Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@10:49:31 GMT

گزارش مطالبات غیرجاری بانک‌ها در مجلس قرائت شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۳۲۲۶

گزارش مطالبات غیرجاری بانک‌ها در مجلس قرائت شد

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در خصوص وضعیت مطالبات غیرجاری بانک‌ها در صحن مجلس قرائت شد؛ این گزارش با هدف ارائه تصویر شفاف از وضعیت مطالبات بانک‌ها از گیرندگان تسهیلات و مشکلات آنها در این حوزه تهیه شده است.

در بخشی از این گزارش با اشاره به مکاتبه با دیوان محاسبات برای ارائه گزارش و تحلیل این دیوان در خصوص میزان تسهیلات اعطا شده توسط بانک‌ها و فهرست تخلفات در این حوزه آمده است: بر اساس اعلام دادستان دیوان محاسبات و در خصوص تسهیلات اعطا شده از سال‌های ۸۴ تا ۹۶، ۲۳ پرونده پس از صدور رأی هیأت مستشاری و مَحکمه‌ی تجدیدنظر در حال پیگیری و اجرای مفاد رأی است؛ ۴۵ پرونده توسط هیأت مستشاری و محکمه‌ی تجدید نظر رسیدگی شده است و ۱۷ پرونده نیز (بدون اشاره به شماره و تاریخ صدور رأی هیأت مستشاری) مختومه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص مانده تسهیلات ریالی بانک‌ها اشاره شده است که تا پایان شهریور سال ۹۵، مانده تسهیلات ریالی نظام بانکی کشور، مبلغ ۸۱۶۰ هزار میلیارد ریال بوده که ۶۱ درصد آن سهم بانک‌های غیردولتی و مابقی سهم بانک‌های دولتی است؛ در بین بانک‌های دولتی نیز بیشترین مانده تسهیلات مربوط به بانک‌های مسکن، ملی و کشاورزی است.

همچنین تا پایان شهریور ۹۵ مانده تسهیلات ارزی نظام بانکی، رقمی معادل ۱۱۹۹ هزار میلیارد ریال بوده که ۵۲ درصد آن سهم بانک‌های دولتی و مابقی سهم بانک‌های غیردولتی است.

در این خصوص تأکید شده است که حجم اعظمی از مطالبات غیرجاری در طبقه مشکوک‌الوصول قرار دارد که ریسک‌های اعتباری بالایی دارد و لازم است هر چه سریعتر در خصوص آن تصمیمات جدی‌تری اتخاذ شود.

در ادامه این گزارش و در خصوص عوامل مؤثر در ایجاد و رشد مطالبات غیرجاری بانک‌ها و بروز مشکل برای شبکه بانکی به این موارد اشاره شده است؛

ـ ذخیره‌گری ناکافی برای مطالبات مشکوک‌الوصول

ـ ارزیابی غیراصولی و ناصحیح در مورد تسهیلات تکلیفی

ـ ناکارآمدی سازوکار بررسی ظرفیت مالی و کشش اعتباری متقاضی در بانک‌ها

ـ بی‌توجهی و بعضاً عدم رعایت مقررات در تنظیم قراردادها

ـ اخذ وثیقه‌های ناکافی و یا وثیقه‌های با امکان نقدشوندگی نامطمئن یا پایین‌تر از ارزیابی انجام شده

ـ اعطای مجوز پرداخت تسهیلات جدید به مشتریان دارای پرونده در فرآیند اجرا

ـ کارشناسی خلاف واقع نسبت به املاک وثیقه گذاشته شده نزد بانک‌ها

ـ خودداری بانک‌ها از طرح شکایت در مراجع قضایی علیه مشتریان بدهکار به دلایل گوناگون

ـ در نظر نگرفتن معیارهای حرفه‌ای در انتخاب مدیران ارشد نظام بانکی و بی‌ثباتی مدیریتی در بانک‌ها بخصوص بانک‌های دولتی و شبه‌دولتی.

در این گزارش در خصوص عوامل مؤثر بر این پدیده در بیرون از شبکه بانکی به مواردی در خصوص نرخ ارز و نوسانات آن، حاکم شدن شرایط رکود تورمی بر اقتصاد ایران و تعمیق آن به دلیل تأثیر تحریم‌های بانکی، واردات بی‌رویه کالا و اعطای تسهیلات کلان به شرکت‌ها و نهادهای وابسته به دولت و نیز عوامل تکلیفی و دستوری اشاره شده است.

در پایان این گزارش پیشنهادات ۱۱گانه‌ای برای اصلاح این فرآیند ارائه شده است تا توسط نمایندگان مجلس و دولت تصمیم‌گیری شود.

کد خبر 4303115 حامد حسین عسگری

منبع: مهر

کلیدواژه: دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برجام ایران حسن روحانی ایالات متحده آمریکا فلسطین وزارت امور خارجه ایران محمد جواد ظریف رژیم صهیونیستی علی لاریجانی رئیس جمهور اسلامی ایران ارتش جمهوری اسلامی ایران بهرام قاسمی سید مهدی طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مشتریان گرانقدر با مراجعه به سامانه بانکداری اینترنتی اشخاص حقیقی بانک ملت به نشانی ebanking.bankmellat.ir و انتخاب گزینه فعال سازی در صفحه ورود می‌توانند از طریق فعال سازی با اطلاعات کارت بانکی و یا فعال سازی با برنامه کاربردی امضای ملت، رمز عبور دریافت و بانکداری اینترنتی را فعال کنند.

پیش از این برای فعال سازی خدمت بانکداری اینترنتی، مراجعه به یکی از شعب بانک ملت و احراز هویت حضوری الزامی بود.

بانکداری اینترنتی یکی از جامع‌ترین کانال‌های ارایه خدمات غیرحضوری بانک ملت است که بخش عمده‌ای از نیاز‌های بانکی مشتریان را برطرف می‌سازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام