Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@16:27:59 GMT

نگرانی رژیم صهیونیستی از مرحله «پسا ابومازن»

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۱۲۴۸۶

نگرانی رژیم صهیونیستی از مرحله «پسا ابومازن»

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از آنچه آن را "روز پس از نبود ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان می‌نامند و تاثیر آن بر اوضاع امنیتی کرانه باختری ابراز نگرانی کردند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری عربی ۲۱، روزنامه‌های اسرائیلی با اشاره به آنچه آن را "روز پس از غیاب" ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان نامیدند، به پایان قدرت سیاسی او و تاثیر آن بر وضعیت امنیتی کرانه باختری پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال ائتلاف موقت بین اعضای ارشد تشکیلات خودگردان

در همین ارتباط "عاموس هارئیل" کارشناس نظامی روزنامه هاآرتص در این باره گفت: اخبار ضد و نقیض در مورد حال محمود عباس(ابومازن) حاکی از ائتلاف‌های موقت بین اعضای ارشد و سرشناس تشکیلات خودگردان است و با وجود اینکه آنان تلاش دارند چندان به موضوع وخامت حال او نپردازند، اما در رام الله شایعه‌های زیادی در مورد تلاش برای پنهان کردن وضعیت ابومازن از فلسطینی‌ها شنیده می‌شود.

راستگراهای اسرائیل به دنبال فرصت طلبی

در این میان محافل راستگرای اسرائیل به دنبال بهره برداری از این فرصت برای اتخاذ گام‌های یکجانبه در مسیر برقراری روابط با تشکیلات خودگردان در کرانه باختری هستند.

این در حالی است که هماهنگی امنیتی با ابومازن به مثابه گنج راهبردی برای اسرائیل است که باید حفظ شود ،اما در شرایطی که چشم انداز سیاسی مشخصی وجود ندارد، هماهنگی امنیتی و روابط اطلاعاتی با تشکیلات خودگردان در گروی کاهش وخامت اوضاع میدانی خواهد بود.

به گفته هارئیل چه ابومازن در صدد برآید به طور داوطلبانه از قدرت کنار برود یا اینکه به دلیل وضعیت جسمی امکان باقی ماندن در قدرت برایش مقدور نباشد، باید گفت که هویت وارث او تا این لحظه روشن نیست زیرا او سه پست رهبری را در اختیار دارد که شامل ریاست تشکیلات خودگردان، ریاست سازمان آزادیبخش و رئیس جنبش فتح است.

ابهام و پیچیدگی در جانشینی ابومازن

در این میان موضوع وارث ابومازن به چند دلیل با ابهام و پیچیدگی‌های زیادی همراه خواهد بود که عبارتند از ابهام اوضاع قانونی و حقوقی در فلسطین، اختلافات حماس و فتح و اینکه ابومازن از نامزد مشخصی برای جانشینی خود حمایت نمی‌کند.

ارزیابی محافل اسرائیل این است که در صورت بروز هر اتفاق غیرمنتظره برای ابومازن، گروهی از اعضای ارشد فتح که تجربه دیپلماتیک داشته و نماینده نهادهای امنیتی هستند تا روشن شدن وارث او، جانشین او خواهند شد و البته اکنون نام افرادی مانند جبریل الرجوب، محمود العالول و ماجد فرج مطرح است.

در همین ارتباط آساف گیبور کارشناس اسرائیلی در مسائل عربی گفت: هر بار که از وضعیت ابومازن صحبت می شود، موضوع وارث او مطرح می‌شود هرچند رسانه‌های فلسطینی به این موضوع نمی‌پردازند.

وی در یک گزارش در این خصوص نوشت: با توجه به سه پست رهبری که ابومازن در اختیار دارد، سخت بتوان گفت که یک عضو ارشد فتح بتواند قدرت را در دست بگیرد و همه این مسئولیت ها را بپذیرد، بنابراین احتمال دارد این پست‌ها بین تعدادی از افراد سرشناس فتح توزیع شود و نامزدهای احتمالی که نام آنان برای تصدی این پست‌ها شنیده می‌شود، افراد زیر هستند:

رامی الحمدالله، مروان البرغوثی، جبریل الرجوب، ماجد فرج، محمود العالول، محمد دحلان.

روزنامه معاریو نیز به نقل از الون ابیتار هماهنگ کننده سابق عملیات اسرائیل در مناطق فلسطینی پیش بینی کرد که پس از ابومازن، حماس وراد خط رهبری تشکیلات خودگردان شود.

به گفته او اخباری که پیش بینی می‌شود از بیمارستان رام الله شنیده شود دو مسیر اصلی خواهد داشت:

یکی اینکه به شکل علنی اعلام شود حال محمود عباس خوب است و بهبود خواهد یافت.

دوم به شکل غیر علنی و پنهانی مبنی بر اینکه وی خسته است و حال خوبی ندارد.

کشمکش بر سر جانشین ابومازن

ابیتار که کارشناس مسائل خاورمیانه است، ادامه داد، کشمکش بر سر وارث ابومازن از مدتی قبل در تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز شده است، هر چند نامزد مشخصی تا این لحظه برای او وجود ندارد.

به گفته او در این شرایط حماس نیز فقط تماشاچی نخواهد بود بلکه تلاش خواهد کرد یکی از فرماندهان خود را برای شرکت در انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان نامزد کند.

این کارشناس اسرائیلی افزود، این وضعیت سبب بروز نوعی هرج و مرج و کشمکش بر سر کانون‌های قدرت در تشکیلات خودگردان خواهد شد و این وضعیت تا زمانی که اوضاع به ثبات برسد، ادامه خواهد داشت.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی 2018 روسیه خروج آمریکا از برجام حمایت از کالای ایرانی ابومازن حماس رژیم صهیونیستی فلسطین محمود عباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۲۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجمه مسئولان صهیونیست ضد گالانت درباره وضعیت جبهه شمال

مسئولان سابق و کنونی رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه ارتش این رژیم در عملیات‌های خود ضد حزب‌الله موفق نبوده است از مقامات اسرائیلی و به ویژه وزیر جنگ آن خواستند از توهم خارج شوند و واقع بین باشند و بدانند که وضعیت جبهه شمالی تا چه اندازه آشفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بعد از انجام عملیات‌های پیشرفته کمی و کیفی حزب‌الله لبنان علیه مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی طی چند هفته گذشته انتقادات مسئولان و شهرک نشینان صهیونیست از ارتش و کابینه این رژیم به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده و آنها به شکل مداوم درباره عواقب تشدید جنگ با مقاومت لبنان و وضعیت آشفته جبهه شمالی فلسطین اشغالی هشدار می‌دهند.

در همین زمینه «یعقوب عمیدور»  مشاور پیشین شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به ادعاهای اخیر «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر که مدعی شده بود «اسرائیل نیمی از فرماندهان حزب الله را در جنوب لبنان حذف کرده است» گفت: این اظهارات گالانت بسیار مبالغه آمیز بوده و از او می‌خواهیم که در توهم زندگی نکند و واقع بین باشد.

شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از این مقام سابق اسرائیلی اعلام کرد که مقدار موشک‌ها و سایر تجهیزات نظامی پیشرفته که حزب الله در اختیار دارد بسیار زیاد است و اکنون زمان جنگ در شمال نیست. ما باید واقع بین باشیم و اسرائیل نمی‌تواند هم‌زمان در غزه و لبنان بجنگد.

وی افزود که تاکنون بیش از 80 هزار شهرک نشین اسرائیلی در جبهه شمال آواره شده‌اند که نمی‌توانند به خانه‌های خود برگردند و ما اصلا نمی‌دانیم که جنگ در این جبهه چگونه شروع شد و چگونه پایان خواهد یافت. واقعیت آن است که عملیات‌های اسرائیل تاثیر زیادی روی توان رزمی حزب الله نگذاشته و ورود به یک جنگ گسترده با حزب الله بسیار دشوار است و عواقب سنگینی دارد. آنچه که در دو طرف مرزهای لبنان و اسرائیل (فلسطین اشغالی) رخ می‌دهد عملیات‌های تاکتیکی است که هیچ تاثیر عملی و راهبردی نداشته است.

1650 عملیات حزب‌الله لبنان علیه رژیم صهیونیستی طی 200 روزشهرک «مرگلیوت» با دهها موشک حزب‌الله هدف قرار گرفتضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله

از طرف دیگر رسانه‌های عبری گزارش دادند که از زمان آغاز درگیری‌ها در شمال حدود 4000 هزار راکت و 600 موشک ضد تانک از طرف حزب‌الله به اسرائیل شلیک شده است.

«گیورا زلاتس» رئیس شورای منطقه‌ای در الجلیل اعلی نیز به نوبه خود گفت که در حال حاضر شهرک های شمالی کاملا خالی شده و همه از آمدن به اینجا می‌ترسند. آنچه که گالانت اخیرا گفته و برخی تحلیلگران نظامی اسرائیلی می‌گویند هیچ اهمیتی برای ساکنان شمال که آواره شده‌اند ندارد. اسرائیل باید تصمیم بگیرد که چگونه ساکنان شمال را در تابستان به خانه‌هایشان برگرداند.

از طرف دیگر روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت اعلام کرد که هدف راهبردی اسرائیل عقب راندن نیروهای ویژه رضوان حزب الله از مرزهاست تا ساکنان شمال بتوانند به خانه‌های خود برگردند اما می‌بینیم که این هدف محقق نشده است. در حال حاضر شهرک‌های شمالی خالی بوده و بعد از گذشت بیش از نصف سال از جنگ هیچ چشم اندازی برای پایان درگیری‌ها در شمال دیده نمی‌شود.

بعد از عملیات‌های پیشرفته حزب‌الله طی هفته‌های گذشته و به ویژه حملات ترکیبی و نیز عملیاتی که دو روز قبل علیه مقر فرماندهی تیپ گولانی ارتش اسرائیل انجام داد و به اعتراف منابع عبری، تلفات چشمگیری میان افسران این تیپ به جا گذاشت، رسانه‌های صهیونیستی بار دیگر به اشتباه محاسباتی و شکست اطلاعاتی ارتش اشغالگر اعتراف و اعلام کردند که اسرائیل روی این مسئله حساب کرده بود که حزب‌الله عملیات‌های خود را از یک سطح و حد خاصی بالاتر نخواهد برد اما اتفاقی که طی دوره اخیر شاهد آن بودیم کاملاً عکس این تصور است و همین مسئله اسرائیل را در برابر گزینه‌های سختی قرار می‌دهد.

شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از تحلیلگران نظامی خود اعلام کرد که رسیدن پهپادهای حزب‌الله به شمال عکا یعنی «ما قبل از حیفا» باتلاقی را که ارتش اسرائیل در عرصه‌های مختلف از جمله جبهه لبنان با آن مواجه است، عمیق‌تر می‌کند؛ جایی که اسرائیل در قطع ارتباط میان جبهه جنوب لبنان و غزه به‌طور کامل شکست خورد و نتوانست نیروهای حزب‌الله را وادار به عقب‌نشینی از مرزهای فلسطین اشغالی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر دارایی اسرائیل: باید تمامی غزه را نابود کنیم
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی است
  • هراس و نگرانی مقامات آلبانی پس از عملیات وعده صادق
  • تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر صهیونیستی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد
  • هجمه مسئولان صهیونیست ضد گالانت درباره وضعیت جبهه شمال
  • هشدار مصر و تشکیلات خودگردان درباره یورش احتمالی به رفح
  • عکس| خرابی‌های وحشتناک در خان یونس/ رژیم صهیونیستی این منطقه را با خاک یکسان کرد
  • نگرانی تل‌آویو از صدور احکام‌ بین‌المللی بازداشت برای مقامات ارشدش
  • طوفان الاقصی، صهیونیست‌ها را در وضعیت فرسایشی قرار داد