Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، اعظم خوش خلق سیما در همایش روز جهانی تنوع زیستی گفت: تنوع زیستی در امنیت غذایی نقش و اهمیت بسیاری دارد. تنوع زیستی در منابع ژنتیک، ذخایر زیستی، ذخایر توارثی و ... تعریف می‌شود. مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از بین رفتن تنوع زیستی امنیت غذایی را تهدید می‌کند، گفت: مهندسی ژنتیک را در زمینه حفاظت از تنوع زیستی نباید نادیده بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به تاثیر گسترش جمعیت در تنوع زیستی گفت: برآورد شده است که تا سال ۲۰۵۰، جمعیت جهان ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش می‌یابد بنابراین در کل دنیا برای تامین غذایی مناسب با این افزایش جمعیت باید رشد ۶۰ درصدی در تولیدات کشاورزی محقق شود.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عوامل مختلفی کشاورزی را در معرض خطر قرار می‌دهد، تاکید کرد: افرادی که از تکنولوژی صحبت می‌کنند مخالف تنوع زیستی نیستند بلکه این فناوری است که می‌تواند تنوع زیستی را حفظ کند.
خوش خلق سیما تاکید کرد: با توجه به افزایش جمعیت جهان، کشورهای پیشرفته سرمایه‌گذاری جدی در حوزه کشاورزی دارند و تولید ناخالص داخلی خود را خود را به سمت توسعه کشاورزی می‌برند اما در کشورهای توسعه نیافته مثل ایران که به نفت متکی هستند هیچ فکری برای این موضوع نمی‌شود و این وضعیت به‌تدریج باعث از بین رفتن منابع طبیعی خواهد شد.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشورهای توسعه نیافته مجبور هستند در آینده برای تامین امنیت غذایی خود به منابع طبیعی رجوع کنند و این منابع را مورد تجاوز قرار دهند. واضح است که تجاوز به عرصه‌های طبیعی در کشورهای فقیر بیشتر صورت می‌گیرد.
وی افزود : علاوه بر افزایش جمعیت تغییر اقلیم نیز عرصه‌های طبیعی را دچار مشکل کرده است و محدودیت عرصه‌های طبیعی محدودیت امنیت غذایی را ایجاد می‌کند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود راهکارهایی در زمینه توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی وجود دارد، گفت: ذخایر خود را باید شناسایی و حفظ کنیم و در عین حال بتوانیم با استفاده از فناوری‌های نوین از این ذخایر بهره‌برداری کنیم.
فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تنوع زیستی ایران وضع مناسبی دارد ، اظهار کرد : این تنوع زیستی و ذخایر ژنتیک می‌تواند در مسیر تامین امنیت غذایی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین می‌توان از تنوع زیستی ایران در زمینه اکوتوریسم، تهیه گیاهان دارویی و خوراک دام بهره برد.
خوش خلق سیما با اشاره به اینکه تنوع زیستی را آلودگی‌ها، تغییر کاربری اراضی و گسترش شهرنشینی تهدید می‌کند، گفت: می‌توان با استفاده از روش‌های تلفیقی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیک فعالیت کرد ضمن اینکه این مسیر به افزایش محصولات کشاورزی نیز منجر می‌شود بنابراین نباید عنصر مهندسی ژنتیک را برای حفاظت از تنوع زیستی نادیده بگیریم.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: ضرورت حفظ ذخایر ژنتیک بهره گیری فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۶۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ

در روزهای اخیر علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی، بنابر دعوت نیکولای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه، در رأس یک هیات بلندپایه‌ امنیتی برای شرکت در دوازدهمین "نشست بین‌المللی مقامات عالیرتبه مسئول در امور امنیتی" و "نشست دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس” عازم شهر سن‌پترزبورگ روسیه شده است.
شرکت در این اجلاس مهم از جانب جمهوری اسلامی ایران به لحاظ روند تحولات منطقه‌ای به خصوص بعد از عملیات وعده صادق اهمیت بالایی دارد.
ایران در روند شکل‌گیری نظم نوین منطقه، می‌کوشد با همکاری سایر کشورها با روند تروریسم، به ویژه تروریسم دولتی اسرائیل مقابله کند.
ایران و روسیه در ماه‌های اخیر هردو قربانی تروریسم بوده‌اند و بنابراین اجلاس امنیتی سن پطرزبورگ نسبت به اجلاس امنیتی مونیخ که شرکت‌کنندگان در آن عمدتا حامی تروریسم هستند، حائز اهمیت است.
در این اجلاس ۱۱۰ کشور از  پنج قاره جهان که نشان از اهمیت این اجلاس و توجه به رویکردهای تازه امنیتی برپایه همکاری دارد. مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با مقامات دیگر کشورها در حاشیه این اجلاس که بصورت دوجانبه با مقامات برخی از کشورها از جمله هند، برزیل، سوریه، عراق و سایر کشورها انجام شد، نمونه‌ای از همین تعاملات محسوب می‌شود.
این اجلاس امنیتی درحالی برگزار می‌شود که منطقه در آتش جنگ‌افروزی صهیونیستها می‌سوزد و نیاز به اتحاد جهانی برای مقابله با این جنگ‌طلبی دارد. شرایط جدید منطقه به‌ویژه بعد از عملیات وعده صادق، نگاه‌ها را به ایران دوخته که چگونه تحولات تازه را مدیریت می‌کند.
به این ترتیب، حضور ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ را باید اتفاقی مهم در چارچوب نظم نوین منطقه‌ای و جهانی توصیف کرد و یادداشتهای تفاهم امنیتی حاشیه آن را به مثابه شکل دهنده آینده به بررسی نشست.

دیگر خبرها

  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • تلفیق هنرنمایی طبیعت با فناوری نوین، نجات کشاورزی کم بازده دیم
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است