Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@05:30:24 GMT

بريتيش پتروليوم همکاري با ايران را معلق کرد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۰۸۹۰۶

بريتيش پتروليوم همکاري با ايران را معلق کرد

خبرگزاري آريا - لندن - ايرنا - شرکت انگليسي بريتيش پتروليوم اعلام کرد که تا روشن شدن پيامدهاي احتمالي ناشي از تصميم آمريکا درباره ايران، همکاري با شرکت ملي نفت ايران در ميدان گازي رام در درياي شمال را به تأخير انداخته است.

به گزارش ايرنا، بي.پي که در شرف واگذاري سهام خود به يک شرکت کوچک‌تر به نام سريکا انرژي است افزود که هر دو شرکت مشغول رايزني با مقامات انگليسي و آمريکايي هستند تا درک بهتري نسبت به اوضاع حاصل کرده و گام‌هاي لازم را در جهت تداوم فعاليت ميدان گازي رام نياز است بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سهام ميدان گازي رام در درياي شمال به‌صورت 50-50 درصد متعلق به بريتيش پتروليوم و شرکت ملي نفت ايران است.
«رام» يک ميدان گازي فراساحلي است که در 400 کيلومتري شهر آبردين در آب‌هاي ساحلي اسکاتلند در درياي شمال قرار دارد.
شرکت ملي نفت ايران شش سال پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ايران در اين ميدان سرمايه‌گذاري کرد و اين پروژه در سال 2005 به مرحله بهره‌برداري رسيد، اما شرکت «بي‌پي» در سال 2010 به خاطر تحريم‌ها عليه ايران، اين پروژه را متوقف کرد و بعد از برچيده شدن تحريم‌ها، دوباره توليد گاز از ميدان رام آغاز شد.
سال گذشته بي.پي اعلام کرد که سهام خود در اين ميدان را به شرکت سريکا انرژي واگذار کرده است.اين شرکت نفتي امروز اعلام کرد که به معامله خود با بي.پي متعهد است و انتظار مي‌رود که فرايندهاي اداري آن در سه‌ماهه سوم سال جاري ميلادي به پايان برسد.
«توني والکر» رئيس سريکا انرژي پيشتر به ايرنا گفته بود که تصميم آمريکا درباره برجام تأثيري بر همکاري اين شرکت با ايران نخواهد داشت.
وي به‌طعنه يادآور شد که ميدان گازي رام در آب‌هاي شمال انگليس قرار دارد و توليد آن براي شرکت‌هاي توزيع‌کننده گاز در اين کشور حائز اهميت است.
والکر گفت: سريکا انرژي قرار است بهره‌برداري از ميدان رام را بر عهده بگيرد و بر همين اساس به تعامل با شرکت ملي نفت ايران به‌عنوان سهامدار مشترک اين ميدان، درجهت تداوم توليد گاز در چارچوب مقررات دولت انگليس ادامه مي‌دهد.
در همين پيوند، ميچ فلگ از ديگر مديران ارشد اين شرکت امروز گفت که اين شرکت تلاش مي‌کند تا با همکاري دولت انگليس و شرکاي خود تدابير قابل‌قبول مقامات آمريکايي را شناسايي و از فعاليت مؤثر ميدان گازي رام اطمينان حاصل کند.
وي اضافه کرد که در اين خصوص از حمايت کامل از مقامات انگليسي در توسعه اين ميدان برخورداريم.
به گزارش ايرنا، تصميم دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا مبني بر خروج اين کشور از توافق اتمي با ايران که توسط قدرت‌هاي جهاني که سه سال پيش در وين، پايتخت اتريش به امضا رسيد، فعاليت تجاري شرکت‌هاي اروپايي طرف قرارداد با ايران را در معرض خطر قرار داده است.
جمهوري اسلامي ايران نيز به نوبه خود براي طرف‌هاي اروپايي برجام ضرب‌الاجلي 60 روزه تعيين کرده و شرط ماندن خود در توافق را گرفتن تضمين‌هاي لازم از اين کشورها عنوان کرده است.
فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بلافاصله پس از اعلام تصميم رئيس‌جمهوري آمريکا تأکيد کرد که اين اتحاديه به توافق هسته‌اي با ايران پايبند است.
سران انگليس، آلمان و فرانسه نيز با انتشار بيانيه هاي جداگانه‌اي حمايت خود را از برجام اعلام کردند.
اروپام ** هـ ن *شبس*1488 **
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۸۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از امضای تفاهم‌نامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: حرکت بزرگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت می‌شود.

به گزارش ایسنا، احمد مهدوی‌ابهری امروز در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید با بیان اینکه امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم؛ اظهار کرد: باید از منابع غنی هیدروکربوری ایران به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

وی با بیان اینکه وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که شاهکاری برای کشور بود و بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با قدردانی از دولت سیزدهم برای ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در بالادست نفت که در این دولت کلید خورد، اظهار کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر دو راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

مهدوی با اشاره به اختیاراتی که رئیس‌جمهوری در نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخلی به وزیر نفت برای اخذ مجوزهای لازم از دولت، به‌منظور تسریع توسعه میدان‌ها داد، اظهار کرد: در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌ کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم.

وی با بیان اینکه این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد، گفت: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها حرکتی همسو با شعار سال است، گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد. تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند افزون بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

به گفته مهدوی معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند