Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-27@23:27:13 GMT

جزئیات طرح جدید بازسازی بافت فرسوده

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۰۹۸۱۶

جزئیات طرح جدید بازسازی بافت فرسوده

به گزارش جهان نيوز، هوشنگ عشایری با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب به توجه به ساکنان بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی، اظهار کرد: دولت آقای روحانی نیز از همان اول بر این امر تاکید داشته است، از رئیس‌جمهوری سه ماه زمان برای اجرا برنامه فرصت خواستیم تا برنامه مالی و حقوقی آنرا تدوین کنیم.

وی با اشاره به برگزاری جلسه با معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری و اعضای ستاد ملی بازآفرینی، تصریح کرد: شهرداری تهران، بانک مرکزی، وزارت کشور، نیرو و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در تدوین و تبیین برنامه بازآفرینی شهری حضور داشتند. تیم منسجمی در این زمینه تشکیل شد و بزرگترین مزیت کار این بود که همگرایی خوبی در این باره شکل گرفته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که رویکرد اصلی برنامه، بازآفرینی شهری بوده که ابزار موفقت آن حضور همه کنشگران  است،‌ بیان کرد: مصوبه مورد نیاز دولت طی سه ماه تدوین و طی یک آئین‌نامه 23 ماده‌ای تقدیم هیئت دولت شد.

عشایری با اشاره به خروجی اصلی این 23 ماده گفت:‌ تأکید شده که حتما برنامه باید با مشارکت مردم اجرا شود. طرح و برنامه‌ای که تهیه می‌شود باید توسط تسهیل گران که از جنس مردم بوده و تخصص دارند، انجام شود. سومین خروجی این برنامه اجرا توسط توسعه‌گران است.

وی با بیان این‌که بخش خصوصی توسط توسعه‌گران هدایت می شوند، اظهار کرد: وظیفه دولت این است که به خدمات زیربنایی و روبنایی ورود پیدا کنند که دو مصوبه در این زمینه داشته‌ایم. یکی تخصیص سالانه 1500 میلیارد تومان از محل بودجه عمومی دولت برای تامین خدمات زیربنایی و روبنایی که در اختیار این برنامه قرار می‌گیرد. دوم این‌که برای شهرداری هم مصوب شد اگر 30 درصد برای معابر هزینه کنند دولت نیز 70 درصد کمک مالی خواهد کرد.

وی با اشاره به ابزار تشویقی دولت برای شهرداری جهت همگرایی در راستای برنامه ملی بازآفرینی، گفت: به دلیل سرعت بیشتر برنامه، دولت تمامی اراضی واقع در بافت را در اختیار بازآفرینی شهری قرار می‌دهد.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران همچنین با اشاره به این‌که همه دستگاه‌های دولتی باید اراضی خود را در اختیار برنامه بازآفرینی شهری قرار دهند، اظهار کرد: بر اساس مکاتبه معاون اول رئیس جمهوری به وزرای کابینه دولت، باید اراضی در اختیار دستگاه‌ها به برنامه بازآفرینی شهری اختصاص یابد.

عشایری با یادآوری این‌که این کار از  تهران شروع شده و به سراسر استانداران کشور ابلاغ شده است، تصریح کرد: از سوی وزارت نیرو و آموزش و پرورش اقدامات خوبی انجام شده  و برخی وزارتخانه‌ها نیز اراضی خود را اعلام کرده‌اند.

وی همچنین با اشاره به این‌که شاید برخی وزارتخانه‌ها به اراضی خود عرق داشته باشند، افزود: در این صورت طبق ماده 6 عرضه و تولید مسکن سازمان ثبت اسناد املاک کشور از طریق کسب اطلاع از طریق وزارت اقتصاد، املاک این وزارتخانه‌ها به نام وزارت راه و شهرسازی منتقل شده که در اختیار توسعه‌گران قرار می‌گیرد.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، چنانچه اراضی سند نداشته باشد مطابق آیین‌نامه مستند سازی ماده 69 در جاهایی که اراضی دولتی در اختیار دستگاه‌های دولتی است و سند هم ندارد،  کمیسیونی با حضور معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری تشکیل می‌شود که پس از بررسی‌های لازم  به سازمان اسناد و املاک ابلاغ می‌کند زمین به نام وزارت راه و شهرسازی شود.
وی با اشاره به این‌که برای هر واحد 50 میلیون تومان به مدت دو سال در اختیار سازندگان اعطا می‌شود، بیان کرد: سالانه 100 هزار فقره وام با سود 9 تا 11 درصد پرداخت می شود که شورایعالی پول و اعتبار در خصوص سود این تسهیلات تصمیم‌گیری می کند.

*پیشنهاد تخفیف 50 درصدی حق انشعابات در بافت‌های فرسوده
وی با بیان این‌که هزینه ساخت  یک واحد 80 متری حدود 100 میلیون تومان، اظهار کرد: پیشنهاد شرکت بازآفرینی شهری برای هزینه‌های مربوط به انشعاب آب، برق، گاز و... تخفیف 50 درصدی است که به دولت ارائه شده است.

وی با تاکید بر این‌که سازندگان نباید سوداگری کنند،‌ تصریح کرد: در 15 سال اخیر چه در مسکن مهر و  چه در نوسازی بافت فرسوده وام با یارانه مستقیم پرداخت کرده‌ایم. این کار باعث می‌شد تا یک سری افراد سوداگر وارد چنین برنامه‌ای شوند، اما در طرح بازآفرینی شهری یارانه مستقیم پرداخت نمی‌شود و به سپرده‌گذاران که متقاضی واقعی هستند،‌ یارانه نقدی پرداخت می‌شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تمامی مشوق‌ها، تخفیف‌ها و معافیت‌های قانونی مناطق محروم، مشمول بافت‌های ناکارآمد شهری هم خواهد شد.

عشایری با بیان این‌که هم‌اکنون قرارداد 382 پروژه برای اجرای خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت‌های میانی، سکونتگاه‌های غیررسمی در سراسر کشور امضا شده است، گفت: این برنامه رسما شروع شده است و فعلا فقط وزارت راه و شهرسازی در 21 شهر در اختیار طرح بازآفرینی شهری قرار گرفته است.

وی با یادآوری این‌که مناطق  12، 13، 15، 16، 18، 19 و دارآباد در منطقه یک و فرحزاد در منطقه 3 جزو اهداف بازآفرینی شهری بوده و در اولویت قرار دارند، اظهار کرد: در این برنامه دولت هیچ قراردادی با سازندگان امضا نمی‌کند و قراردادها بین مردم و توسعه‌گران منعقد می‌شود. مزیت این برنامه نسبت به مسکن مهر این است که دولت وارد ساخت و ساز نمی‌شود و کار را تسهیل می‌‌کند.

منبع: تسنیم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۹۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است

ایسنا/بوشهر رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کشور دانست و گفت: این گنجینه تاریخی دارای ساختمان‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری ایران شود.

وحیدنیک روش روز پنج شنبه ۶ اردیبهشت در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی ومعماری کشور در بوشهر افزود: بافت تاریخی بوشهر دارای ۳۸ هکتار مساحت است و در آن بیش از ۹۰ اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

وی از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد:  بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر تکمیل شده  و در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای شهر بوشهر به توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهراشاره کرد و گفت: شبکه‌گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

نیک روش به محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره‌ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است، باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را  یکی از رویکردها و راه‌یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است، گفت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد، اظهار کرد: مردم بهره‌بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

شهردار بوشهر، مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی‌مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و آنها را نگران می‌کند، خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود ۳۰۰ هکتار است، گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً ۳۸ هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده