Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان‌های حقوقی از گسترش دامنه بازداشت فعالان حقوق زن عربستانی توسط رژیم سعودی خبر دادند. ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۲ بین الملل آسیای غربی حقوق بشر نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روسیاالیوم، سازمان‌های حقوقی اعلام کردند که رژیم سعودی دست‌کم سه فعال زن دیگر را در چارچوب هدف قرار دادن فعالان زن که چند هفته قبل از اجرایی شدن رفع ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان  آغاز شده است، بازداشت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته گذشته سازمان‌های حقوقی اعلام کردند که مقامات سعودی هفت فعال زن را که قبلا برای دستیابی زنان به حق رانندگی مبارزه کرده‌اند، دستگیر کردند.

رژیم سعودی بعدا اعلام کرد که این هفت زن به‌دلیل ارتباطات مشکوکشان با طرف‌های خارجی و حمایت مالی از دشمنان عربستان دستگیر شده‌اند.

رسانه‌های رسمی سعودی این فعالان زن را مزدوران سفارتخانه‌ها و خائنان خطاب کردند.

یک دیپلمات غربی گفت این بازداشت‌ها با اصلاحات اعلام شده‌ای که حمایت غرب از سند چشم‌انداز 2030 عربستان مبتنی بر آن است، همسو نیست.

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد هفت زن و دو مرد و یک فعال ناشناس تاکنون بازداشت شده‌اند و این در حالی است که یکی از فعالان سعودی گفت که تاکنون هفت زن و چهار مرد بازداشت شده‌اند.

"سماح حدید" مدیر دفتر منطقه‌ای سازمان عفو بین الملل اعلام کرد این سازمان درباره گزارش‌ها در خصوص بازداشت‌های جدید در عربستان نگران است و ما از مقامات سعودی می‌خواهیم که مکان بازداشت این افراد و اتهامات آن‌ها را اعلام کند.

هفته گذشته برخی منابع حقوقی تاکید کردند علاوه بر سازمان امنیت کشور عربستان، سازمان‌های جدیدی از جمله سازمان امنیت سایبری که "سعود القحطانی" مشاور رسانه‌ای محمد بن سلمان ولیعهد سعودی آن را مدیریت می‌کند در بازداشت‌های جدید نقش آفرینی کرده‌اند.

صفحه زندانیان سیاسی در شبکه اجتماعی توئیتر روز جمعه اعلام کرد که در بین بازداشت شدگان "محمد الربیعه"، "ابراهیم المدیمیغ" مشاور سابق هیئت دولت عربستان، "لجین الهذلول" فعال مشهور عربستانی، "عزیزه الیوسف" فعال حقوق زنان، و "ایمان النفجان" از فعالان دانشگاهی عربستان دیده می‌شوند که از جمله برجسته‌ترین خواسته‌های این افراد، حق رانندگی برای زنان بوده است.

انتهای پیام/

R36348/P36355/S8,90,92/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۰۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • رونالدو مغلوب پرنده سعودی شد!
  • جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی