Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا از ایلام ;عبدالمالک شنبه زاده اظهار داشت:   اعضای شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان سرفصل‌هایی را برای اجرایی کردن عملیات مرمتی در قلعه پوراشرف بررسی کرده و این عملیات در راستای حفاظت، مرمت و استحکام بخشی بنای مذکور بلامانع دانسته و مورد موافقت تمامی اعضا قرار گرفت.

وی افزود : برخی از سرفصل‌های پیشنهادی و به تصویب رسیده شامل تهیه مصالح و اجرای سنگ فرش کف اتاق ضلع شمالی با استفاده از تخته سنگ و ملات سیمان  با بندکشی ، بنایی با سنگ لاشه (اجرای دیوار سنگی لبه بام  در ضلع شمالی و غربی) ، بند کشی نمای دو طرف دیوار در ضلع شمالی و ضلع غربی  طبقه اول   (اندود با ملات گچ ) ، ترمیم آجرکاری المان وردی با آجر سه سانتی ،   قرینه سازی و اجرای مجدد المان آجری ورودی قلعه می باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شنبه زاده ادامه داد : از دیگر سرفصل های پیشنهادی مرمت قلعه پوراشرف بنایی با سنگ لاشه (اجرای دیوار سنگی در ضلع شمالی طبقه اول داخل اتاقها) ، بند کشی  دیوار در ضلع شمالی طبقه اول ،    اجرای طاق سنگی (طاق و تویزه )در سقف تخریب شده ضلع شمالی طبقه اول  با لاشه سنگ و ملات گچ ، اجرای قیر اندود روی بام محلهای اجرایی سقف طبقه اول و حجره ها ، مرمت دیوار در ضلع شمالی ( حجره های بیرونی )  ، اجرای بندکشی دیوار در ضلع شمالی ، اجرای طاق سنگی (طاق و تویزه )در سقف حجره ها ی بیرونی  می باشد .

وی از دیگر مصوبات پیشنهادی مرمت دوغاب ریزی روی طاق سنگی در محلهای اجرا شده سقف اتاقها ، خاکریزی و اجرای درناژ (شفته ریزی)در پشت بام در محل مرمت شده سقف در ضلع شمالی و جنوبی ، ترمبم و بند کشی حوض و آبنمای بیرونی قلعه ، تهیه و ساخت و نصب شابلن گچی قوسها و دهنه ها ، اندود سیمانی با ملات ماسه وسیمان به ضخامت ۳سانتی متر روی سقف طبقه اول نیز اشاره کرد .

 

وی عنوان کرد :  سنگ نوشته نصب شده روی دیوار ورودی قلعه پور اشرف، در سال ۱۳۳۵ قمری به دستور محمد خان پور اشرف در این منطقه از دره شهر ساخته شده است.بیشترین مصالح بکار رفته در اسکلت بنا، قلوه سنگ و در مواردی از آجر جهت تزئین از جمله سر در ورودی ها و برجستگی‌ها روی دیوار استفاده شده است.این قلعه کاربرد نظامی- مسکونی داشته و متعلق به دوران قاجار و در نوع خود بی نظیر است. این بنای تاریخی به شماره ۲۹۲۳ مورخ ۷۹/۹/۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعضای شورای جنوب شرقی سیمان صنایع دستی و گردشگری فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!

قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی