Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می رسد ایران نه تنها نباید واردات بنزین داشته باشد بلکه اکنون باید صادرکننده این فرآورده نفتی باشیم. اما با بررسی برنامه های وزارت نفت در این زمینه، ابعاد جدیدی از چرایی واردات بنزین در شرایط خودکفایی در تولید این فرآورده نفتی مشخص می شود. ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲ اقتصادی نفت و انرژی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از روز 15 اردیبهشت ماه سال جاری با وارد مدار بهره برداری شدن فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید بنزین در این پالایشگاه به 20 میلیون لیتر در روز رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در یک ماه اخیر بخشی از واحدهای پالایشگاههای تهران، اراک، شیراز و اصفهان به علت تعمیرات اساسی از مدار خارج بودند که با به مدار وارد شدن این واحدها، اکنون تولید بنزین کشور به 90 میلیون لیتر در روز رسیده است. این رقم با تثبیت تولید 12 میلیون لیتری بنزین در فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزهای آینده، به حدود 92 میلیون لیتر در روز می رسد.

سهم هر پالایشگاه در تولید 90 میلیون لیتر بنزین در روز بدین شرح است:

پالایشگاه ستاره خلیج فارس ===> 22 تا 24 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه اراک ===> 16 تا 17  میلیون لیتر در روز

پالایشگاه آبادان  ===> 10 تا 12 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه اصفهان ===> 10 تا 12 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه تبریز  ===> 3 تا 3.5 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه تهران ===> 6 تا 7 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه کرمانشاه ===> 0.7 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه بندرعباس  ===> 10 تا 12 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه شیراز  ===> 1.3 تا 1.5 میلیون لیتر در روز

پالایشگاه لاوان  ===> 1.9 میلیون لیتر در روز

این میزان تولید در حالی است که میزان مصرف روزانه بنزین ایران در مرز 84 میلیون لیتر است. یعنی در حدود 6 میلیون لیتر در روز افزون بر نیاز مصرف، تولید بنزین داریم. در این شرایط در وهله اول به نظر می رسد ایران نه تنها نباید واردات بنزین داشته باشد بلکه اکنون باید صادرکننده این فرآورده نفتی باشیم. اما با بررسی برنامه های وزارت نفت در این زمینه، ابعاد جدیدی از چرایی واردات بنزین در شرایط خودکفایی در تولید این فرآورده نفتی مشخص می شود.

میزان فعلی واردات بنزین بین 6 تا 9 میلیون لیتر در روز است. مقدار ثابتی در این خصوص وجود ندارد و بر اساس محموله های تخلیه شده در بنادر ایران، این میزان در دو ماه گذشته از سال 97 ، حداقل 6 میلیون لیتر و حداکثر 9 میلیون لیتر در روز بوده است.

سعید مداح مروج مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در خصوص چرایی ادامه واردات بنزین به خبرنگار تسنیم گفت: برخی واحدهای پالایشگاهی به دلیل نیاز به تعمیرات دوره ای از مدار خارج می شوند که با بخشی از این واردات، این بخش از کاهش تولید را جبران می کنیم، از سوی دیگر بخشی از این واردات به افزایش میزان ذخایر استراتژیک تخصیص پیدا می کند.

وی افزود: از 25 اسفندماه سال گذشته تا 18 فروردین امسال، یک پیک مصرف 20 تا 25 روزه را داشتیم که متوسط مصرف 81 میلیون لیتری بنزین در سال 96 در این روزهای مصرف پیک به 117 تا 118 میلیون لیتر در روز هم رسید، این میزان افزایش مصرف نسبت به ظرفیت تولید منجر به استفاده 500 تا 600 میلیون لیتری از ذخایر بنزین کشور شد که اکنون با بخشی از تولید بنزین مازاد بر میزان مصرف و همچنین واردات بنزین، این بخش از کاهش حجم ذخایر را جبران می کنیم.

به گزارش تسنیم، ایران اکنون نیز امکان صادرات بنزین را دارد، اما بر اساس نیاز به تکمیل حجم ذخایر بنزین از یک سو، ضرورت پوشش نیاز مصرفی در صورت رفتن برخی واحدهای پالایشگاهی به تعمیرات دوره ای از سوی دیگر و همچنین رشد مصرفی که پس از ماه مبارک رمضان و آغاز سفرهای تابستانی پیش بینی می شود، برنامه های وزارت نفت به گونه ای تدوین شده تا پایان شهریورماه (پایان سفرهای تابستانی و گذر از پیک مصرف تابستانی بنزین) واردات بنزین ادامه داشته باشد و با اضافه تولید بنزین و واردات آن، تا نیمه نخست سال، هم حجم ذخایر بنزین کشور تکمیل شود و هم نیاز مصرفی به طور کامل و بدون دغدغه پوشش داده شود؛ پس از آن و با شروع مهرماه، ایران به جمع کشورهای صادرکننده بنزین می پیوندد.

خبرگزاری تسنیم با گشایش پرونده ویژه‌ای با عنوان "خودکفایی در تولید بنزین" در چهلمین سال انقلاب اسلامی در تلاش است تا ابعاد مختلف این دستاورد مهم ملی را که در سایه تلاش فرزندان متخصص این مرز و بوم و تکیه بر توان داخلی محقق شده، بررسی و منتشر کند.

برای خواندن گزارش های پیشین ایـــــــــــنـــــــجــــــــا کلیک کنید.

انتهای پیام/

R32317/P1010113/S7,80/CT7 واژه های کاربردی مرتبط خودکفایی در تولید بنزین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ایـــــــــــنـــــــجــــــــا خودکفایی در تولید بنزین خودکفایی در تولید بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۳۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • پالایشگاه آبادان به سوددهی ۱۲هزار میلیارد تومانی رسید
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • معمای بنزین در ایران