Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-یک دیپلمات سابق کشورمان تاکید کرد: با توجه به سخنان بسیار تند پمپئو و نیز اینکه دعوت مستقیم به مذاکره با ایران در آن وجود ندارد، می‌توان نتیجه گرفت که در واقع «تغییر نظام» هدفی است که در ذهن اغلب اعضای تیم امنیتی ترامپ وجود دارد هر چند که با توجه به اعلام مخالفت ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی با «ملت‌سازی» و مداخله نظامی در مناطق و کشورها، برای او مشکل است از «تغییر نظام» سخن بگوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش احمدی با اشاره به سخنرانی روز گذشته مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا گفت: بی‌شک این روزها مسئله برجام و حواشی و عواقب آن مهمترین موضوعی است که دولت ترامپ با آن دست به گریبان است. 

موضوع برجام و ایران با مسائل بسیار حاد و حساس خاورمیانه گره خورده است

وی ادامه داد: از یک طرف، ترامپ قدم در وادی پرخطری گذاشته چراکه این مسئله تعارض با متحدان غربی را وارد مرحله جدید و حادی کرده و ربط غیرمستقیمی با برخی مسائل دیگر مانند تعرفه‌های تجاری هم یافته است. به علاوه، ترامپ به عنوان یک رهبر پوپولیست از ابتدا با رهبران دموکرات غربی از کانادا تا اروپا تا استرالیا مشکل داشته است.

این تحلیل‌گر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه اراده سیاسی رهبران اروپا طی دو هفته اخیر برای حمایت از برجام و مخالفت با اقدام ترامپ نشان دادند، باعث اهمیت بیش از پیش موضوع شده است، اظهار داشت: موضوع برجام و ایران با مسائل بسیار حاد و حساس خاورمیانه گره خورده است. این موضوع برای عربستان و اسرائیل که مقصد اولین سفرهای خارجی ترامپ در مقام رئیس‌جمهور آمریکا بودند، بسیار مهم است. لذا، می‌توان پیش‌‌‌‌‌‌بینی کرد که دولت ترامپ انرژی زیادی برای پیشبرد مقاصدش در ارتباط با برجام و ایران صرف خواهد کرد و خواهد کوشید تا در این عرصه در برابر رقبای غربی بازنده نباشد.  

امریکا با فشار اقتصادی می‌خواهد دست ایران را برای فعالیت در منطقه ببندد  

احمدی در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه امریکا در سخنرانی خود کوشید با طرح ادعاهایی، برجام را با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران گره بزند. دلیل این تلاش از سوی مقام‌های امریکایی چیست؟ تصریح کرد: این خطی بوده که دولت ترامپ از ابتدا و  حتی از زمان مبارزات انتخاباتی در پیش گرفته بود.

وی افزود: ترامپ مدعی است که ایران با دست بازی که در پی تعلیق تحریم‌ها پیدا کرده، بیش از گذشته در منطقه فعال شده است. یکی از هدف‌های مهم آمریکا که تا حدی نیز تحت تاثیر تحرکات اسرائیل و عربستان قرار دارد، این است که از طریق تحریم و فشار اقتصادی، دست ایران را برای فعالیت در منطقه ببندد. 

ترامپ با فشار بر ایران می‌خواهد یک مانع از سر راه‌ حل مسئله فلسطین برداشته شود

این دیپلمات سابق کشورمان با تاکید بر اینکه یکی از برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای که ترامپ برای منطقه دارد، تحمیل یک صلح غیرعادلانه به فلسطینی‌ها است، خاطرنشان کرد: ترامپ رویای آن را دارد که بلکه از این طریق نام خود را در تاریخ به عنوان حل‌کننده مسئله فلسطین ثبت کند. برای این منظور تصور ترامپ و اطرافیان او این است که با فشار بر ایران هم یک مانع از سر راه حل مسئله فلسطین به شکل مورد نظر او برداشته می‌شود و هم پیش‌شرط عربستان برای حمایت از طرح ترامپ در این رابطه تامین می‌شود. 

احمدی در پاسخ به این سوال که آیا طرح ادعاهایی درباره فعالیت‌های منطقه‌ای ایران بهانه قانع‌کننده‌ای برای خروج از توافق هسته‌ای و افزایش فشارها بر ایران از سوی امریکا در قبال اروپایی‌ها است؟ ابراز داشت: من اعتقاد ندارم که چنین بهانه‌ای قانع‌کننده است. هر یک از این دو روال و منطق خاص خود را دارند.

اطمینان ایران به جهان مبنی بر ساخت سلاح هسته‌ای با پذیرش محدودیت‌های اتمی

وی با ببان اینکه انتظار جهانی از یک کشور این است به سوی تولید سلاح هسته‌ای نرود، عنوان کرد: ایران با پذیرش محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای خود این اطمینان عینی به جهان را داده است که چنین قصدی نداشته و ندارد. 

 این کارشناس ارشد مسائل امریکا اضافه کرد: متهم کردن ایران به اینکه هفت سال بعد از منقضی شدن اولین سری از محدودیت‌ها ممکن است قصد حرکت در جهت ساخت سلاح هسته‌ای داشته باشد، بسیار مضحک‌تر از آن است که نیاز به توضیح داشته باشد.

اظهارات پمپئو به تز کذایی «تغییر نظام» پهلو می‌زند

احمدی با بیان اینکه طرح این ادعاها صرفا بهانه‌ای است برای پیشبرد اهداف و منافع استراتژیک آمریکا و متحدانش در منطقه خاورمیانه یادآور شد: مسائل منطقه‌ای مسائل خاص و مستقل از دیگر مسائل هستند و به اعتبار خود باید مورد بحث قرار گیرند و ایران هم هیچگاه مخالف مذاکره و همکاری برای حل این معضلات نبوده است.  

وی در پاسخ به این سوال که چقدر سخنان روز گذشته پمپئو متناظر با راهبرد تغییر نظام از سوی دولت ایالات متحده است؟ بیان کرد: اظهارات پمپئو به تز کذایی «تغییر نظام» پهلو می‌زند و در محتوا تفاوت چندانی با آن ندارد، هرچند که در سخنرانی پمپئو تنها به طور صریح از «تغییر رفتار» صحبت شد و برعکس رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، اشاره‌ای به «تغییر نرم نظام» در ایران در آن نبود. 

«تغییر نظام» هدفی است که در ذهن اغلب اعضای تیم امنیتی ترامپ وجود دارد

این تحلیل‌گر ارشد مسائل امریکا با اشاره به حضور جان بولتون در دولت امریکا گفت: می‌دانیم حداقل جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، طی سال‌های اخیر به دفعات و به صراحت از «تغییر نظام» سخن گفته و در این رابطه با گروه منافقین نیز ارتباط داشته و در ازای دریافت مبالغی در نشست‌های آنها سخنرانی کرده است. لذا، با توجه به سخنان بسیار تند پمپئو و نیز اینکه دعوت مستقیم به مذاکره با ایران در آن وجود ندارد، می‌توان نتیجه گرفت که در واقع «تغییر نظام» هدفی است که در ذهن اغلب اعضای تیم امنیتی ترامپ وجود دارد هر چند که با توجه به اعلام مخالفت ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی با «ملت‌سازی» و مداخله نظامی در مناطق و کشورها، برای او مشکل است از «تغییر نظام» سخن بگوید. 

احمدی در رابطه با واکنش متحدان امریکا نسبت به رویکرد اعلامی امریکا علیه ایران چیست؟ اظهار داشت: پمپئو در سخنان خود از طیفی از کشورها خواست تا برای مقابله با ایران و به ویژه اعمال تحریم‌ها با دولت ترامپ همکاری کنند و در این رابطه به طیفی از کشورها از استرالیا گرفته تا امارات اشاره کرد. 

سیاست‌های ترامپ موجب مخالفت و مقاومت در اروپا و جهان علیه وی شده است

وی ادامه داد: ترامپ امیدوار است و همآنطور که خود گفته قصد دارد فعالانه برای جلب همه کشورها به همکاری با امریکا برای اعمال تحریم‌ها اقدام کند اما نه تنها تاکنون ترامپ در این حوزه نتیجه‌ای نگرفته بلکه بعد از این پس نیز بسیار بعید خواهد بود که توفیقی در جلب کشورها به همکاری با امریکا در مورد برجام به دست آورد. 

این دیپلمات سابق در پاسخ به این سوال که بسیاری می‌گفتند ترامپ قادر به اجماع‌سازی علیه ایران همانند آنچه در زمان اوباما رخ داد، نیست. آیا همچنان می‌توان چنین چیزی را گفت؟ تصریح کرد: قطعا می‌توان چنین چیزی را گفت. به دلایلی که به برخی از آنها قبلا اشاره کردم، رهبران دمکرات اروپا قرابت و همسویی با ترامپ پوپولیست ندارند. سیاست‌های ترامپ نیز در طیفی از موضوعات موجب مخالفت و مقاومت در اروپا و بسیاری دیگر از مناطق جهان علیه وی شده است.

احمدی با بیان اینکه طی دو هفته‌ای نیز که اعلام خروج ترامپ از برجام می گذرد، تقریبا همه کشورهای عمده غربی از کانادا تا اروپا تا استرالیا به درجات مختلف از برجام حمایت و بر ماندن در آن تاکید نهاده‌اند، خاطرنشان کرد: ضمن اینکه در مخالفت گسترده جهانی (جز چند کشور خاورمیانه) با اقدامات ترامپ در مورد برجام اکنون دیگر کمتر تردیدی وجود دارد، اما مسئله این است که آنها تا چه حد خواهند توانست، شرکت‌های اقتصادی خود را که در تصمیمات و سیاست‌های خود مستقل از دولت‌ها هستند، وادار به همسویی با دولت کنند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: کوروش احمدی اخبار مهم اخبار روز جدیدترین اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • رهبر انقلاب در دیدار معلمان: تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است (فیلم)
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟