Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-27@04:37:44 GMT

پزشکیان: نبود مدیریت آب باعث دعوای استان‌ها می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۰۹۶۴۹

به گزارش وانانیوز، 

 مسعود پزشکیان در همایش روز جهانی تنوع زیستی که امروز با حضور عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست و احمدعلی کیخا عضو شورای عالی آب و نماینده مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: برای مدیریت در هر حوزه‌ای باید ابتدا پتانسیل و مهارت خود را بشناسیم، بدانیم که از کجا آمده‌ایم، الان وضعیت به چه شکلی است و قرار است مسیر پیش‌رو به چه شکلی پیش برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این چهار عنصر مهم است و برای همه تصمیم‌گیری‌ها و تعیین همه نقشه راه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مشکل مملکت ما همین است که این عناصر در تصمیم‌گیری‌ها وجود ندارد. باید بدانیم که قدم اول برای هر کاری جمع‌آوری داده‌ها است، بعد از این مرحله است که می‌توانیم تصمیم درست برای حل مشکلات بگیریم.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر نتوانیم داده‌های درست و علمی جمع‌آوری کنیم قطعا نسخه و نقشه راه تعیین شده برای حل مشکل موثر و شفابخش نخواهد بود. قدم اول برای هر تصمیمی داشتن اطلاعات کامل و جامع است. برای همین است که مدام نسخه می‌نویسیم و جواب نمی‌دهد چون بررسی‌ها و داده‌ها کامل نبوده است.

پزشکیان ادامه داد: اگر داده‌ها به جای علمی بودن، جناحی و سیاسی باشد راه به جایی نمی‌بریم. افزون بر جمع‌آوری داده‌های درست،‌ اجرای درست تصمیم هم اهمیت دارد به این معنا که اگر تصمیم درست را غلط اجرا کنیم باز هم به نتیجه نخواهیم رسید.

وی با تاکید بر اینکه جمع‌آوری و کنترل داده‌ها در عصر کنونی مثل آب خوردن است، گفت: خاک کشور در حال از بین رفتن است و اراضی از سوی زمین‌خواران تخریب می‌شود و هنوز ما می‌خواهیم با آنها مبارزه کنیم اما یا نمی‌توانیم، یا نمی‌خواهیم یا انگیزه کافی وجود ندارد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سال‌ها پیش بحث کاداستر اراضی مطرح شد، گفت: سال‌هاست که کاداستر به شکل قانون در آمده اما به اجرا نرسیده است با این وجود به دنبال تشکیل ستاد مبارزه با زمین‌خواری هستیم در حالیکه اگر قانون کاداستر اجرا و داده‌های کافی جمع‌آوری می‌شد امکان زمین‌خواری وجود نداشت و نیازی به ستاد هم نبود.

پزشکیان تاکید کرد: مشکل این است که یا نمی‌دانیم، یا نمی‌خواهیم و یا نمی‌توانیم این داده‌ها را جمع‌آوری کنیم والا کنترل وضعیت بسیار ساده است. پیگیری موضوعی مثل زمین‌خواری نیاز به علم، مهارت و عزم دارد در حقیقت تمام امور مدیریتی نیاز به این سه عنصر دارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت کنونی نشان می‌دهد در مرحله جمع‌آوری داده‌ها و بقیه مراحل درست عمل نکرده‌ایم، گفت: زمین‌خواری‌ها به راحتی از طریق تغییر کاربری اراضی صورت می‌گیرد و واضح است که با نشستن در اتاق‌ها مشکلی در این زمینه حل نخواهد شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر با طبیعت خشن باشیم، طبیعت نیز خشمگین می‌شود، گفت: با طبیعت نمی‌شود شوخی کرد. اگر طبیعت خشمگین شود رفتاری با ما می‌کند که هیچ یک از ما نمی‌توانیم در آن زندگی کنیم. کسی نمی‌تواند جلوی خشم طبیعت را بگیرد.

پزشکیان تاکید کرد: مسلما وقتی نتوانیم آب و خاک را مدیریت کنیم، توسعه و به تبع آن زندگی بی‌معناست. در شرایط حاضر در استان‌ها دعوا بر سر آب شروع شده است چون توان مدیریت آب را نداشته‌ایم، اگر این دعوا شروع شود مسلمان و کافر و چپ و راست نمی‌شناسد، باید در مجلس فکری برای این موضوع کنیم.

وی با انتقاد از روند مدیریت منابع طبیعی کشور، گفت: بعد از تخریب و زمین‌خواری‌ها در منابع طبیعی، متولیان مربوطه تازه خبردار می‌شوند که چه اتفاقی افتاده است. لازم است علم، مهارت و عزم مبارزه با این تخریب‌ها را داشته باشیم. مسلما اگر سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ای برای این موضوع داشته باشند حل این مساله در مسیر خوبی پیش خواهد رفت.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به پرسش یکی از حضار در مورد سرنوشت فعالان محیط زیستی بازداشت شده، اظهار کرد: این موضوع را مجلس پیگیری می‌کند. همانطور که در سازمان محیط زیست مشکلاتی وجود دارد در وضعیت قضایی هم ایراداتی است. من برای پیگیری این موضوع نیاز به داده و اطلاعات دارم. نمی‌توانم بدون داشتن داده، نسخه خاصی بپیچم.

انتهای پیام

 

منبع: وانا

کلیدواژه: آب محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۹۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تأثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تأثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر: 1228414 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • دعوای عجیب مدیران بارسا: ژاوی باید اخراج شود
  • دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده! | صدای مجری هم درآمد
  • برگزاری نشست آب، صلح و تاب آوری
  • پزشکیان : امروز در مجلس اولویت عده‌ای موضوع حجاب است/ این موضوع با زور و گشت ارشاد نتیجه‌ عکس خواهد داد
  • ثبت‌نام ۸۰۰۰ شهروند تبریزی در سامانه جمع‌آوری پسماند بهروب
  • مسعود پزشکیان: امروز در مجلس اولویت عده‌ای موضوع حجاب است/ بدسلیقگی‌‌ها در اجرای برخی سیاست‌ها از تمامیت‌خواهی یک عده خاص نشات می‌گیرد/ با زور و گشت ارشاد نتیجه‌ی عکس خواهد داد