Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-27@22:21:51 GMT

هشدار نسبت به کاهش جمعیت زنبور عسل در پی خشکسالی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۲۲۰۵

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،در مورد رشد چشم‌گیر تعداد کندوهای زنبور عسل طی 40 سال اخیر خاطرنشان کرد: 40 سال پیش تعداد کندوهای زنبور عسل 600 هزار بود، اما اکنون 7.5 میلیون کندوی فعال در کشور داریم که نقش به سزایی در ایجاد اشتغال، کسب و کار و همچنین تولید عسل در راستای اقتصاد مقاومتی داشته است و در تولید عسل بعد از چین رتبه سوم جهان داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی توسعه باغی،‌ به‌زراعی،‌ حفظ اکوسیستم، کمک به تنوع زیستی و جلوگیری از بیابان‌زایی را از جمله توسعه صنعت زنبور عسل عنوان کرد و افزود: زنبورها بیش از آنکه سازمان هواشناسی اعلام کند، متوجه خشکسالی‌های پیش‌رو شده بودند به طوری که از دی ماه سال گذشته زنبورها تخم‌ریزی نکردند چون می‌دانستند، صحرایی وجود ندارد که زنبورها بخواهند از آن تغذیه کنند. موضوع خطر کاهش جمعیت زنبورها را به مقامات گزارش دادیم و هشدار دادیم که اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است مجبور به واردات زنبور ، خروج ارز از کشور و ورود آفات ناشی از زنبورهای وارداتی بشویم، اما تاکنون پاسخی به درخواست ما داده نشده است. 

وی افزود: این گونه مشکلات را نمی‌توان در بروکراسی‌های اداری انداخت تا فلان وزارتخانه یا سازمان برنامه و بودجه آن را تصمیم‌گیری کند و این مسائل چیزی جز دلسرد کردن تولید کننده در پی ندارد. 

برداشت عسل از کندوها یک سوم نرم جهانی شده است

رئیس اتحادیه زنبورداران ایران به این نکته اشاره کرد که میزان برداشت عسل با وجود آنکه در دنیا از هر کندو بین 22 تا 25 کیلوگرم است، اما این رقم در ایران یک سوم نرم جهانی است و بین 7 تا 10 کیلوگرم است.

جای خالی یارانه گرده افشانی یا وام بی‌بهره برای زنبورداران

رئیسی سرحدی با بیان اینکه زنبور عسل علاوه بر تولید عسل در افزایش تولید سایر محصولات کشاورزی نقش موثری دارد، خاطرنشان کرد: فائو می‌گوید از 3 قاشق غذایی که مردم در دنیا می‌خورند، یک قاشق آن ناشی از گرده‌افشانی زنبور عسل است، اما این مسئله در کشور ما مغفول مانده و فکر می‌کنند که زنبور فقط عسل تولید می‌کند، در حالی که در همین کشورهای همجوار مثل افغانستان، عراق و ترکیه به زنبورداران بابت گرده‌افشانی یارانه یا وام با بهره صفر درصد می‌دهند

وی با اظهار تاسف از اینکه تاکنون در برنامه‌های توسعه‌ای کشور هیچ ردیف بودجه برای پرورش‌دهندگان زنبور عسل نداشته‌ایم، تصریح کرد: 80 هزار پرروش دهنده زنبور عسل، 300 هزار نفر اشتغال مستقیم و یک میلیون نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده که هیچ گونه واردات و ارزبری ندارد و مگر می‌شود این قشر را به حال خود رها کرد. 

سموم پرخطر بلای جان زنبورها

رئیس اتحادیه زنبورداران ایران همچنین به استفاده از سموم و آفت‌کش‌های پرخطر در برخی مزارع و تاثیر منفی آن بر زنبور عسل هم اشاره‌ کرد و گفت: جمعیت زنبورها به این دلیل هم در حال کاهش است و بارها درخواست کرده‌ایم که واردات سموم و آفت‌کش‌های پرخطر متوقف شود و از نوع کم خطر آن استفاده شود. 

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۲۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰