Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-کره شمالی تاکید کرد تلاش های توسعه طلبانه نظامی ژاپن و برنامه این کشور برای اصلاح قانون اساسی چالشی بسیار خطرناک برای صلح و امنیت منطقه است.

کره شمالی در روزهای اخیر بار دیگر انتقادهای گسترده خود از آمریکا، کره جنوبی و ژاپن را به دلیل افزایش فعالیت های رزمی و نظامی آنها در منطقه از سرگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 طرفین یک بار دیگر پس از دوره ای آرامش در حال از سرگیری است و از سوی دیگر آمریکا نگران است این روند به لغو دیدار سران کره شمالی و آمریکا در سنگاپور منجر شود.

خبرگزاری کره شمالی نوشته است که نیروهای نظامی ژاپن برای هموار کردن مسیر عملیات برون مرزی برای آینده، در حال آرایش رزمی و نظامی برای برگزاری تمریناتی ویژه هستند.

کره شمالی افزوده است که برگزاری تمرینات نیروهای نظامی ژاپن و برنامه رزمایش آبی ـ خاکی آنها اخبار ناخوشایندی از نظامی گری دوباره ژاپن را به گوش منطقه می رساند.

در کنار انتقادهای چین و کره شمالی از ژاپن، باید در نظر داشت که اختلاف نظر میان مردم ژاپن بر سر تغییر بند 9 قانون اساسی در خصوص ممانعت از خروج نظامیان برای ورود به عملیات فرامرزی، بسیار گسترده است.

بر مبنای لایحه دولت که پارلمان نیز مصوب کرده است ژاپن می تواند برای عملیات های نظامی در خارج از مرزهایش برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم اقدام کند.

اما این بند مانع از انجام چنین کاری است و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن برای اعزام نیروهایش به خارج از مرزها و از جمله برای همکاری نظامی با آمریکا در صورت بروز درگیری لازم است این بند را مورد اصلاح قرار دهد.

اما با بالا گرفتن تنش ها در منطقه شبه جزیره کره و همچنین با توجه به نگرانی های مردم ژاپن از تشدید حضور نظامی چین در منطقه، اصلاح این قانون مورد مخالفت بسیاری در ژاپن قرار گرفته است.

یک نظرسنجی توسط خبرگزاری کیودو انجام داده است که بر اساس آن 49 درصد پاسخ دهندگان گفته اند از تغییر این بند از قانون اساسی در راستای حمایت از اعزام نیروهای نظامی به عملیات فرامرزی حمایت می کنند.

با این وصف این نظرسنجی نشان می دهد 47 درصد با اصلاح و تغییر این بند مخالف هستند.

از سوی دیگر نزدیک به 51 درصد از افراد مورد نظرسنجی گفته اند که اصلا نمی خواهند در بازنویسی قانون اساسی این کشور کسی از مسئولان دولت آبه حضور داشته باشد اما مابقی با این کار موافقند.

نظرسنجی را خبرگزاری کیودو از نزدیک به سه هزار نفر از شهروندان 18 سال به بالا انجام داده است و نتیجه آن نشان دهنده تفاوت آشکار دیدگاه افکار عمومی در باره اجرای این طرح بحث برانگیز است.

در بند 9 قانون اساسی با جنگ مخالفت شده و آمده است که مردم ژاپن برای همیشه جنگ را در زمین، دریا و هوا محکوم می کنند و خواستار آن نیستند.

دولت ژاپن تاکید می کند در این بند از قانون اساسی کشور فقط با جنگ مخالفت شده و در مورد اعزام نیرو برای دفاع از کشور موردی مطرح نشده است.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۴۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز رزمایش دریایی آمریکا-فیلیپین با حضور ۱۷ هزار نیروی نظامی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حدود ۱۷ هزار نظامی آمریکایی و فیلیپینی، از امروز دوشنبه به مدت سه هفته، رزمایشی مشترک را برگزار می‌کنند که شامل مانور در آبراه کلیدی دریای چین جنوبی می‌شود.

رزمایش ازآن‌جهت اهمیت دارد که پکن-مانیل درباره مالکیت بخشی از دریای چین جنوبی با یکدیگر اختلاف دارند.

فرانسه و استرالیا هم که روابط نظامی با فیلیپین را توسعه داده‌اند، در این رزمایش دریایی مشارکت دارند.

نکته مهم دیگر در رزمایش اخیر این است که برای اولین بار در خارج از آب‌های سرزمینی فیلیپین برگزار می‌شود.

رزمایش‌های سالانه «شانه‌به‌شانه» که از امروز تا ۱۰ ماه میلادی می‌ادامه دارد، در میانه تنش دیپلماتیک و تقابل‌های دریایی فیلیپین و چین ازجمله استفاده از جریان فشار آب قوی علیه شناور‌های فیلیپین و درگیری‌های لفظی برگزار می‌شود.

مقام‌های رسمی پکن-مانیل می‌گویند که رزمایش مشترک علیه هیچ کشور ثالثی نیست، اما به بهبود همکاری نظامی میان دو کشور منجر می‌شود.

به گزارش آنا، واشینگتن دقیقاً یک هفته قبل از آغاز این رزمایش، اعلام کرد که یک سامانه موشکی میان‌برد (MRC) را که به نام تایفون نیز شناخته می‌شود، در جزیره «لوزون شمالی» فیلیپین مستقر کرده است.

برآورد تحلیلگران با توجه به اینکه این سامانه می‌تواند مواضع چین را هدف قرار دهد، این است که پکن ممکن است نیروی‌های خود را در منطقه دریای چین جنوبی افزایش دهد و به‌این‌ترتیب تنش در منطقه بالا بگیرد.

آبان سال گذشته نیز آمریکا و فیلیپین توافقنامه همکاری هسته‌ای غیرنظامی امضا کردند که به واشینگتن اجازه می‌دهد فناوری و مواد هسته‌ای را به مانیل صادر کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • خشم آمریکا از افزایش هزینه‌های دفاعی چین
  • بزرگ‌ترین بسته کمک نظامی انگلیس در راه اوکراین
  • امنیت مراکز هسته‌ای به صورت کامل برقرار است/ هیچ چالشی نداریم
  • آغاز رزمایش دریایی آمریکا-فیلیپین با حضور ۱۷ هزار نیروی نظامی
  • کنعانی: اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی قانونی و در جهت ایجاد بازدارندگی بود / آمریکا زیر میز دیپلماسی زده نه ایران + فیلم
  • آغاز رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین
  • کمک‌های جدید آمریکا بعید است که سرنوشت کی‌یف را به طور اساسی تغییر دهد
  • سقوط ۲ بالگرد نظامی در ژاپن؛ ۸ نفر کشته و ناپدید شدند