Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

احمد علی کیخا در مراسم روز ملی تنوع زیستی که امروز با حضور عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران سازمان محیط زیست در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان محیط زیست برگزار شد  اظهار کرد:‌ متاسفانه برخی از مشکلات گریبانگیر توسعه کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند سال پیش گزارشی از وضعیت محیط زیست کشور تهیه شده بود که در آن به این موضوع اشاره شد که بر اساس مطالعات ۲۰۱۳ مدیریت اکوسیستم‌های آبی کشور ما شامل رودخانه‌ها و تالاب‌ها در بین ۲۳۲ کشور در رتبه‌ی ۲۳۱ قرار دارد.

عضو شورای عالی آب و نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که حداقل‌های قانونی برای حفاظت از محیط زیست کشور وجود دارد از اظهار غیر کارشناسانه برخی از مسئولین محیط زیست انتقاد کرد و گفت: گاهی برخوردهای غیر تخصصی باعث می‌شود نگاه مثبتی به سازمان محیط زیست شکل نگیرد بنابراین نظرات کارشناسی مسئولان سازمان محیط زیست باید مطابق علم روز باشد.

کیخا با اشاره به گزارش وزارت نیرو در سال ۹۰ اظهار کرد:‌ در این سال کمیسیون کشاورزی خدمت مقام معظم رهبری رسید وزیر وقت نیرو آقای نامجو گزارش داد که تا ۲۰ دی ماه متوسط بارش کشور ۱۹ میلیمتر بوده است. همان موقع من اعلام کردم که هیچ تضمینی وجود ندارد که در یکی از سال‌های پیش رو به جای ۲۰ دی در ۲۰ اسفند متوسط بارش کشور به ۱۹ میلیمتر برسد. متاسفانه همان موقع هم هیچ برنامه‌ای برای آن شرایط نداشتیم هنوز هم نداریم. اما امیدوارم آقای اردکانیان با تخصص آبی که دارد راهکارهای موثری برای مشکلات کم آبی پیدا کند.

وی با تاکید بر این که متاسفانه برخی بحران آب را انکار می‌کنند، گفت: مطمئنا با تفکری که بحران را خلق کردیم نمی‌توانیم بحران را حذف کنیم بلکه باید تفکر جدیدی داشته باشیم که بتواند به سمت حل بحران حرکت کند.

این نماینده مجلس با اشاره به این که در شرایط حاضر مسئولین هم نسبت به وضعیت موجود و مشکلات  کشور شاکی هستند گفت: این موضوع برای مردم تعجب برانگیز است. چه کسی باید مشکلات را حل کند؟ آیا مردم خود باید آستین بالا بزنند و مشکل را حل کنند یا باید همگرایی بین مردم و مسئولین برای حل مشکلات شکل بگیرد؟

این عضو شورای عالی آب تاکید کرد: اگر قرار است که این روند در حوزه محیط زیست ادامه دهند چیزی از محیط زیست باقی نمی‌ماند برای همین باید کسی پیدا شود این مسیر را تغییر داده و چرخ روند محیط زیست را اصلاح کند. متاسفانه برخی ازمسئولین توانایی کافی برای انجام امور مربوط به خود را ندارند و عدم توانایی مسئولین برای حل مشکلات یکی از دغدغه‌های ما است.

کیخا با اشاره به تصویب لایحه حفاظت از تالاب‌ها در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:‌ در مجلس تلاش کردیم ابزارهای قانونی خوبی را در راستای حفظ محیط زیست ایجاد کنیم. به نظر من اگر از لایحه حفاظت از تالاب‌ها و فرصت‌هایی که این لایحه دراختیار سازمان محیط زیست قرار می‌دهد استفاده نشود ، در تاریخ قضاوت خوبی نخواهد داشت.

وی با اشاره به ماده اول لایحه حفاظت از تالاب‌ها اظهار کرد:‌ بر اساس این قانون هرگونه بهره‌برداری و اقدامی که باعث آلودگی و تخریب تالاب‌ها شود ممنوع است. همچنین مرجع تشخیص آلودگی و تخریب تالاب‌ها سازمان محیط زیست شناخته شده است. از نظر من منع قانونی برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب‌ها وجود ندارد.

این نماینده مجلس با تاکید بر این که سازمان محیط زیست موظف به حفظ و احیای ارکان مختلف محیط زیست کشور است گفت: سازمان محیط زیست وظیفه  ندارد که خود را جای دستگاه‌های اجرایی بگذارد از نظر من این یک ایراد است. برای مثال سازمان محیط زیست نباید به دنبال جنگل‌کاری باشد چون این وظیفه بر عهده سازمان جنگل‌ها است. در همه امور سازمان محیط  زیست باید به دنبال سیاست‌گذاری در حوزه محیط زیست باشد برای مثال سازمان محیط زیست وظیفه دارد حق‌ابه تالاب‌ها را تعیین کرده و از وزارت نیرو بخواهد که این سهم آبی را تامین کند.

نماینده مردم زابل در ادامه با بیان این که هنوز برنامه کاربردی برای مقابله با گرد و غبار نداریم گفت: در  دوره مجلس هشتم از منابع طبیعی درخواست کردند که برنامه مشخصی برای مقابله با گرد و غبار تدوین کنند اما این اتفاق نیفتاد. اخیرا هم چند جلسه با مسئولان سازمان محیط زیست در این باره داشته‌ایم اما هنوز خروجی کاربردی نداشته است.

کیخا همچنین با اشاره به این که در برنامه ششم توسعه به موضوعات محیط زیستی اشاره شده است گفت: بازنگری در محدوده چهارگانه محیط زیست در برنامه ششم توسعه مطرح شده که موضوع مهمی است و نیاز به آن وجود دارد از نظر من حداقل‌های قانونی برای پیشبرد کارها در سازمان محیط زیست وجود دارد و انتظار داریم که با حضور آقای کلانتری و جرات و جسارتی که دارد اقدامات خوبی در این سازمان انجام شود .

این عضو شورای عالی آب با تاکید بر این که اظهارات کارشناسی مسئولان سازمان محیط زیست باید مطابق با علم روز باشد گفت: گاهی برخوردهای غیر تخصصی از سوی برخی کارشناسان و مسئولان سازمان محیط زیست صورت می‌گیرد که باعث می‌شود نگاه به سازمان محیط زیست مثبت نباشد.

وی با اشاره به وجود معضل پسماند و عدم مدیریت صحیح این موضوع در کشور اظهار کرد: آقای لاریجانی از زباله به عنوان طلای سیاه یاد می‌کند و من از آقای کلانتری رئیس سازمان مخیط زیست خواهش می‌کنم یک تیم برای بررسی و پیگیری و حل موضوع پسماند تشکیل دهد.

کیخا ضمن انتقاد از اظهارات غیر کارشناسی برخی مسئولان در حوزه محیط زیست هومن جوکار مدیر پروژه‌ی بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ را یکی از کارشناسان درست سازمان محیط زیست دانست و گفت: من به آقای جوکار اعتماد داشتم در زمانی که درسازمان محیط زیست فعالیت می‌کردم با ایشان همکاری داشتم از نظر من او آدم درستی بود. در همان زمان درمورد موضوعی به او انتقاد کردم و گفتم من انتظار داشتم کاری که مد نظر من بود انجام دهید.

وی ادامه داد: هومن جوکار به دفتر من آمد و موضوع استعفای خود را مطرح کرد. چه کسی دارای این فهم کارشناسی است که به خاطر عقب افتادن یک کار حاضر به استعفا و انتقال مسئولیت باشد؟

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: آب محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۷۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است

رضا محمدی اظهار کرد: حدود ۷۰ سال است که زباله‌ها در مجموعه آرادکوه دفع می‌شود و انتقال این مجموعه به همین راحتی نیست.

وی ادامه داد: منابع طبیعی با همکاری محیط زیست باید زمین مورد نیاز را در اختیار شهرداری قرار دهند تا اقدامات برای انتقال این مجموعه صورت بگیرد.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران تاکید کرد: شهرداری تهران نیز موافق جابجایی این مجموعه است، اما هنوز زمینی برای انتقال آرادکوه به شهرداری تحویل داده نشده است.

محمدی با اشاره به خرید دستگاه زباله سوز ۶ هزار تُنی افزود: در صورت راه اندازی این دستگاه زباله سوز مشکلات محیط زیستی آرادکوه تا حدودی برطرف می‌شود و شهرداری تهران تلاش دارد هر چه زودتر این دستگاه زباله سوز را راه‌اندازی کند.

تاکید سازمان محیط زیست بر جابجایی بازیافت آرادکوه

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز گذشته با تاکید بر اینکه نظر این سازمان در بحث مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه جابجایی آن است، گفت: رودخانه پسماند جنوب تهران در حال تخلیه است چرا که منابع آب و خاک را با مشکل مواجه می‌کرد.

علی سلاجقه افزود: در منطقه آرادکوه پیش از این اقدامات خوبی انجام گرفته است، اما نظر سازمان حفاظت محیط زیست جابجایی آن است. شهرداری تهران نیز استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای حل مساله آرادکوه را مطرح کرده است و این موضوع در قالب کارگروه ملی مدیریت پسماند و به منظور تولید سوخت کارخانه‌های صنعت سیمان در دست پیگیری است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: همچنین اقداماتی در جهت مکلف شدن صنایع منطقه جنوب تهران به انجام وظایف زیست‌محیطی در دست انجام است.

 مجتمع پردازش و بازیافت زباله «آرادکوه» حدود ۷۰ سال پیش در مساحتی یک هزار و ۴۰۰ هکتاری در ابتدای جاده قدیم تهران برای دفع زباله‌های پایتخت راه اندازی شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • ملاقات مردمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر