Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل به بررسی فضای جدید عراق پس از پیروزی مقتدی صدر پرداخته است.به گزارش بلاغ،گروه بین الملل نامه نیوز:  انتخابات عراق معادلات داخلی و منطقه ای را تا حدود زیادی بهم ریخته است. شخصی که در عراق به پیروزی رسیده است به نوعی با قدرتهای منطقه ای مانند ایران و فرامنطقه ای چون آمریکا رابطه خوبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با کمپین ضد فساد و قول برکندن فساد توانست مردم بسیاری را دور خود جمع کند و حالا به مرد اول عراق تبدیل شده است. مقتدی صدر در گذشته نیز چهره منحصر بفردی از خود به نمایش گذاشته بود و تلاش داشت در سپهر سیاسی عراق متفاوت از دیگران ظاهر شود. اما او حالا این حق را دارد که با ائتلاف سازی یا بدون ائتلاف در انتخاب نخست وزیر جدید عراق دست برتر را داشته باشد. شاید بتوان ادعا کرد سیاست خارجی عراق در آینده با تغییرات زیادی همراه خواهد شد. چه آنکه پس از این پیروزی مواضعی از سوی همراهان مقتدی صدر مطرح شده که نشان می دهد حضور دیگر کشورها مخصوصا ایران در عراق میتواند با اما و اگرهایی همراه باشد. آیا مقتدی صدر سعی خواهد کرد این روند را با تنش و اختلاف پیش ببرد یا می تواند مسیر جدیدی برای تعامل ایجاد کند. در این باره با دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین المللی گفت و گو کرده ایم که از نظر می گذرانید. ******** جنابعالی پیروزی مقتدی صدر را در عراق چطور ارزیابی می کنید. فکر می کنید عراق دوره جدیدی را با مقتدی صدر تجربه خواهد کرد؟  گروهی که با حمایت کردن از مقتدی صدر در انتخابات توانست پیروز شود، چند شعار اصلی داشت. یکی از آنها مبارزه با فساد بود و همینطور بیرون کردن ایران و آمریکا یا بهتر بگوییم قطع حضور و نقش ایران و آمریکا در امور عراق. این گروه امروز گروه محبوبی در عراق هستند فارغ از حتی گروه های مختلف قومی و مذهبی و مقتدی صدر به زیرکی توانست متوجه این نکته شود و در نتیجه انتخابات را به سمت پیروزی ببرد.  به نظر می رسد که انتخابات این دوره یک هشدار جدی برای ما هم بود که شاید نوع رفتار ما در عراق به اندازه کافی هوشمندانه نبوده که منجر به این شده که اگرچه ایران بیشترین نقش را در ایجاد ثبات در عراق برای کمک به مبارزه علیه تروریسم در عراق داشته ولی در عین حال متهم به دخالت در عراق شده است. ما باید نوع عملکردمان را در این رابطه تغییر دهیم. به این معنا که باید اولا در سفرهایی که مقامات ایران دارند اصلاحاتی باید انجام بگیرد که تا این اندازه نقش ایران را در عراق برجسته نکند. دوم، نوع تبلیغات ما در عراق است که باید تغییر کند. به نظرتان چه استراتژی باید شکل گیرد که این فضا را تبدیل به فرصت بکند؟ مقتدی صدر و اطرافیان او سخنانی را متوجه ایران کرده اند و به نوعی خواستار کوتاه شدن حضور ایران در عراق بوده اند.
 به نظرم مهمترین پروژه ای که ما در آینده عراق خواهیم داشت این است که ایران را به عنوان یک کشور حامی فرقه ای و طرفدار شیعه در عراق تبرئه کنیم. این بزرگترین پروژه  چند سال آینده ایران در عراق است و به محض اینکه این اتفاق بیفتد ما می توانیم رابطه خوبی با عراق داشته باشیم ولی به نظرم با ادامه این وضعیت باید شاهد این باشیم که گروه های شیعه حتی فراتر از آنچه امروز هست در رقابت با ایران تعریف شوند و یک قطب تازه ای را در جهان تشییع و رقابت با ایران شکل دهند. این زمینه ها به طور گسترده در عراق وجود دارد و به نظرم ما باید از این اتفاق که در عراق می بینیم باید این درس مهم را بگیریم که این دو اصلاح را انجام دهیم. یعنی تلاش برای کم کردن حضور برجسته ایران بویژه نظامیان ما در عراق و دوم اصلاح این تبلیغات که ایران حامی گروه های شیعه در عراق است. به نظرتان با مقتدی صدر می توان کار کرد؟ او چه فضایی را با ایران پیش خواهد برد؟ مقتدی صدر از ابتدا با ایران رابطه نزدیکی داشته و به هر حال یک روحانی شیعه است. این ظرفیت را دارد که با ایران کار کند. منتها ما باید این را درک کنیم که آقای مقتدی صدر نه فقط یک روحانی شیعه است بلکه یک روحانی شیعه عراقی است. و در نتیجه منافع مستقلی از جمهوری اسلامی دارد و ما باید این منافع را به رسمیت بشناسیم. این می تواند شروع همکاری های تازه بین ایران و مقتدی صدر باشد. ما در عراق به خاطر وجود اکثریت شیعه ظرفیتهایی در حد توان داشتیم اما ممکن است اشتباهات ما منجر به یک واپس زنی ازطرف حتی شیعیان شود. فکر می کنم این نکته خیلی مهم است که کنار هم قرار دادن ایران و آمریکا در یک رقابت انتخاباتی به عنوان یک شعار خودش قائم به ذات یک تهدید برای ایران است. باید ببینیم که چطور برادران ما حاضرند که از این درس بگیرند و اصلاحاتی را در عملکرد ما انجام دهند.  شانس العبادی را رسیدن به کرسی نخست وزیری چقدر می دانید؟
بله، به نظر من العبادی هنوز هم شانس بالایی دارد. هنوز هم می تواند اعتمادی ایجاد کند و هنوز هم میانجی خوبی بین گروه های مختلف شیعه در عراق باشد. منتهای امر ما باید مراقب باشیم که آقای العبادی در آینده نزدیک به نحوی به المالکی دوم تبدیل نشود!

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۹۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) تصریح کرد: با طرف عراقی در حال رایزنی هستیم تا هم امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود و هم اتوبوس‌های عراقی بتوانند برای جابجایی زائران وارد ایران شوند.
 
به گزارش ایرنا؛ «سید مجید میراحمدی» معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در نشست مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری که ظهر امروز با حضور احمد وحیدی وزیر کشور برگزار شد گفت: مدیریت دولت در برگزاری مراسم اربعین سال گذشته رضایتمندی غیرقابل باوری ایجاد کرد و ما این را ناشی از تفضل حضرت ولی عصر (عج) می‌دانیم.
 
وی افزود: سال گذشته بر مساله گذرنامه و دریافت آن، حمل و نقل، مدیریت گرما و مدیریت زمان اقداماتی انجام دادیم که بحمدالله اقدامات نتیجه‌بخش بود اما معتقدیم ضعف‌هایی نیز وجود دارد و باید در جهت اصلاح آن گام برداریم.
 
معاون وزیر کشور ادامه داد: امسال در خصوص ۴۱ موضوع اربعین برنامه‌ریزی شده است و چهارشنبه همین هفته عازم عراق هستم تا بتوانیم با همکاری طرف عراقی به مشکلات رسیدگی کنیم.
 
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) گفت: قرار بود ۲ هزار اتوبوس خریداری شود که هنوز انجام نشده است. امسال به دنبال این هستیم که خودروهای سواری زائران برای اولین بار وارد عراق شود و از طرف دیگر اتوبوس‌های عراقی بتوانند برای کمک به نقل و انتقالات زائران وارد کشور شوند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • احمد مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری، نخست‌وزیری و نمایندگی مجلس و استانداری بحق در اختیار معلمان بود/ از اقدامات نابخشودنی سال‌های اخیر، تغییر نام دانشگاه تربیت معلم است
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • برنامه ناوگان ملی کشتیرانی برای توسعه بار صادراتی به آفریقا
  • دوازدهمین دوره المپیاد دادرس دختران در شهرستان لنگرود
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • منصوری:‌ جمهوری اسلامی ایران در دوره اقتدار قرار داد
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین