Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@05:45:14 GMT

پیشنهاد کارن آرمسترانگ برای صلح بین ادیان

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۰۲۶۴

پیشنهاد کارن آرمسترانگ برای صلح بین ادیان

آرمسترانگ، پژوهشگر بریتانیایی معتقد است که هسته مرکزی سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام همانا عدالت خواهی، شفقت ورزی، صلح و آرامش است و حرکت از اعتقاد به سوی ایمان راه حل اساسی برای از بین بردن تمامی نزاع ها و درگیری های دینی و مذهبی و فرقه ای است. تا چنین اتفاقی روی ندهد نمی توانیم به صلح و آرامش و عدالت دست پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران آنلاین /گروه اندیشه:

دکتر محمد باقر تاج الدین، استاد جامعه شناسی دین دانشگاه آزاد اسلامی اخیرا در صفحه شخصی خود یادداشتی با عنوان «از اعتقاد دینی تا ایمان دینی در دیدگاه کارن آرمسترانگ» منتشر کرده است و در این یادداشت کوشیده تا آرا آرمسترانگ در خصوص وجوه مشترک ادیان را تشریح کند در ادامه گزیده ای از این یادداشت را بخوانید:

 

خانم کارن آرمسترانگ(Karen Armstrong) پژوهشگر برتر بریتانیایی در حوزه تاریخ ادیان و دین شناسی است که تاکنون بیش از 12 اثر درخور درباره ادیان تألیف کرده است. او متولد سال 1944 در انگلستان است و به مدت 7 سال به عنوان راهبه در کلیسای کاتولیک حضور داشته و پس از ترک راهبه گی در دانشگاه آکسفورد ادبیات کلاسیک خوانده و پس از آن به مطالعه بر روی ادیان روی آورده است. اخیراً مجموعه سخنرانی های که از ایشان در برنامه «گفتگوی تِد»(TED Talk) دیده ام به نظرم رسید که او به دنبال یک هسته مشترک در بین تمامی ادیان به طور عام و در بین سه دین ابراهیمی یعنی یهودیت، مسیحیت و اسلام به طور خاص است.

از نظر آرمسترانگ هسته مرکزی سه دین یهودیت، مسیحیت و اسلام همانا عدالت خواهی، شفقت ورزی، صلح و آرامش است و نه آن چه که برخی مفسران این ادیان گفته اند درگیری و نزاع بر سر اعتقادات تفرقه افکنانه. از سوی دیگر، وی، حرکت از اعتقاد به سوی ایمان را راه حل اساسی برای از بین بردن تمامی نزاع ها و درگیری های دینی و مذهبی و فرقه ای می داند و می گوید تا چنین اتفاقی روی ندهد بسیار دور از ذهن خواهد بود که بتوانیم به صلح و آرامش و عدالت دست پیدا کنیم.

نکته دیگری که این متفکر بدان اشاره می کند موضوع جنگ ها و درگیری هایی است که اکنون در جهان جریان دارد و او معتقد است که این جنگ ها بیشتر از آنکه رنگ و بوی مذهبی داشته باشد دلیل سیاسی دارد و این سیاستمداران هستند که در حال جنگ افروزی بوده و البته ممکن است از مذهب هم استفاده ابزاری کنند. آرمسترانگ در کتاب زندگانی محمد(ص) کوشش کرد نشان دهد که حادثه  یازده سپتامبر ربطی با اسلام نداشته و در این زمینه بیشتر از همه باید سیاستمداران را مورد مواخذه قرار داد تا دین را.

کتاب «محمد(ص)» او پر فروش ترین کتاب سال آمریکا پس از حادثه یازده سپتامبر بود. انگیزه او از نوشتن این کتاب، دفاع از اسلام و روشن کردن ذهن مسیحیان غربی نسبت به چهره نورانی پیامبر خدا(ص) است که پس از انتتشار آیات شیطانی سلمان رشدی در غرب دچار ابهام شده بود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۰۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم

نایب رئیس شورای شهر قم گفت: تلاش شده با اختصاص ده هزار میلیارد ریال بودجه به محلات کم برخوردار، فاصله توسعه‌ای بین محلات را کم کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حسن طلایی با ارائه گزارشی از عملکرد کمیته توزیع عادلانه خدمات و امکانات با رویکرد محله محوری، گفت: در این کمیته تلاش شده توسعه محلات کم برخوردار و اختصاص بودجه به آن به‌صورت عملیاتی پیگیری شود.

وی از اختصاص نزدیک به 10 هزار میلیارد ریال بودجه به محلات کم برخوردار در سال 1403 خبر داد و افزود: بیشترین بودجه عطف به این مهم در منطقه 6 با مبلغ 1830 میلیارد ریال، منطقه یک با مبلغ 1470 میلیارد ریال و منطقه 5 در رتبه بعدی قرار دارد.

عضو کمیته توزیع عادلانه خدمات و امکانات با رویکرد محله محوری تصریح کرد: ذیل به تحقق عدالت منطقه‌ای در محلات شهر قم، برای توسعه‌بخشی از این محلات، بودجه‌ای از اراضی 48 و 32 هکتاری با عددی بالغ‌بر 3 هزار و 465 هزار میلیارد ریال است.

وی توجه به تعداد محلات و رعایت توازن در اختصاص بودجه مناطق را مهم خواند و بیان کرد: بر اساس مطالعات و نیازسنجی که از محلات کم برخوردار انجام‌شده، این بودجه اختصاص داده‌ شده و تلاش شده عدالت در اجرای پروژه‌های عمرانی در همه محلات رعایت شود.

طلایی کم شدن فاصله محلات کم برخوردار از سایر محلات را یکی از دستاوردهای کمیته دانست و خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده توسعه خوبی در این محلات اتفاق افتاده و اجرای پروژه‌های عمرانی با نگاه عدالت محوری و ایجاد توازن است.

وی تأکید کرد: امروزه شاهد هستیم که تعادل نسبی مناسبی در اجرای پروژه‌های شهری در تمام حوزه‌های مختلف رعایت شده است و امیدواریم به‌زودی با افتتاح پروژه‌های در دست اقدام در مناطق مختلف قم شاهد بهره‌مندی مردم شریف قم از این پروژه‌ها باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم
  • افزایش تک ماده كمكی به آموزش‌وپرورش نخواهد کرد
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • تاریخ طب در ایران پس از اسلام در فهرست صد کتاب ماندگار قرار گرفت
  • ساعت کار نمایشگاه کتاب و پیشنهاد گذاشتن صندوق رأی