Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی در مسیر تحقق آشتی ملی فلسطین مانع‌تراشی می کنند. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد مشعل در گفتگو با شبکه خبری «بی بی سی» اعلام کرد که آشتی ملی در این سالها قربانی دو مسأله بوده است؛ نخست: مداخله جویی طرف های خارجی و به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی که در مسیر تحقق آشتی ملی مانع تراشی کرده و شرط و شروطی برای آن تعیین می کردند و با تهدیدات خود مبنی بر قطع کمک ها به تشکیلات خودگردان بر روی روند آشتی ملی تأثیر منفی می گذاشتند اما مساله دوم که بر روی آن تاثیر منفی می گذاشت، عدم پذیرش تفکر مشارکت ملی در عرصه فلسطین از سوی دو جنبش فتح و حماس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مشعل افزود: هیچ وقت سابقه نداشته است که هیچ کدام از کشورها یا طرف ها حماس را به تداوم شکاف داخلی تشویق کنند.

وی درباره روابط حماس با یاسر عرفات رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که «من در سال های پایانی عمر شهید ابو عمار، روابط خوبی با وی داشتم».

رئیس سابق دفتر سیاسی حماس خاطرنشان کرد که «من گواهی می دهم که این مرد وقتی فهمید اسلو به بن بست رسیده است و آمریکا و اسرائیل و برخی طرف های منطقه ای به او پشت کرده اند، با احساس مسئولیت بالا عمل کرد و به آغوش ملتش بازگشت و از انتفاضه الاقصی در سال ۲۰۰۰ حمایت کرد».

وی افزود: «ابو عمار بازی خیلی پیچیده ای را میان سیاست و سلاح مدیریت می کرد و جانش را در این راه داد. من به صورت روزمره با شهید ابو عمار در رام الله در ارتباط بودم و مسائل سخت و پیچیده ای را با هم بررسی کردیم که می توانستند منجر به انفجار اوضاع داخلی فلسطین شود. وی موضع شرافتمندانه و همراه با احساس مسئولیت در قبال مسائلی که در سال های انتفاضه مشکل ساز شده بودند، اتخاذ کرد».

خالد مشعل افزود: «ما در اوج عزت و اقتدار ابو عمار و زمانی که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بود، با او اختلاف پیدا کردیم، اما وقتی آمریکا و اسرائیل به او پشت کردند، ما در کنار وی ایستادیم، اما برخی اطرافیانش به او پشت کردند».

وی اعلام کرد که «آخرین باری که من با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان صحبت کردم، پس از اعلام تصمیم آمریکا درباره انتقال سفارت این کشور به قدس بود».

مشعل تاکید کرد که «عباس در این گفتگو سعی داشت این پیام را منتقل کند که ما به عنوان فلسطینی ها در کنار هم با این تصمیم حماقت آمیز و ظالمانه که سعی در تحریف واقعیت ها را دارد، مقابله می کنیم».

این رهبر برجسته جنبش حماس در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: «موضع حماس در قبال بحران سوریه، جانبداری از هیچ طرفی نبود و به عبارت دیگر، این جنبش نه از نظام سوریه در برابر ملت این کشور حمایت کرد و نه از ملت در برابر نظام سوریه».

وی اعلام کرد که قبل از خروجش از سوریه در سال ۲۰۱۱ تلاش هایی برای پر کردن شکاف ایجاد شده در این کشور انجام داده است، اما این تلاش ها موفقیت آمیز نبوده است و پس از آن، حماس با احترام اعلام کرد که این مساله داخلی سوریه است و رهبران این جنبش خاک این کشور را ترک می کنند؛ هر چند که کشتار و خونریزی در این کشور برای ما سخت است.

مشعل در پایان تاکید کرد که این تصمیم به مذاق برخی مسئولان خوش نیامد و «ما متهم به خیانت و عدم انجام وظایف خود شدیم و دیدیم که فضا برای تداوم حضور ما در سوریه مناسب نیست».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خالد مشعل آمریکا و اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۶۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشگتن نوز برنامه ای برای حفظ امنیت غیرنظامیان در طول تهاجم به رفح ندیده است.

به گزارش مشرق، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که اسرائیل برنامه معتبری ارائه نکرده است که نگرانی های آمریکا را برطرف کند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مدت‌هاست که به رغم ارسال تجهیزات نظامی و امنیتی به اسرائیل در جنگ با غزه، مدعی است از تهاجم به رفح، جایی که تقریباً ۱.۵ میلیون آواره فلسطینی در حال حاضر در آن پناه گرفته‌اند، بدون برنامه‌ای معتبر برای حفاظت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند.

پیش ازاین، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی با اشاره به آوارگان فلسطینی که در رفح پناه گرفته اند، به خبرنگاران گفت: "ما نمی خواهیم شاهد یک عملیات زمینی بزرگ در رفح باشیم. قطعاً، ما نمی خواهیم شاهد عملیاتی باشیم که امنیت این ۱.۵ میلیون نفر را که به رفح پناه برده اند، نادیده بگیرد."

کربی افزود که دولت آمریکا "مطمئنا" طرحی از سوی اسرائیل ندیده است که " امنیت یک و نیم میلیون نفری که در این منطقه پناه گرفته اند را تامین کند و این امر هر گونه عملیات زمینی بزرگ را پیچیده می کند."

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حال حاضر در یک سفر منطقه‌ای در اردن به سر می‌برد. وی قرار است در سفر به سرزمین های اشغالی در مورد پیشنهاد آتش‌بس گفتگو کند.

آمریکا اعلام کرده که این پیشنهاد شامل آتش‌بس شش هفته‌ای و آزادی اولین دسته از اسرای در اختیار حماس و افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه می شود.

این دوره به عنوان مرحله اولیه نامگذاری شده است که می تواند منجر به یک آتش بس طولانی مدت شود که در آن اسرای بیشتری آزاد می شوند و فلسطینی ها می توانند به خانه های خود بازگردند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز نسبت به حمله زمینی اسرائیل به رفح در غزه هشدار داد و اعلام کرد که عملیات نظامی در رفح «تأثیر مخربی بر فلسطینیان غزه» خواهد داشت.

دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی گفت: «همه اعضای شورای امنیت و بسیاری از دولت‌های دیگر به وضوح مخالفت خود را با چنین عملیاتی اعلام کرده‌اند. من از همه کسانی که بر اسرائیل نفوذ دارند می‌خواهم هر کاری که در توان دارند برای جلوگیری از این عملیات انجام دهند.»

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود که بیش از ۱.۲ میلیون نفر پس از فرار از بمباران اسرائیل در شمال غزه در رفح پناه گرفته اند. «این افراد غذای کمی دارند، به سختی به مراقبت های پزشکی دسترسی دارند، سرپناه کمی دارند و هیچ جای امنی برای رفتن ندارند. در شمال غزه، آسیب پذیرترین افراد - از کودکان بیمار گرفته تا افراد دارای معلولیت - در حال حاضر از گرسنگی و بیماری می میرند. ما باید هر کاری که ممکن است برای جلوگیری از یک قحطی کاملاً قابل پیشگیری و ساخت بشر انجام دهیم.»

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که با فشارهای گسترده داخلی بویژه از سوی خانواده اسرای اسرائیلی برای بستن قرارداد مبادله اسیران با مقاومت فلسطین به جای ادامه جنگ روبرو است، در سخنانی از آغاز حمله زمینی به «رفح» در جنوب نوار غزه در آینده ای نزدیک خبر داد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل روز سه شنبه به وقت محلی گفت: تخلیه جمعیت از رفح در حال حاضر آغاز شده است و ورود به این منطقه به زودی انجام خواهد شد.

نتانیاهو مدعی شد: ایده پایان دادن به جنگ بدون از بین بردن تیپ‌های حماس در رفح مد نظر نیست. حماس بر یک چیز اصرار دارد و آن پایان جنگ است اما به آن دست نخواهد یافت. احتمال یک معامله محدود برای تبادل اسرا وجود دارد و ما عقب نشینی کامل از نوار غزه را نمی‌پذیریم.

نتانیاهو با بیان اینکه "ما به منظور آماده سازی یک عملیات، شروع به تخلیه فلسطینی‌ها از رفح کرده‌ایم"، ادعا کرد: اسرائیل تسلیم حماس نخواهد شد. ۲۰۰ هزار نفر را به دلیل نگرانی از حمله زمینی ارتش از رفح تخلیه کرده‌ایم و من خواسته‌های حماس را برای متوقف کردن جنگ نمی‌پذیرم.

پس از گذشت ۲۰۷ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد اسرائیل به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود.

رژیم اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است.

این اعتراض‌ها در پی حمایت‌های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش‌بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک‌های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • مقام ارشد حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • وزیر خارجه آمریکا وارد اسرائیل شد
  • افزایش 6 درصدی حمایت نسل Z از فلسطین و حماس
  • آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • با طرح پیشنهادی جدید اسرائیل، توافقی در کار نیست
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد