Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

استراتژی‌ که مایک پومپئو طی 26 دقیقه به آن پرداخت را می توان این طور خلاصه کرد: «یا شما (ایران) به خواسته‌ها ما تن می‌دهید یا شما را له می کنیم». اکنون دونالد ترامپ که خود را بهترین مذاکره کننده در جهان می داند، به دنبال توافقی است که ایران باید برای آن ماهیت حکومت خود را تغییر دهد و اصول سیاست خارجی خود (مقابله با آمریکا و حمایت از شیعه‌ها در منطقه) را نیز دچار دگرگونی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی با انتقاد شدید از استراتژی جدید واشنگتن در برابر ایران تاکید کرد که این استراتژی بر پایه واقعیت بنا نشده است و سیاست خارجی نباید خیال پردازانه باشد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی با انتقاد از استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران که روز دوشنبه از سوی مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا عنوان شد، نوشت: روز دوشنبه مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا با حضور در بنیاد هریتیج در واشنگتن برای نخستین بار پس از خروج ترامپ از برجام استراتژی جدیدی را تحت عنوان «استراتژی جدید ایران: پس از برجام» اعلام کرد.

سی‌ان‌ان افزود: استراتژی‌ که مایک پومپئو طی 26 دقیقه به آن پرداخت را می توان این طور خلاصه کرد: «یا شما (ایران) به خواسته‌ها ما تن می‌دهید یا شما را له می کنیم». اکنون دونالد ترامپ که خود را بهترین مذاکره کننده در جهان می داند، به دنبال توافقی است که ایران باید برای آن ماهیت حکومت خود را تغییر دهد و اصول سیاست خارجی خود (مقابله با آمریکا و حمایت از شیعه‌ها در منطقه) را نیز دچار دگرگونی کند.

در ادامه این گزارش آمده است، توافق جدیدی که دونالد ترامپ در دست دارد، در واقع آرزوی افرادی همچون محمدبن سلمان ولیعهد عربستان، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ و گروهک تروریستی منافقین است. بنابر استراتژی که پومپئو اعلام کرد آمریکا به دنبال اعمال دور جدیدی از تحریم‌های فلج کننده علیه ایران خواهد بود که تاکنون تاریخ مشابه آن را به خود ندیده است و ایران ناچار خواهد بود تا برای زنده نگه داشتن اقتصاد خود دست به هر کاری بزند.

سی‌ان‌ان می‌افزاید، از دید مقامات دولت ترامپ بعد از آن ایران به راحتی خواسته‌های آمریکا را قبول می کند و ماهیت حکومت خود را تغییر خواهد داد. اما باید پرسید اگر موضوع به این سادگی است چرا روسای جمهوری پیشین آمریکا به فکر اجرای آن نیفتادند؟ در این استراتژی آمده است که ایران باید همه زندانیان آمریکایی را آزاد کند، برنامه موشکی خود را متوقف سازد، از سوریه خارج شود، حمایت خود از حوثی‌ها در یمن و حزب الله را بردارد. البته که اینها اهداف بسیار مهمی برای آمریکا هستند اما سیاست خارجی باید بر مبنای واقعیت باشد نه توهم. اگر آمریکا در برجام مانده بود و در طول زمان می توانست در راستای اعتمادسازی با ایران گام بردارد، شاید ما می توانستیم در زمینه‌های دیگر نیز به توافق دست یابیم اما خروج از برجام همه شانس‌ها را برای توافق با ایران از بین برد.

این گزارش در ادامه آورده است: به نظر می‌رسد که دولت آمریکا برجام را کاملا فراموش نکرده است. در استراتژی جدید از ایران خواسته شده است تا با توافق هسته‌ای جدیدی موافقت کند که در واقع بسیار شبیه به همان برجام است. در عوض نیز آمریکا تحریم‌ها را لغو می‌کند و روابط دیپلماتیک خود با ایران را باز می گرداند. بله؛ این استراتژی برای محمد قذافی نیز بسیار کارآمد بود اگر باور ندارید از خودش بپرسید. پومپئو همچنین در عجیب‌ترین بخش از سخنرانی خود با مردم ایران که تحت فشار اقتصادی هستند، ابراز همدردی کرد. همان مردمی که ترامپ آنها را از ورود به خاک آمریکا منع کرده است.

این گزارش می‌افزاید، واقعیت از آنچه که پومپئو مدعی است پیچیده‌تر است. درست است که اعتراضاتی در مورد شرایط اقتصادی در ایران انجام شده است؛ با این حال خود آمریکا یک سابقه طولانی در تضعیف این اعتراضات در داخل ایران دارد. مشخص نیست که پومپئو چگونه انتظار دارد که این استراتژی به نتیجه موفقیت آمیزی ختم شود. تحریم‌های آمریکا تنها در صورتی فلج کننده خواهند بود که جامعه بین‌المللی نیز با آنها همراه باشد. در حالی که آمریکا حتی حاضر است تا برای اجرایی شدن تحریم‌های ضد ایرانی روابط فرا آتلانتیکی خود را برای اجبار اروپایی‌ها و تحریم‌های آمریکا به خطر بیندازد و این رویکرد در قبال روسیه و چین کارآمد نخواهد بود. پمپئو در واقع با طرح این استراتژی از خواسته دولت ترامپ برای تغییر حکومت ایران خبر داده است. این اتفاق نمی افتد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جهان سیاست خارجی واشنگتن وزیر خارجه وزیر خارجه آمریکا بنیامین نتانیاهو مشاور امنیت ملی اقتصاد دولت سوریه یمن حزب الله دولت آمریکا مردم ایران خاک شرایط اقتصادی جامعه روسیه چین ایران پارس آمریکا پارس نیوز پمپئو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۷۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901651

دیگر خبرها

  • جنگ کریدورها، موقعیت و فرصت ویژه ایران
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • وقت آن نرسیده آمریکا به رفتار دوگانه در قبال غزه و اوکراین پایان دهد؟
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • بیداری دنیا در قبال مسئله فلسطین مرهون جبهه مقاومت است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟