Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@20:29:23 GMT

اقدامات ایران در پیشگیری و پاسخگویی به بیماری ایدز

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۰۹۶۳۶

وزیر بهداشت گفت: در «بسته جامع پیشگیری ترکیبی هدفمند» پیشگیری مثبت و پیشگیری از انتقالHIV/ایدز از مادر به کودک(PMTCT) نیز مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایلنا، متن سخنرانی سیدحسن هاشمی در نشست جانبیHIV /ایدز به این شرح است:

آقای رئیس

دکتر تدروس، همکاران معزز

ابتدا از فرصت استفاده کرده و از برگزاری چنین رویداد مهمی درخصوص پیشگیری ازHIV/ایدز و پوشش همگانی سلامت تشکر می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور پایان دادن بهHIV/ایدز، پیشگیری اولیه، نقش مهمی را در سیاست‌های اتخاذ شده در زمینه این بیماری ایفا می‌کند. تجربه جهانی ثابت کرده زمانی که برنامه‌های پیشگیری اولیه نظیر برنامه کاهش خطر، متوقف شده، این بیماری دوباره اپیدمی یافته و بازگشته لذا در همین راستا ایران یک «بسته جامع پیشگیری ترکیبی هدفمند» را آماده کرده که نه تنها پنج اقدام(برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز) را پوشش داده، بلکه مسائلی مانند پیشگیری مثبت و پیشگیری از انتقال این بیماری از مادر به کودک(PMTCT) را نیز مورد توجه قرار می دهد.

همانگونه که استحضار دارید، ایران یکی از کشورهایی است که با توجه به برنامه کاهش آسیب ناشی از این بیماری، اقدامات قابل توجهی در زمینه پیشگیری و پاسخگویی به بیماریHIV/ایدز انجام داده است. این اقدامات که از ۱۷ سال پیش توسط سازمان زندان‌ها و وزارت‌بهداشت به اجرا درآمد، در حال حاضر در سراسر کشور گسترش یافته است. از آن زمان تاکنون، برنامه کاهش آسیب باعث کاهش چشمگیر شیوعHIV/ایدز شده است. همچنین اجرای برنامه کاهش آسیب، همکاری بین بخشی را گسترش داده و باعث توسعه برنامه پیشگیری HIV /ایدز و تسری آن به حوزه دیگر شده است.

ما علاوه بر ارتقای آگاهی و همچنین تست‌گیری از جوانان، برنامه‌های خاصی را به منظور پیشگیری از بروز این بیماری میان جوانان تحت خطر و زنان آسیب‌پذیر اجرا کرده‌ایم. مراکز زنان آسیب‌پذیر و کلینیک‌های سیار، خدمات جامعی را مانند مشاوره، تست‌گیری، بهداشت باروری، کاهش آسیب و حمایت اجتماعی به زنان آسیب پذیر انجام داده اند.

همچنین بسته‌های مشابهی را برای زوج‌هایی که یکی از آنها مبتلا بهHIV/ایدز است آماده کرده‌ایم. در این زمینه برنامه پیشگیری پیش از تماس در برنامهHIV/ایدز برای زوج‌هایی که یکی از آنها دارایHIV/ایدز است و زنان آسیب‌پذیر نیز مد نظر قرار گرفته است. ما به‌منظور کاهش عفونتHIV/ایدز، در حال تقویت برنامه پیشگیری اولیه با پوشش داروهای ضد ویروسی برای موارد تازه تشخیص داده شده در زمینه پیشگیری مثبت هستیم. ما از تبادل تجارت و تسهیم دانش برای شکل‌گیری ائتلاف‌پیشگیری درباره این بیماری حمایت می‌کنیم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۹۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای برنامه پیشگیری‌های رشدمدار و نظام مراقبت ملی دانش‌آموزی و با هدف بررسی آسیب‌های خاص حوزه دانش‌آموزی و نحوه مداخلات پیشگیرانه جلسه‌ای با حضور متولیان آموزش و پرورش، بهزیستی و پلیس فتا تشکیل شد.

سید هادی مصطفوی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان در این جلسه با اشاره با آسیب‌های شناسایی شده در مدارس و حوزه دانش آموزی عنوان کرد: مسائل مربوط به ترک و بازماندگی از تحصیل، پیشگیری از خشونت، پیشگیری از خودکشی، جرایم و آسیب‌های فضای مجازی، استعمال دخانیات و موارد مبتلابه جامعه دانش آموزی در رصد این معاونت بوده و تلاش داریم با حساسیت و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در جهت کاهش موضوعات مورد اشاره که امنیت روانی مدارس و جامعه را می‌تواند دچار آسیب نماید، اقدام نمائیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه آموزش و پرورش بعد از حوزه خانواده یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی است، بیان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان تلاش دارد با هدف تسهیل تعامل این دو نهاد در تربیت فرزندان و آینده‌سازان این مرز و بوم برای رسیدن هرچه بیشتر به جامعه‌ای سالم و شکوفا نقشی درخور را ایفا نماید؛ زیرا مسائل روانی و تربیتی دانش‌آموزان دغدغه‌ی خانواده‌ها، مسئولین و همه است.

مصطفوی با اشاره به اینکه آشناسازی دانش آموزان با قوانین و آسیب‌های اجتماعی می‌تواند گام بلند و مهمی در پیشگیری از مسائل حوزه دانش‌آموزی داشته باشد، تشریح کرد: در راستای این هدف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در طرحی ابتکاری اقدام به «راه‌اندازی ایستگاه قانون» در سطح شهر نموده و در فاز بعدی این طرح، مدارس و ادارات استان هم تحت پوشش نیز ایستگاه قانون می‌گیرند که در مدارس بطور خاص قرار است جایگاه و تابلوهایی متناسب با محیط مدارس طراحی و نصب گردند تا به صورت دوره‌ای قوانین و موضوعات احصا شده در آنها نصب و پیاده‌سازی گردند و دانش‌آموزان با مطالعه آن موارد سطح دانش خود را در حوزه سوادرسانه‌ای و فضای مجازی، قوانین، مضرات استفاده از مواد دخانی و … بالا ببرند.

وی همچنین از اجرای طرح قاضی مدرسه از مهرماه سال جاری خبر داد و خاطر نشان کرد: در نظر داریم بصورت فازبندی شده هیئت‌های صلح‌یاری دانش‌آموزی را در تمامی مدارس استان راه اندازی نمائیم تا از ظرفیت جامعه دانش‌آموزی در بحث هیئت‌های صلح و صلح‌یاران استفاده گردد و این صلح‌یاران متولی رفع اختلافات در مدارس خود شده و اقدامات مناسبی در کاهش و پیشگیری از مسائل بردارند.

کد خبر 6099756

دیگر خبرها

  • تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • تحلیلی راهبردی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از مسایل مهم و محوری در ایلام است
  • دسترسی آسان دانش آموزان به فضای مجازی عامل آسیب‌های اجتماعی نوظهور
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان
  • ۱۰۰ برنامه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مرکزی هدفگذاری شد
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند