Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر،گروه شهرستان ها- با وجودی که در جامعه نوعی از مزاحمت های خیابانی از سوی مردان برای دختران و زنان ایجاد می شود، ولی این نوع رفتارها در مواجهه با بانوانی که حجاب اسلامی را رعایت کرده و از پوشش مناسب تری برخوردار هستند مصداق کمتری داشته و اگر وجود داشته باشد بسیار اندک و ناچیز است.

دختران و بانوان با حفظ کامل حجاب اسلامی به راحتی می توانند چشم طمع افراد مریض و حریص را از خود دور نگه داشته و به سهولات در جامعه رفت و آمد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی می‌گوید: هر کس در اماکن عمومی یا معابر، متعرض یا مزاحم بانوان و کودکان شده یا با الفاظ رکیک و حرکات مخالف عرف و شئون اجتماعی به حیثیت آنان توهین نماید، به حبس از دو تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

با وجودی که قانون مجازات اسلامی بر دفاع از حقوق زنان در اماکن عمومی تاکید می کند و برای مزاحمین به نوامیس مجازات تعیین کرده است، ولی در سطح خیابان ها شاهد هستیم بروز انواع ناهنجاری های اجتماعی در جامعه از جمله مزاحمت های خیابانی، رفتارهای نامناسب، متلک پرانی های کوچه بازاری، تنه زنی، بوق زدن های ممتد و ... حیثیت بانوان را هدف قرار داده و نوعی بی احترامی به آنهاست که تبعات بسیار بدی نیز به دنبال دارد.

نبود آمار دلیلی برای کتمان عمل زشت مزاحمت خیابانی نیست

مزاحمت های خیابانی برای زنان هر کدام با شدت و ضعفی در مجموعه مزاحمت ها جای می گیرد و باعث آشفتگی و استرس و فشارهای روانی می گردند. هر چند که هیچ آمار رسمی دقیقی از حجم و تعداد مزاحمت‌هایی که زنان در خیابان‌ها با آن مواجه می‌شوند وجود ندارد، اما نبود این آمار دلیلی بر کتمان ماجرا نیست.

مطمئنا دیدن چنین صحنه هایی در کلان شهرها به یکی از صحنه های متداول تبدیل شده است. بیشتر زنان در هر موقعیت سنی و با هر ترکیب ظاهر و چهره، در تمام ساعات شبانه روز با انواع گسترده مزاحمت‌های خیابانی روبه رو می‌شوند.

بسیاری از دختران و زنان در زندگی خود چنین تجربه هایی داشته اند و هر کدام از آنها در زمان ها و مکان های مختلف از این نوع مزاحمت ها در امان نمانده اند. اما نکته ای که نباید از کنار آن با بی توجهی عبور کرد این است که نوع پوشش بانوان در بروز چنین حرکات و رفتارهایی بسیار تاثیر گذار است.

حجاب سدی باز دارنده در برابر هتک حرمت

در جامعه دینی و اسلامی ما با وجود این که شاهد چنین مزاحمت هایی در جامعه هستیم ولی این نوع رفتارها در مواجهه با بانوانی که حجاب اسلامی را رعایت کرده و از پوشش مناسب تری برخوردار هستند بسیار اندک و ناچیز است.

فاطمه رضایی جامعه شناس فرهنگی در گفتگو با خبرنگارمهر با اشاره به نقش زن در خانواده می گوید: چون زنان و دختران رکن مهمی در درون خانواده به حساب می آیند بنابراین آسیب هایی که به این قشر وارد می شود غیر قابل جبران بوده و مستلزم هزینه های زیادی است.

وی اظهار داشت: ایجاد مزاحمت های خیابانی برای زنان و متلک پرانی برای دختران جوان از جمله ناهنجاری های اجتماعی است که آثار و پیامد این گونه رفتارها در جامعه امنیت روانی جامعه را زیر سوال می برد و به نظر می رسد متلک پرانی و ایجاد مزاحمت های خیابانی برای زنان نوعی اثبات قدرت مردانه است که به نوعی یک رفتار خشن اجتماعی محسوب می شود .

رضایی ادامه داد: البته این پدیده را در برخی نوجوانان و جوانان که سر پرشوری دارند و با این کارها احساس بزرگی به آنها دست می دهد مشاهده می کنیم و انجام این رفتارها باعث کاهش مشارکت اجتماعی، افزایش فشارهای روانی، مخدوش شدن شخصیت اجتماعی زنان و ترس از اجتماع می شود.

مزاحمین نوامیس مردم دچار مشکلات روانی هستند

جامعه شناس فرهنگی با اشاره به لذت های زودگذر مردان و پسرانی که به این نوع رفتارها مبادرت می کنند، خاطرنشان کرد: در واقع به وضوح معلوم نیست که مزاحمان نوامیس مردم چه لذتی از این کار می برند آنها جنس زن را به نوعی تحقیر و خوار می پندارند و آنها را به لحاظ جنسیتشان شایسته توهین و تحقیر می دانند.

طبق ماده۶۱۹قانون مجازات اسلامی هر کس در اماکن یا معابر، متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید، به حبس از۲تا۶ماه و۷۴ضربه شلاق محکوم خواهد شدرضایی با اشاره به این که در قانون مجازات اسلامی به این موضوع اشاره شده است خاطرنشان کرد:طبق ماده۶۱۹قانون مجازات اسلامی هر کس در اماکن یا معابر، متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید، به حبس از۲تا۶ماه و۷۴ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

وی ادامه داد: با وجودی که زنان با استناد به این مواد قانونی می توانند مزاحمان را به مراجع قضایی معرفی کرده و خواستار پیگیری قانونی شوند، اما معمولا بانوان کمتری تا پای معرفی افراد خاطی و به مجازات رساندن آنها پیش می روند.

رضایی با اشاره به اینکه برخی از مزاحمین به نوامیس مردم دارای فقر فرهنگی هستند، خاطر نشان کرد: در بررسی و تحلیل پژوهش های صورت گرفته در این زمینه می توان گفت برخی از مردانی که در خیابان ها باعث هتک حرمت بانوان می شوند به این نتیجه رسیده ایم که این افراد به تازگی صاحب یک مقام مادی یا شان اجتماعی شده اند و حتی ممکن است برخی افراد از یک محیط کوچکتر به محیط بزرگتری نقل مکان کرده‌اند بنابراین بروز چنین رفتارهایی را حق خود می دانند.


جامعه شناس فرهنگی در ادامه الگوگیری اشتباه را نیز دربروز چنین رفتارهایی موثر دانست و گفت: ممکن است بروز چنین رفتارهایی از نوع نمونه برداری و الگوگیری آنها ناشی می شود که ایجاد مزاحمت برای زنان را نوعی تفریح تلقی می کنند و به عبارت دیگر می توان گفت خیابان را با جاهای دیگر  اشتباهی گرفته اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد مزاحمت خیابانی توسط مردان برای زنان نوعی انحراف جنسی قلمداد می شود تصریح کرد: انحراف جنسی سطوح مختلفی دارد که ابتدایی ترین آن با صحبت های کلامی می توان برطرف کرد و این افراد که دور از شان و شخصیت خود چنین کارهایی انجام می دهند دچار این نوع انحرافات هستند.

نوع پرورش، تربیت صحیح، سبک زندگی و الگوپذیری مناسب در خانواده مهم است

به نظر می رسد این رفتارها آنقدر در جامعه گسترش یافته است که کسی به معرفی افراد خاطی نمی پردازد و شاید بسیاری از زنان در جامعه از وجود این ماده قانونی و معرفی مزاحمین نوامیس مردم به مجریان قانون بی اطلاع هستند.

یکی از عواملی که موجب بروز چنین رفتارهایی از سوی مردان می شود به نحوه پوشش و رفتارهای زننده و زشت زنان و دختران نوجوان و جوان برمی گرددعلی احمدی پژوهشگر حوزه آسیب های اجتماعی زنان و خانواده نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه معتقد است: یکی از عواملی که موجب بروز چنین رفتارهایی از سوی مردان می شود به نحوه پوشش و رفتارهای زننده و زشت زنان و دختران نوجوان و جوان برمی گردد.

وی با اشاره به گسترش چنین رفتارهایی از سوی دختران نوجوان در جامعه گفت: چون سن نوجوانی سنی برای دیده شدن است در نتیجه دختران با برخی رفتارهای به ظاهر ناخوشایند در صدد هستند خود را نشان دهند بنابراین با واکنش و عکس العمل پسران و مردان در جامعه مواجه می شوند.

پژوهشگر حوزه آسیب های اجتماعی زنان و خانواده تصریح کرد: فارغ از مشکلات جسمی و روحی افراد، اگر به گذشته مزاحمان خیابانی نگاهی بیندازیم قاعدتا درمی‌یابیم که این افراد از نوع پرورش، تربیت صحیح، سبک زندگی و الگوپذیری مناسبی در خانواده برخوردار نبوده‌اند.

خشکاندن ریشه این رفتار نابهنجار و آسیب رسان اجتماعی، شاید نیازمند طی مسیری بس طولانی و اندیشیدن راهکارهای متعدد باشد. بسیاری از کارشناسان، تربیت اسلامی را بهترین راهکار رفع این آسیب اجتماعی می‌دانند.

احمدی با مقایسه شهرها و جوامعی که این اتفاقات در آن کمتر یا بیشتر رخ می دهد می گوید: معمولا در شهرهای کوچک تربه واسطه اینکه افراد همدیگر را می شناسند این موضوع کمتر نمود می باید و در واقع شناخت افراد از همدیگر به واسطه داشتن رابطه فامیلی یا قومی و قبلیه ای یک عامل بازدارنده است اما در شهرهای بزرگ چون فاصله های زیادی بین شناخت افراد وجود دارد بنابراین مردان به راحتی و بدون عامل بازدارنده چنین اقداماتی را انجام می دهند.

وی نگاه ابزاری و فیزیکی به زن را عامل مهمی در ایجاد این نوع مزاحمت ها دانست و افزود: در جامعه‌ای که به زنان صرفا از بعد فیزیکی نگاه می‌شود ممکن است این اتفاقات بیشتر رخ دهد، وقتی نگاه به زن به عنوان جنس دوم گسترش می یابد و نوع نگاه به وی در سطوح مدیریتی در ادارات و سایر نهادهای جامعه به این شکل است دیگر ایجاد مزاحمت های خیابانی برای زنان نیز گسترش می یابد.

پژوهشگر حوزه آسیب های اجتماعی زنان و خانواده تحقیق در این زمینه بسط تفکرات فرهنگی در راستای نفی چنین دیدگاهی را یکی از شاخص های مهم در پیشگیری و جلوگیری از بروز چنین رفتارهایی اعلام می کند.

کد خبر 4303107

منبع: مهر

کلیدواژه: آسیبهای اجتماعی امنیت اجتماعی زنان ماه مبارك رمضان بوشهر کرمانشاه شیراز گرگان شهرکرد خطبه های نماز جمعه بیرجند مشهد بارش باران خرم آباد اشتغال برجام تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌

به گزارش خبرگزاری مهر، در اطلاعیه شماره چهار فرماندهی انتظامی کشور در خصوص "طرحِ نور" (عفاف و حجاب) آمده است:

در زمان و زمانه‌ای که جریان‌هایِ رسانه‌ایِ بَدخواهِ ملتِ ایران به دنبال اختلاف افکنی و دوقطبی سازیِ جامعه با اجرایِ" طرحِ نور" بودند؛ مردمِ عزیز و نخبگانِ فهیم با اِدراکی قابلِ ستایش در کنارِ پلیسِ قرار گرفتند تا شأن، حریم، حرمت و کرامتِ بانویِ ایرانی حفظ شود. برای آنکه افکار عمومی و مراکز تصمیم‌گیر، شناختِ بیشتری از دلایلِ فراجا در اهمیت اجرای طرح نور داشته باشند، طیِ روزهای آینده چند پرونده مهم از باندهایِ تبهکارِ سازمان یافته که در سطح بین‌المللی و داخل کشور اقدامات مجرمانه در زمینه فساد و فحشاء، تجارتِ جنسی، پورنوگرافی و… داشته‌اند منتشر خواهد شد.

در پیوند با موضوعِ پیش گفته؛ گزارش‌هایِ میدانی و اخذِ نظراتِ مردمی در کنارِ حمایت‌هایِ رؤسای محترمِ جمهور و قوه قضائیه، صداوسیما و برخی نمایندگان مجلس و ائمه جمعه و جماعات و سایرِ نهادهایِ مسئول نشان دهندهِ شناختِ مطلوب از نبض سنجیِ اجتماعیِ فراجا در اجرایِ "طرح نور" است.

همچنین بررسی‌ها و مشاهداتِ عینیِ روزانه در شهرها نشان دهنده‌یِ حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌مان است.

پلیس در هیچ حالتی به دنبال پرونده سازی برای موضوعاتِ هنجاری و ارزشی نیست و به شهروندانِ عزیز این نوید را می‌دهیم که در نهایت "طرح نور" به سمتِ هوشمندسازی پیش خواهد رفت.

این مهم زمانی بهتر و عملیاتی تر خواهد شد که نهادهایِ متولیِ کار که وظیفه مستقیم در اقدامات فرهنگی و ایجابی در حوزه عفاف و حجاب دارند، عملکرد قابل قبول و درخور توجهی داشته باشند

در پایان قدردانِ کارکنانِ سخت‌کوش و پُرتلاشی هستیم که چنین خالصانه و مُشفقانه به ارتقای ارزشهای اجتماعی یاری می‌رسانند و انتظار داریم تا با همّتِ مسئولینِ محترم و انجام به موقع وظایف دستگاه‌های مسئول روندِ هوشمندسازی نیز، پُرشتاب تر به سرانجامِ مطلوب و موردِ رضایتِ مردم برسد.

کد خبر 6085944

دیگر خبرها

  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • جنجال فراخوان ایتایی تجمع خیابانی برای حجاب | حجاب محور اختلاف نظر شده است؟
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • جامعه در انتظار تصویب قانون جامع حجاب
  • سلیمی نمین : ۹۹ درصد زنان با هر نوع الزام در حجاب حساسیت ویژه دارند/ جامعه را به سمت لجبازی نبریم
  • حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌