Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-16@04:51:22 GMT

زمان صدور ویزای الکترونیکی «حج تمتع»

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۳۴۶۴

زمان صدور ویزای الکترونیکی «حج تمتع»

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به صدور ویزای حج تمتع از اواخر خرداد ماه گفت: ویزای حج امسال نیز الکترونیکی صادر می‌شود که مقدمات آن فراهم شده و درحال ثبت اطلاعات زائران هستیم.

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به صدور ویزای حج تمتع از اواخر خرداد ماه گفت: ویزای حج امسال نیز الکترونیکی صادر می‌شود که مقدمات آن فراهم شده و درحال ثبت اطلاعات زائران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید محمدی درباره احتمال افزایش سهمیه حجاج ایرانی اظهار کرد: با توجه به قول‌های ضمنی عربستان، تلاش زیادی کردیم که سهمیه بیشتری را از عربستان دریافت کنیم اما محدودیت اسکان در شهر مدینه، باعث شده عربستان امسال به هیچ کشوری این سهمیه اضافی را ندهد.

ویزای حج الکترونیکی صادر می‌شود

وی همچنین درباره تمهیدات صورت گرفته برای صدور ویزای حج گفت: ویزای حج امسال نیز الکترونیکی صادر می‌شود که مقدمات آن فراهم شده و در حال ثبت اطلاعات زائران هستیم تا پس از تایید، ویزاها چاپ شود؛ صدور ویزای حج از اواخر خرداد آغاز می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره اقدامات صورت گرفته برای تامین ارز حج افزود: تامین ارز برای تهیه خدمات مورد نیاز زائران در عربستان حائز اهمیت است که با همکاری بانک مرکزی در اسفندماه سال گذشته با تخصیص ارز به نرخ حدودی 3900 تومان، ارز تامین شده اما همچنان در تلاش هستیم تا به عربستان منتقل شود.

محمدی در ادامه به وضعیت اسکان زائران در شهر مدینه و تخریب هتل‌های اطراف مسجدالنبی (ص) افزود: در مکه وضعیت هتل‌ها مناسب است، مشکلی برای اسکان وجود ندارد اما در مدینه، از چهار سال پیش طرح توسعه مسجدالنبی (ص) شروع شد و با تخریب هتل های منطقه مرکزی، مدینه با کمبود جدی هتل مواجه شد که البته این مشکل همه کشورها را درگیر کرده و مدت زمان اقامت زائران را به حداقل رسانده است. در گذشته زائران 10 تا 15 روز در مدینه اقامت داشتند، اما اکنون نهایت زمانی که درنظر گرفته شده شش روز است.وی تصریح کرد: اگر حجاج قرار باشد اقامت بیشتری در مدینه داشته باشند، دست‌کم باید به میزان 50 درصد هتل‌های مکه در شهر مدینه ساخته شود در غیر این صورت زائران فشار زیادی را متحمل می‌شوند.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به موضوع اقامت در سرزمین‌های منا و عرفات اشاره کرد و افزود: چادرهای منا و عرفات گنجایش این تعداد زائر را ندارد و حجاج باید کمبود و تنگی جا در عرفات و منا را تحمل کنند.

وی درباره سفر اخیرش به عربستان گفت: در زمان برقراری روابط، این ترددها برای برنامه‌ریزی و تسهیل خدمات در حج که عملیاتی سنگین به شمار می‌آید، مستمر انجام می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: از جمله کارهایی که در این ترددها به سرانجام رسید، پروژه آشپزخانه مرکزی مکه بود پس از 15 سال در زمان توقف حج از بین رفت و فقدان آن در سال گذشته مشکلاتی را بوجود آورد، هرچند که فشار و آسیب آن به زائر تحمیل نشد. اکنون این مشکل برطرف شده و آشپزخانه‌ دیگری با ظرفیت پخت 80 هزار پرس غذا در روز با سرمایه‌گذاری عربستانی‌ها و مطابق استاندارد و نیاز ما، برای حج امسال در حال آماده شدن است.

محمدی سپس به وضعیت اعزام‌ها به عراق که گاه چالش‌آفرین می‌شود، اشاره کرد و افزود: قانون سازمان حج و زیارت را متولی اعزام زائر به عتبات عالیات عراق دانسته است، اما برخی خلاءهای قانونی سبب می شود افراد مختلفی به طور غیرمجاز وارد این حوزه شوند. درحالی‌که قانون صراحتا مشخص کرده آن‌هایی که قصد دارند در مقاصد زیارتی خارج از کشور فعالیت کنند باید از سازمان حج و زیارت مجوز دریافت کنند. 2500 دفتر زیارتی در سراسر کشور این مجوز را گرفته‌اند که از ذی‌صلاح‌ترین و با تجربه‌ترین افراد در این امر استفاده می‌کنند و افرادی که این مجوز را ندارند و خارج شرایط تعیین شده فعالیت می‌کنند، غیرمجاز شمرده می‌شوند.

وی هچنین درباره‌ هجمه‌ای که برای فعالیت و حضور انحصاری سازمان حج و زیارت در عراق وارد شده است، گفت: روشی که از چند سال قبل بکار گرفته شده بود، این تصور را ایجاد کرده که سازمان حج و زیارت در اعزام زایر به عتبات از طریق شمسا انحصار ایجاد کرده است؛ این شیوه حدود 10 سال پیش مناسب بوده اما این روش امروزه اصلا پاسخگوی نیاز جامعه زایرین نیست. در این حوزه رقابتی، صرفا خدمات بهتر و ارزان‌تر به زائران حرف اصلی را می‌زند. بر همین اساس سازمان حج زمینه را برای ورود شرکت‌های مرکزی زیارتی استان‌ها را برای اعزام زایرین فراهم کرده است.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره وضعیت دفاتری که از سازمان حج مجوز دارند، اما به شمسا و شرکت‌های کارگزاری در استان‌ها نپیوسته‌اند و فعالیت‌شان گاهی غیرمجاز تلقی می‌شود، توضیح داد: اتفاقا یکی از معضلات همین است، به همین دلیل الزام شد تا پایان خرداد ماه این کارگزاران عضو آن شرکت‌های مرکزی شوند، وگرنه به روش دیگری اقدام می‌شود. برای نمونه استان فارس 140 دفتر زیارتی دارد که 70 کارگزار در آن شرکت مرکزی عضو نشده بودند که با اصلاح ساختاری این مشکل برطرف شد.

محمدی تاکید کرد: رمز موفقیت این شرکت‌ها، ارائه خدمات کیفی با قیمت ارزان است؛ هدف این است که وضعیت کاروان‌ها و اعزام‌ها در عراق بهبود یابد و نرخ‌ها رقابتی و ارزان شود چرا که غیرمجازها در حق مردم زیاد اجحاف می‌کنند، درحالی‌که مردم از این موضوع اطلاع ندارند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Qjk

منبع: فردا

کلیدواژه: حج تمتع ویزای الکترونیکی سازمان حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۳۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام هزار و ۲۱۹ زائر از همدان به حج تمتع

حمیدرضا واحدنژاد گفت: اکنون نام نویسی تمامی کاروان‌ها انجام شده و در حال بررسی سلامت جسمانی زائران هستیم.

او گفت: سلامت جسمانی زائران از منظر بیماری‌های زمینه‌ای همچون فشار خون، قند خون، مشکل قلبی و اعتیاد بررسی می‌شود که در صورت دریافت تاییدیه پزشک کاروان به سفر حج اعزام خواهند شد.

مدیرکل حج و زیارت استان همدان گفت: طبق سال های گذشته زائران استان‌های همدان و کردستان از فرودگاه همدان اعزام خواهند شد.

واحدنژاد گفت: تمام متقاضیان اعزام برای سفر حج تمتع سال ۱۴۰۳ باید دارای گذرنامه حداقل با تاریخ اعتبار ۲۰ آذر ۱۴۰۳ باشند، به عبارتی تاریخ اعتبار گذرنامه حداقل تا هفت ماه از زمان اعزام باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • اعزام بیش ۵ هزار عمره‌گزار در ماه شوال به سرزمین وحی
  • اعزام بیش ۵ هزار عمره گزار در ماه شوال به سرزمین وحی
  • مروری بر شرایط و تصمیمات تعیین شده برای حج تمتع ۱۴۰۳
  • اعزام بیش از ۵۰۰۰ زائر عمره به سرزمین وحی در ماه شوال
  • اعزام زائران عمره از هفتم اردیبهشت
  • هفت اردیبهشت اعزام زائران به حج عمره
  • اعزام هزار و ۲۱۹ زائر از همدان به حج تمتع
  • اعزام ۱۲۰۰ همدانی به حج تمتع
  • ‌۱۲۰ زائر از کهگیلویه و بویراحمد به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • زائران بخوانند؛ آخرین وضعیت اعزام حج عمره ۱۴۰۳