Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام;عبدالمالک شنبه زاده بیان کرد: اعضای شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان سرفصل هایی را برای اجرایی کردن عملیات مرمتی در قلعه پوراشرف بررسی کرده و این عملیات در راستای حفاظت، مرمت و استحکام بخشی بنای مذکور بلامانع دانسته و مورد موافقت تمام اعضا قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از سرفصل های پیشنهادی و به تصویب رسیده شامل تهیه مصالح و اجرای سنگ فرش کف اتاق ضلع شمالی با استفاده از تخته سنگ و ملات سیمان با بندکشی ، بنایی با سنگ لاشه (اجرای دیوار سنگی لبه بام در ضلع شمالی و غربی) ، بند کشی نمای دو طرف دیوار در ضلع شمالی و ضلع غربی طبقه اول (اندود با ملات گچ )، ترمیم آجرکاری المان وردی با آجر سه سانتی، قرینه سازی و اجرای مجدد المان آجری ورودی قلعه است.

شنبه زاده ادامه داد: از دیگر سرفصل های پیشنهادی مرمت قلعه پوراشرف بنایی با سنگ لاشه (اجرای دیوار سنگی در ضلع شمالی طبقه اول داخل اتاقها) ، بند کشی دیوار در ضلع شمالی طبقه اول ، اجرای طاق سنگی (طاق و تویزه ) در سقف تخریب شده ضلع شمالی طبقه اول با لاشه سنگ و ملات گچ، اجرای قیر اندود روی بام محلهای اجرایی سقف طبقه اول و حجره ها، مرمت دیوار در ضلع شمالی ( حجره های بیرونی )، اجرای بندکشی دیوار در ضلع شمالی، اجرای طاق سنگی (طاق و تویزه )در سقف حجره های بیرونی است.

وی افزود: سنگ نوشته نصب شده روی دیوار ورودی قلعه پور اشرف، در سال ۱۳۳۵ قمری به دستور محمد خان پور اشرف ساخته شده است. 

این بنای تاریخی به شماره ۲۹۲۳ مورخ ۷۹/۹/۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/ د

مرمت آثار تاریخی استان ایلام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۵۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مرتضی صفری در بازدید از کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه اظهار کرد: این کاروان‌سرا از جمله بنا‌های تاریخی ارومیه بوده که در اختیار مالک بخش خصوصی قرار دارد که با گفتگو‌های انجام شده با مالک آن مقرر شد نسبت به ساماندهی آن اقدام شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: به‌منظور جلوگیری از تخریب بیشتر این مجموعه اقدات احیا و مرمت حجرات پیرامون کاروان‌سرا زیر نظر کارشناسان مرمت و احیا اداره‌کل در اسرع وقت عملیاتی خواهد شد 

او گفت: همچنین برای ساماندهی این بنا شهرداری ارومیه نیزاعلام آمادگی جهت مشارکت داشته است و آواربرداری و محوطه‌سازی با همکاری این مجموعه انجام خواهد شد.

صفری گفت: کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه یکی از مجموعه‌های تاریخی متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است.

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟