Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلی سادات رضوی، مداح و مناجات‌خوان این شب‌های برنامه «خوان نیاز» که سال‌های گذشته نیز با حضور در برنامه‌های سحرگاهی سیمای جمهوری اسلامی به مناجات‌خوانی می‌پرداخت، در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و هیئت خبرگزاری فارس اظهار داشت: مناجات‌خوانی، یکی از رشته‌ها و شاخه‌های مداحی است؛ اما امروز، مداحی که جامع‌الاطراف باشد و دعا، مناجات، چاوش‌خوانی، ختم‌خوانی، کتل‌خوانی، روضه‌خوانی، ختم‌خوانی، عروسی‌خوانی بداند، تقریباً نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس برنامه «نغمه‌های آسمانی» شبکه 4 سیما ادامه داد: مناجات‌خوانی از عهده همه کس بر نمی‌آید؛ چون علاوه بر حنجره بسیار قدرتمند به ملاحت صدا و تسلط کافی بر ردیف‌های آوازی نیاز دارد که این مشخصات در کم‌تر کسی هست.

 

مناجات‌خوانی سیدعلی سادات‌رضوی در برنامه «خوان نیاز» شبکه دو سیما

 

سادات‌رضوی با بیان این‌که مرحومان سیدجواد ذبیحی، علی بهاری، محمد احمدیان و احمد مراتب از بهترین مناجات‌خوانان قبل از انقلاب، به ویژه در رادیو ایران بودند، ادامه داد: حدود 50 سال قبل، صدای مناجات‌خوان‌ها از گلدسته‌های حرم‌هایی مانند آستان امام هشتم، حرم حضرت معصومه (س) و حضرت عبدالعظیم به گوش می‌رسید و عده‌ای قبل از سحر و پیش از اذان صبح، روی بام‌ مساجد با استفاده از اشعار استغاثه و مدح حضرت حق مناجات می‌خواندند. مناجات‌خوان حرم کریمه اهل بیت (ع) مرحوم ملاحسین قمی و مناجات‌خوان حرم امام رضا (ع) مرحوم آقاتی بود.

وی افزود: بعد از انقلاب، مسیر مناجات‌خوانی، مثل مداحی عوض شد و کسانی به این رشته ورود کردند که مناجات‌خوانی را با ترانه‌خوانی اشتباه گرفتند و روی سبک‌های آشنای خوانندگان، اشعار مناجات گذاشتند؛ در حالی که مناجات باید کاملا کلاسیک و آوازی باشد و ریتم دادن به آن از اساس، اشتباه است.

این مناجات‌خوان پیشکسوت در پاسخ به سئوالی درباره ورود نکردن هنرمندان آوازی کشور به حوزه مناجات گفت: متأسفانه امروز کسی که حنجره قدرتمند دارد و می‌تواند مناجات بخواند، در وادی‌های دیگر فعالیت می‌کند و به این حوزه ورود نمی‌کند؛ چون دیگر در حوزه موسیقی بازی‌اش نمی‌دهند.

سادات‌رضوی ادامه داد: من می‌خواستم یکی از خوانندگان کشور را برای مناجات‌خوانی در جایی دعوت کنم، اما با اینکه پدرش روحانی است و خودش خواننده و پژوهشگر موسیقی است، درباره دعوت او تردید کردم؛ چون کسی که در اروپا کنسرت می‌دهد، نمی‌تواند در حوزه مناجات فعالیت کند. اگر این کار را بکند، فعالیت در بازار هنر و حضور در جمع هنرمندان را از دست می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۹۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم

احمد رمضی سرپرست مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری «هفته هنر انقلاب اسلامی» که طی روزهای گذشته پیش روی مخاطبان قرار گرفت، توضیح داد: «هفته هنر انقلاب»رویدادی است که به واسطه تلاش همکارانم در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شده و دربرگیرنده ابعاد مختلفی است که فارغ از آنچه در یک هفته انجام می شود، می توان کارهای زیادی انجام داد. فعالیت هایی که خوشبختانه به واسطه طراحی هایی که در این زمینه صورت گرفته هر سال روند رو به پیشرفتی را طی کرده و پتانسیل بالای این مسیر را نشان می دهد.

وی افزود: به اعتقاد من یکی از مهم ترین امتیازاتی که در برگزاری «هفته هنر انقلاب» وجود دارد، مشخص شدن ابعاد مختلف و ارزشمند هنری است که به واسطه خلاقیت و توانایی هنرمندان پیشگام و جوان این عرصه توانسته دربرگیرنده آثار ارزشمندی باشد و نشان دهنده ظرفیت بالای هنر انقلاب اسلامی و جایگاه مهم آن در عرصه فرهنگ و هنر است. همین کلید واژه عنوان دلگرم کننده ای برای هنرمندان انقلاب است که می تواند موجب هم نشینی فرهنگی هنرمندان پیشکسوت این عرصه با جوان ترها شود. هنرمندانی که هرسال از آنها تجلیل می شود و این رویداد می تواند امیدواری های زیادی را به آنها منتقل کند.

سرپرست جدید مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: امروز شاهد حمله همه جانبه امپراتوری رسانه ای در جریان فعالیت های فرهنگی و هنری کشور هستیم که با برنامه ریزی تضعیف هنر انقلاب را نشانه رفته اند اما وقتی رویدادی به نام «هفته هنر انقلاب» در حوزه هنری و تعدادی دیگر از مجموعه های برگزار می شود، نشان دهنده قدرت و برنامه ریزی استراتژیکی است که مایه دلگرمی هنرمندان می شود. نقطه عطفی که نباید جایگاه آن را در پیشرفت هنر انقلاب فراموش کرد.

رمضی گفت: هرچه قدر کارکرد این رویداد بیشتر و مبتنی بر کارشناسی باشد قطعا موجب انگیزه های بیشتری میان هنرمندان انقلاب می شود. البته که بی تردید چنین نگاهی نباید در برگزاری «هفته هنر انقلاب» خلاصه شود. چرا که ما می توانیم با برگزاری رویدادهای پژوهشی و محافل صمیمی که به صورت ماهانه یا فصلی برگزار می شود، کلیدواژه «هنر انقلاب» را فقط معطوف به «هفته هنر انقلاب» نکنیم و تلاش کنیم تا به واسطه این دیدن ها و نشست ها و بودن ها خودمان را دایم به روز رسانی کنیم. شرایطی که خوشبختانه در حوزه هنری انقلاب اسلامی برنامه ریزی شده و همچنان نیز در حال گسترش است.

وی در پایان تاکید: طرح مباحث تئوریک در حوزه هنر انقلاب فارغ از کارهای اجرایی که در این زمینه انجام شده و می شود، امری ضروری و مهم است که می توان آنها را در خارج از «هفته هنر انقلاب» نیز انجام داد. این فعالیت ها در شرایطی که هنر انقلاب در تیررس بدخواهان و حملات رسانه ای متعددی قرار دارد دربرگیرنده اتفاقات خوبی است که غیر از تبیین هرچه بهتر و دقیق تر واژه هنر انقلاب، موجب ایجاد گفت‌وگو میان هنرمندان جوان و پیشکسوت این عرصه می شود. موضوعی که می تواند در به روز رسانی و تعریف اینکه «هنر انقلاب چیست؟» ما را به سرفصل ها و مباحث تحلیلی هدایت کند که قطعا اتفاق خوبی است.

کد خبر 6087197 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • زوج شاهنامه‌خوان بام ایران در شهر‌های ایران خوان خرد می‌گسترانند
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • نوحه‌خوانی مداح مشهور عرب درباره حمله موشکی ایران به اسرائیل!
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • احمد شهریاری مدیرعامل استقلال می‌شود؟! پتروشیمی خلیج فارس آماده جدال حقوقی با صدا و سیما بر سر حق پخش
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • تعزیه‌خوان باسابقه خمین درگذشت/ پیام تسلیت مدیرکل هنرهای نمایشی