Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرضیه صدری در گفتگو باخبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، در مورد عواملی که امروزه باعث افزایش نازایی، سقط جنین، زایمان‌های زودهنگام و مشکلاتی که در حین بارداری مادران را تهدید می‌کند، چنین بیان کرد: افزایش سن ازدواج و همچنین تمایل نداشتن زوج‌های جوان برای فرزنددار شدن در اوایل زندگی مشترک مهم‌ترین عوامل افزایش نازایی و سقط است؛ عامل دیگر که جزو عوامل محیطی به حساب می‌آید مصرف مواد مخدر، سیگار، قلیان و مشروبات الکلی است که باعث مشکل ناباروری برای مردان و زنان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از عوامل دیگر نازایی را سبک زندگی افراد در جامعه امروزی ذکر کردکه تحرک کافی و همچنین تغذیه سالمی ندارند، این‌ها باعث چاقی و اضافه وزن می‌شود که این مسأله در خانم‌ها باعث قاعدگی‌های نامنظم، کاهش باروری و حتی افزایش سقط می‌شود؛ عامل دیگر شغل برخی از مردان است که با مواد شیمیایی یا فلزات سنگین کار می‌کنند و مورد آخر امواج بسیار زیادی است که انسان امروزی را در بر گرفته است.

به بیان این کارشناس مامایی، زمانی نازایی مطرح می‌شود که یک زوج به مدت یک‌سال با وجود هیچ‌گونه جلوگیری موفق به فرزندآوری نشوند؛ در این زمان زوج باید برای بررسی علت به پزشک مراجعه کنند.

صدری با تأکید بر این موضوع که سن مهم‌ترین عامل در مشکلات باروری به حساب می‌آید، مطرح کرد: زوج‌های جوان با این بهانه که ما فقط یک فرزند می‌خواهیم و برای داشتن یک فرزند زمان کافی داریم، فرزنددار شدن را به تأخیر می‌اندازند که این مسأله مشکل‌ساز است.

وی خاطرنشان کرد: روش‌های درمان نازایی بسیار پیشرفت داشته است و اکثر نازایی‌ها قابل درمان هستند ولی اگر عامل سن حل شود، زوجین می‌توانند بدون متحمل شدن هزینه‌های زیاد، دوره طولانی درمان و اضطراب ‌هایی که در این مدت به خانواده وارد می‌شود، به راحتی باردار شوند و لذت شیرین پدر و مادر شدن را بچشند.

به گفته این کارشناس مامایی محدوده سنی 20 تا 32 سالگی زمان خوبی برای بارداری خانم‌ها است، در این سنین عوارض بارداری بسیار کمتر است و عموماً مادر و نوزاد دچار مشکل خاصی نخواهند شد.

وی در ادامه به خانم‌های جوان توصیه کرد: از خدماتی که در مراکز بهداشت، واحدهای مشاوره و مطب‌های خصوصی وجود دارد، استفاده کنند، این خدمات شامل مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره برای تنظیم خانواده و مشاوره قبل از بارداری می‌شود.

صدری با اشاره به اهمیت مشاوره قبل از بارداری متذکر شد: با انجام مشاوره قبل از بارداری، زوجین اطلاعات کاملی درباره وضعیت خود به دست می‌آورند، در این مشاوره بیماری‌های زمینه‌ای از جمله تیروئید و کم خونی، داروهایی که مصرف می‌کنند و مسائل ژنتیکی بررسی می‌شود و این اطمینان را به زوجین می‌دهد که اگر می‌خواهند در فرزنددار شدن تأخیر بیندازند با مشکل روبرو نخواهند شد.

این کارشناس مامایی معتقد است در مشاوره قبل از بارداری پزشک با بررسی وضعیت زوجین وطبیعی بودن آن‌ها اجازه بارداری را می‌دهد؛ وقتی زوجین با سلامت کامل و یا کنترل بیماری‌ اقدام به بارداری کنند، بارداری و زایمان سالم‌تری خواهند داشت و از مشکلاتی نظیر دیابت بارداری، فشار خون، سقط، مسمومیت‌های حاملگی و زایمان‌های زودهنگام تا حد امکان جلوگیری می‌شود.

 

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۷۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جباری افزود:­ تا کنون ۲۱ قرارگاه جوانی جمعیت برگزار شده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   به گفته او، ­حدود ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند.   جباری گفت: هم اکنون پوشش بیمه ناباروری در همه مراکز دولتی کاملا رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.   به گفته رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ­علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.   جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالاست که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد. ­ وی افزود: به روایت آمار، کودکان ناشی از سزارین نسبت به کودکان ناشی از زایممان طبیعی خطر ابتلا به آسم و بیماری تنفسی شان بیشتر است.   وی گفت: تجهیز خوابگاه‌های متاهل دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی، کاهش نوبت شب کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت صورت گرفته است.   جباری به اجرای منشور کرامت مادری در این راستا اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزند آوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا دوسال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند. ­

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • خلیل آباد کمترین واحد صنفی بدون پروانه را دارد
  • ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • ارز کالای سلامت محور با کمترین نرخ تامین شود
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • بهترین روش سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن (فیلم)