازیگران
  • اجرای «گالیله» تحت تاثیر ممنوع‌الکاری یک هنرمند
  • شلیک گاز اشک‌آور و گلوله رنگی از دوربین امنیتی
  • چالش‌های رژیم صهیونیستی در تجاوز به ایران