Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@10:47:13 GMT

منشاء ریزگردهای استان خوزستان کجاست؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۹۳۸۴۰

ساعت 2-عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با بیان اینکه آلودگی در استان خوزستان چند منشاء متمایز دارد اظهار داشت: از دیرباز فعالیت‌های صنایع نفت و گاز، چاه‌های نفت و فعل و انفعالات ناشی از آن همچنین وجود تالاب ها ازجمله دلایل آلودگی هوا در این استان بوده و متاسفانه این مشکلات تا به امروز حل نشده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، استان خوزستان، بویژه خرمشهر و آبادان، به عنوان اهداف اصلی رژیم حاکم بر عراق مرکز هجوم ارتش عراق قرار گرفت؛ با گذر از آن روزهای سخت حال در چند سال اخیر ، آلودگی هوا مشکلات بسیاری برای هموطنان ما در این استان‌ها بوجود آورده است. جام‌جم آنلاین درباره منشاء این آلودگی‌ها با کنشگر محیط زیست محمد درویش گفت‌وگویی داشت که در ادامه می‌خوانید.

فعالیت‌های صنایع نفت و گاز

این کنشگر محیط زیست گفت: برای آنکه بتوانند مشکل فلرها را حل و از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنند و آلایندگی ها نیز کاهش پیدا کند اخیرا تحقیقاتی انجام شده اما عملی نشده است؛ این در حالی است که از نخستین حفر چاه نفت در مسجد سلیمان بیش از صد سال می‌گذرد و این مشکل بجز در ایران تقریبا در تمام دنیا حل شده است.

درویش افزود: خوزستان و عسلویه یکی از قربانیان همیشگی این آلودگی هوا و نیز حیف و میل انرژی هستند که به نظر بنده مسئول مستقیم آن وزارت نفت است؛ همچنین سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این آلودگی سهم دارد چراکه هنوز نتواسته است این وزارتخانه را برای رعایت ملاحظات محیط زیستی قانع کند.

تشکیل چشمه های تولید گرد خاک

وی گفت: تشکیل چشمه های تولید گرد خاک در خارج از مرزهای ایران و در کشورهای عراق، سوریه، عربستان و کویت از دلایل دیگر آلودگی هوا در خوزستان است که بخشی از آن به برآیندهای سدسازی دولت ترکیه، با عنوان پروژه گاز بر روی سرشاخه‌های دجله و فرات، برمی‌گردد.

این کنشگر محیط زیست با اشاره به ساخت سدهای بزرگ در سوریه و عراق اضافه کرد: این سدها باعث شده است تا حقآبه‌ای به تالاب هورالعظیم نرسد و بسیاری از اراضی کشاورزی و تالاب‌های اقماری به چشمه‌های گرد و خاک تبدیل شود، بدلیل جهت باد غالب از غرب به شرق، کشور ما به شدت درگیر این گرد و خاک شده است .

وی گفت: در انتهای قرن بیستم نیز عربستان حدود 3 میلیون هکتار از زمین‌ها را با استفاده از آبهای فسیلی زیر کشت گندم برده بود و به توصیه کارشناسان محیط زیست نیز توجهی نکرده و بر استخراج آب‌ها اصرار کردند؛ بعد از اینکه منابع آبی به پایان رسید این عرصه رها شد و امروزه به چشمه های تولید گرد و خاک و نمک تبدیل شده است.

درویش افزود: بدلیل جهت باد همه آن گردها به سمت خلیج‌فارس و هورالعظیم، سپس به سمت ایران حرکت می‌کند.

سد سازی‌های بی‌رویه در داخل ایران

عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: سد سازی‌های بی‌رویه در بالا دست رودخانه‌های کرخه، زهره، دز و کارون همچنین طرح‌های انتقال آبی که در حال اجرا شدن است و نیز افزایش حق‌آبه‌ای که 11 استان بالادست خوزستان ازجمله استان چهارمحال‌بختیاری، همدان، فارس، اصفهان، لرستان، ایلام ، کهگیلویه و بویراحمد و .. به بهانه اشتغال و توسعه کشاورزی طلب می‌کنند، باعث شده است حق‌آبه تالاب‌های بامدژ، میانگران، هورالعظیم، شادگان در استان خوزستان کاهش پیدا کند و چشمه های تولید گرد و خاک جدید ایجاد شود.

درویش تصریح کرد: بخصوص در پایاب رودخانه زهره، جراحی و مارون شاهد افزایش تولید چشمه‌های گرد و خاک در هندیجان هستیم و بدلیل وزش بادهای محلی در برخی از روزها زندگی در اهواز غیر ممکن است.

وی گفت: وزارت نیرو باید حق‌آبه تالاب‌ها را به رسمیت بشناسد و تحت هیچ شرایطی به بهانه‌های مختلف ازجمله اشتغال و کشاورزی از این حق‌آبه نگذرد که نیاز به یک درایت، دانش و معرفت درخوری است که متاسفانه در مدیران کنونی دیده نمی شود.

کاشت گونه‌های اشتباه

این کنشگر محیط زیست اظهار کرد: علت دیگر آلودگی در استان خوزستان گونه «کنو کارپوس» است که برای فضای سبز شهر اهواز بصورت عمده کاشته شده است. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که بذرهای اینگونه‌ها در زمان زادآوری آن در فصل پاییز، ممکن است حساسیت‌های زیادی برای مردم و شهروندان ایجاد کند که در نتیجه به ضریب ناامنی سلامت مردم در اهواز اضافه می‌کند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۳۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند

علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ضمن اشاره به اخباری مبنی بر آلودگی نفتی خاک خوزستان گفت: قانون خاک آماده و مصوبه‌هایش نیز ابلاغ شده و در حال پیگیری آن هستیم و در این باره بارها با وزیر نفت در خصوص چاه‌هایی که احداث می‌شود گفت‌وگو کرده‌ایم.

وی افزود: از بالا که به خاک خوزستان نگاه می‌کنید چاه‌های نفت رها شده مشخص هستند که ما از وزارت نفت خواسته‌ایم این‌ها را ساماندهی کنند چون همین رهاسازی چاه‌های نفت بسیاری از منابع آبی و خاکی ما را دچار مشکل می‌کند.

سلاجقه ادامه داد: مشکلاتی نیز در زمینه خطوط انتقال میعانات در خلیج فارس و دریای عمان داریم یکی دو بار نشتی‌های صورت گرفته که البته تیم‌ها وارد عمل شده و سریعاً موضوع حل شده است و در آنجا نیز از ظرفیت وزارت نفت و ظرفیت‌های بین‌المللی برای تعویض لوله‌های انتقال میعانات استفاده می‌کنیم تا مشکل نشت هز لوله‌ها و کشتی‌ها رفع شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • آلودگی هوا در ۳ شهر خوزستان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری