Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما به هیچ نحو واردات گوشت سفید نداشته و نداریم و ظرفیت تولیدمان بیش از نیاز است.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 1 خرداد) در پاسخ به سوال شهروز برزگر نماینده مردم سلماس، اظهار کرد: ما به هیچ نحو واردات گوشت سفید نداشته و نداریم چراکه ظرفیت تولیدمان بیش از نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حتی گاهی اوقات ما با عرضه بیشتر از تقاضای گوشت سفید رو به رو هستیم و ناچاریم که در بازار دخالت کرده و جمع‌آوری کنیم، متاسفانه این روزها قیمت مرغ کمتر از قیمت تمام شده است که باعث شده تولید کنندگان ضرر کنند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مواقعی که تقاضای گوشت سفید افزایش می‌یابد، از ذخایری که همواره داشته و داریم، استفاده می‌کنیم و گوشت منجمد را در بازار عرضه می‌کنیم تا مصرف کنندگان دچار مشکل نشوند.

حجتی بیان کرد: در بازار جهانی قیمت ذرت و سویا بیش از 30درصد افزایش یافته است که در این دو محصول وابستگی زیادی به خارج داریم و افزایش نهاده‌ها متاثر از این دو محصول است و سعی می‌کنیم که این محصولات واسطه‌ای را با قیمت کم وارد کنیم.

وی درباره افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: متاسفانه در این باره کاهش تولید و عرضه را داریم و به دنبال آن هستیم رفته رفته قیمت آن را کنترل کنیم که برای این مسئله تسهیلاتی را جهت واردات گوشت گرم دام سبک ایجاد کردیم.

حجتی درباره وضعیت سیب و مرکبات اظهار کرد: ما سیاست‌هایی را اتخاذ کردیم که هر کسی می‌خواهد مرکبات صادر کند برایش تعرفه و یارانه صادراتی قرار دادیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته حدود 610 هزار تن صادرات سیب درختی داشتیم و کمتر از بیست هزار تن سیب درختی در سردخانه‌ها داریم.

وی با بیان اینکه متاسفانه تجار ما هنوز در بازاریابی ضعیف هستند، تصریح کرد: البته عمده سیبی که صادر شد، به پاکستان و هندوستان بود و آنان راحت درِ کشور خود را به روی محصولات ما باز نکردند بلکه با سیاست‌هایی که اتخاذ کردیم مجبور به تمکین شدند.

حجتی گفت: در دوره‌ای قیمت حبوبات به خصوص لوبیا حدود 40 درصد افزایش یافته بود که ما اقدامات لازم را انجام دادیم و امروز مشکلی درباره قیمت حبوبات نداریم.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد رخدادهای طبیعی برای کشاورزان و دامداران، اظهار کرد: خسارت‌ها و مشکلاتی که سال گذشته در بخش کشاورزی ایجاد شد، حدود 11 هزار میلیارد تومان بود که ساز و کاری که در این باره پیش‌بینی شده پاسخگو نیست.

وی افزود: در وهله اول ما ناچار هستیم خسارت‌ها را برآورد کنیم و به ستاد حوادث کشور ارسال کنیم، سپس به سازمان برنامه و بودجه و دولت می رود و در آنجا تعیین می‌شود که برای جبران خسارت‌های کشاورزان و دامداران چه تخفیف‌هایی داده شود.

حجتی تصریح کرد: ما صرفا می‌توانیم پیگیر بخشی از خسارت‌های کشاورزان و دامداران باشیم که در چارچوب صندوق بیمه کشاورزی باشد.

ادامه دارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار مجلس مصوبات مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- در تپه‌های خارج از شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، چوپان بختیار شریپوف مراقب گله گوسفندان غول پیکر هیسار خود بود. این نژاد که به دلیل سودآوری و توانایی سازگاری با تغییرات آب و هوایی ارزشمند است، در این کشور آسیای مرکزی که با کمبود گوشت و چراگاه مناسب مواجه است، جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش فرارو، شاریپوف ۱۸ ساله گفت: آن‌ها حتی زمانی که آب و مرتع کمی در دسترس باشد، به سرعت وزن اضافه می‌کنند.

این گوسفندان مقاوم که به دلیل سال‌ها چرای بیش از حد و گرم شدن زمین با تخریب جدی زمین‌های کشاورزی مواجه هستند، نعمتی بالقوه برای کشاورزان تاجیکستان محسوب می‌شوند و گوشت زیادی دارند.

حدود ۲۵۰ گوسفند غول‌پیکر هیسار - که با دو توده چربی در قسمت عقب آن‌ها قابل تشخیص هستند - زیر آفتاب اوایل بهار زیر نظر شاریپوف در حال چرا بودند.

او گفت: این‌ها به طور متوسط ۱۳۵ کیلوگرم (۳۰۰ پوند) وزن دارند. در اواخر زمستان خیلی سنگین نیستند، اما به سرعت اضافه وزن پیدا می‌کنند.

بزرگترین گوسفند هیسار تاجیک می‌تواند بیش از ۲۱۰ کیلوگرم (۴۶۰ پوند) وزن داشته باشد و قادر به تولید گوشت و چربی حدود دو سوم وزن کل خود است، که می‌توانند برای کشاورزان بسیار سودآور باشند.

شروفجون راخیموف، یکی از اعضای آکادمی علوم کشاورزی تاجیکستان، به خبرگزاری فرانسه گفت: هیسار‌ها یک نژاد منحصر به فرد هستند، اول به دلیل وزنشان، به علاوه این گوسفند‌ها هرگز در یک نقطه نمی‌مانند، بنابراین به بهبود اکوسیستم زمین کمک می‌کنند. آن‌ها می‌توانند تا ۵۰۰ کیلومتر (۳۰۰ مایل) در جستجوی چراگاه بین فصول سال سرگردان باشند و به مراتع در مناطق مختلف کمک کنند تا احیا شوند.

کاهش کیفیت زمین یکی از اصلی‌ترین چالش‌های زیست محیطی پیش روی آسیای مرکزی است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۲۰ درصد از زمین‌های منطقه در حال حاضر تخریب شده است و ۱۸ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. این مساحت ۸۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع (نزدیک به ۳۱۰۰۰۰ مایل مربع) است که معادل وسعت ترکیه است.

بسیاری از کشاورزان که با کاهش بهره‌وری زمین هایشان به معیشت خود آسیب وارد می‌کنند، مهاجرت را انتخاب می‌کنند. در چنین محیطی، وضعیت گوسفند هیسار - که می‌تواند در شرایط سخت رشد کند - برای تاجیکستان مورد توجه عمومی جدی است.

تاجیکستان اخیراً همسایگان خود را به دستکاری در این نژاد متهم کرده و آن را با دیگر گونه‌های محلی برای ایجاد گوسفندان سنگین‌تر به کار برده اند.

یک هیسار به وزن ۲۳۰ کیلوگرم سال گذشته در یک مسابقه کشاورزی در قزاقستان به ثبت رسید و رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد.

پرورش دهندگان تاجیک می‌گویند که قصد دارند جلوتر بمانند. بوبوکالونوف در حالی که در مقابل گوسفندی که روی ترازو خوابیده و پاهایش را به هم بسته است، گفت: او ۱۵۲ کیلوگرم وزن دارد و ۱۵۰۰۰ دلار ارزش دارد. این مبلغ معادل شش سال حقوق متوسط در تاجیکستان است. بوبوکالونوف قصد دارد او را اواخر امسال بفروشد.

بوبوکالونوف گفت: امیدوارم تا زمان مسابقات تابستان امسال وزن او به ۲۲۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم برسد. فقط با تغذیه او با محصولات طبیعی بدون دوپینگ، او می‌تواند روزانه ۸۰۰ گرم وزن داشته باشد.

در قزاقستان، یک گوسفند در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۴۰۰۰۰ دلار فروخته شد.

در حالی که کشاورزان هیسار‌ها را به دلیل سودآوری دوست دارند، این گوسفند به دلیل طعم و مزه خود در میان جمعیت گسترده‌تر مشهور است. گوشت گوسفندی یک عنصر ضروری در غذا‌های آسیای مرکزی است.

دیگر خبرها

  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون بیمه‌شده دارد
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون نفر بیمه شده دارد
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران