Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@11:46:25 GMT

احتمال افزایش سطح تولید نفت اوپک وجود دارد

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۱۹۹۰۶

احتمال افزایش سطح تولید نفت اوپک وجود دارد

تهران- ایرنا- احتمال افزایش تولید نفت اوپک، پایبندی اتریش به پروژه های انرژی خود در ایران، چاره اندیشی شرکت‌های نفت انگلیسی برای همکاری با ایران و برگزاری نشست اقتصادی سن پترزبورگ در هفته جاری، از جمله مهمترین عناوین خبرهای نفتی در 24 ساعت گذشته بود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رویترز به نقل از منابع صنعت نفت و منابع اوپک گزارش داد که اعضای سازمان اوپک، ممکن است با توجه به شرایط موجود و نگرانی از کاهش عرضه، سطح تولید نفت را در ماه ژوئن (خرداد - تیر) افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته یک منبع اوپکی، همه گزینه ها روی میز است و در حال بررسی سناریوهای مختلف هستیم که در نشست بعدی ممکن است به این نتیجه برسیم که تولید را افزایش دهیم.

**پایبندی اتریش به پروژه های انرژی خود در ایران
به گزارش رویترز، شرکت انرژی اتریشی «او ام وی» اعلام کرد: با وجود کناره گیری آمریکا از توافق هسته ای ایران، همچنان به اجرای پروژه های خود در این کشور ادامه می دهد.
«خوآن پلانینگر» رئیس پروژه های بالادست «او ام وی» گفت: پروژه های انرژی ما در ایران متوقف نشده و ادامه دارد.
این شرکت اتریشی که از سال 2001 میلادی به عنوان بهره بردار فاز اکتشافی مهر در غرب ایران فعالیت خود را آغاز کرد، در سال 2006 میلادی، در پی اعمال تحریم ها، فعالیت خود را متوقف کرد، اما در ماه مه 2016 میلادی با لغو تحریم ها، یادداشت تفاهمی با شرکت ملی نفت ایران برای پروژه های انرژی در منطقه زاگرس در غرب و حوزه فارس در جنوب امضا کرد.

**چاره اندیشی شرکت‌های نفت انگلیسی برای ماندن در ایران
به گزارش روزنامه انگلیسی سان، «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس درباره حمایت از شرکت‌های انرژی انگلیسی فعال در ایران، گفت: همه اقدام ها را برای حمایت از این شرکت ها انجام می‌دهیم.
وی افزود: البته یکی از چالش‌ها این است که براساس مقررات آمریکا، اگر شرکت‌های انگلیسی به هر شکل، با ایران یا نظام بانکی آمریکا ارتباط برقرار کنند، مجازات می‌شوند.
وزیر خارجه انگلیس تاکید کرد: مسئله اصلی، یافتن راه ‌حلی برای پیشگیری از مجازات شرکت‌های انگلیسی است.
به تازگی، کنسرسیومی به رهبری شرکت «پرگس» انگلیس برای توسعه میدان کرنج، با شرکت ملی نفت ایران موافقتنامه اصولی (HOA) امضا کرد.
در همین حال، در حاشیه روز پایانی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران (19 اردیبهشت‌) نیز قرارداد تعمیرات اساسی و نوسازی اسکه غربی (آذرپاد) در جزیره خارک بین شرکت‌ پایانه‌های نفتی ایران و شرکت مهندسی و ساخت طرقه انرژی امضا شد.
ضمن اینکه تفاهمنامه همکاری اجرای طرح یکسان‌سازی مشخصات فنی هوزهای شناور و زیرآبی متصل به‌گوی‌های شناور نیز بین شرکت پایانه‌های نفتی ایران و شرکت دانلوپ انگلیس به امضا رسید.

**ونزوئلا: تحریم های اخیر نفتی آمریکا عواقب سختی دارد
به گزارش رویترز، «خوزه ویلما» وزیر بازرگانی ونزوئلا معتقد است که دور جدید تحریم های نفتی آمریکا علیه کشورش، تاثیر شدیدتری در سیستم مالی این کشور آمریکای جنوبی خواهد داشت.
به گفته ویلما، با وجود روابط نامطلوب با آمریکا، به صادرات سوخت و نفت خام به ایالات متحده ادامه می دهیم.

**روسیه از توافق جهانی اوپک خارج نمی شود
به گزارش رویترز، «رومان مارشاوین» رئیس بخش همکاری های بین الملل وزارت انرژی روسیه اعلام کرد که وزارت انرژی این کشور از توافق کاهش تولید که تا سال 2019 میلادی تمدید شده است، خارج نمی شود و به آن پایبند خواهد ماند.
به گفته مارشاوین، این موضوع در نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و تولیدکنندگان دیگر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

**بریتیش پترولیوم 3 درصد از مشاغل بالادست نفت را تعدیل می کند
رویترز به نقل از شرکت انگلیسی «بریتیش پترولیوم» اعلام کرد که این شرکت، قصد دارد در پی تغییر ساختار فعالیت های بالادست جهانی «بی پی» و کارآمدتر و رقابتی تر شدن این حوزه، سه درصد از مشاغل حوزه اکتشاف و تولید نفت را کاهش دهد.
به گفته سخنگوی بی پی، حدود540 نیروی کار از مجموع 18 هزار نیرویی که در صنعت بالادست فعالیت می کنند، تا پایان سال 2018 میلادی کاهش می یابند.
این اقدام، بخشی از فرآیند ساده سازی ساختار شرکت و افزایش کارایی آن است که در پی کاهش50 میلیارد دلاری سرمایه گذاری ها در سال های اخیر انجام شد.

**توافق اوپک مرکز ثقل نشست اقتصادی سن پترزبورگ
به گزارش نشریه پلاتس، سیاستمداران پیشتاز، وزیران نفت و مدیران شرکت‌ها، این هفته در اجلاس اقتصادی سن‌پترزبورگ گردهم می‌آیند تا درباره موضوعات کلیدی تاثیرگذار بر بخش انرژی، از جمله افزایش اخیر قیمت نفت، شرایط توافق جهانی کاهش تولید و تحریم‌ها گفت‌ و گو کنند.
«خالد الفالح» وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان؛ «محمد بارکیندو»، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، «سهیل المزروعی» وزیر انرژی امارات و رئیس دوره‌ای اوپک، درباره شرایط بازار گفت وگو خواهند کرد.
«پاتریک پویان»، مدیرعامل شرکت فرانسوی توتال؛ «بن ون بوردن» مدیرعامل شرکت انگلیسی - هلندی شل و «باب دادلی» مدیرعامل شرکت «بی پی» از دیگر مهمانان این رویداد خواهند بود و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در این اجلاس سخنرانی خواهند کرد.
اقتصام **1070*2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد انرژي اخبار جهان انرژي بسته 309

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۹۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجره‌های خورشیدی، انقلاب آینده در معماری شهری

بعد از گسترش بام‌های خورشیدی، جاده‌های خورشیدی و تاسیساتی که با پنل خورشیدی پوشانده شده‌اند، نوبت به استفاده از پنجره‌های خورشیدی در ساختمان‌ها رسیده است که نسبت به روش‌های پیشین تطبیق پذیرتر هستند. اگر این فناوری بتواند جای خود را در بازار باز کند، انقلابی در معماری شهرسازی شکل می‌گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در طول دو دهه گذشته تولید برق از انرژی خورشیدی و استفاده از آن افزایش یافته است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، تولید برق خورشیدی در سال ۲۰۲۱ به بالاترین حد خود رسید و از هزار تراوات ساعت در جهان گذشت. بعد از انرژی بادی، انرژی خورشیدی دومین انرژی تجدیدپذیر مهم از لحاظ تولید است و انتظار می‌رود سهم آن در سال‌های آینده افزایش یابد.

این روند در شهرها نیز قابل مشاهده است و استفاده از پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌ها به عنوان بخشی از طرح سازگاری و انعطاف‌پذیری شهری اجرا می‌شود. یکی از فناوری‌های جدید مرتبط با انرژی خورشیدی، نصب پنجره‌های خورشیدی در ساختمان‌ها است. منظور از پنجره خورشیدی، ادغام پنل‌های شفاف با سلول‌های خورشیدی در ساخت پنجره است که مانند یک پنجره معمولی نور مرئی را عبور می‌دهند اما همزمان، از انرژی طیف نور غیرمرئی از جمله فرابنفش و فروسرخ برای تولید برق استفاده می‌کند.

این نوآوری مبتنی بر سلول‌های خورشیدی حساس به رنگ (DSC) است که ایده آن به سال ۱۹۹۱ برمی‌گردد. در ساخت این سلول‌ها از یک نیمه‌هادی پوشیده شده با رنگ ارگانیک استفاده می‌شود که قادر است با فشرده‌سازی نور عبوری، چگالی توان آن را افزایش دهد و از این طریق جریان الکتریکی ایجاد کند.

مزایا و معایب پنجره‌های خورشیدی

پنجره‌های خورشیدی جدا از مزیت آشکار تولید برق، مزایای دیگری نیز دارند که از بارزترین آنها می‌توان به نصب نسبتاً آسان و کم‌هزینه اشاره کرد. این پنجره‌ها مانند پنل‌های خورشیدی به طور کامل در ساختار پنجره ادغام می‌شوند و فضای اضافی اشغال نمی‌کنند. فیلم فتوولتاییک به کار رفته در ساختار این پنجره انعطاف‌پذیر است و می‌تواند هر شکل و اندازه‌ای داشته باشد، بنابراین می‌توان آنها را با انواع کاربری‌ها، از جمله وسایل نقلیه تطبیق داد و به همین دلیل تولید سفارشی آن بسیار آسان است.

پتانسیل تولید برق این پنجره‌ها در ساعات اوج تابش به ۴۰ وات‌برمترمربع می‌رسد و می‌تواند هزینه برق ساختمان را کاهش دهد. علاوه بر این، ساختار پنجره خورشیدی به صورت شیشه دو یا سه جداره است و دارای خواص عایق حرارتی و صوتی بهتری نسبت به پنجره معمولی است. همچنین قادر است اشعه فرابنفش را صددرصد مسدود کند و با جلوگیری از ورود اشعه فرابنفش به داخل فضا، به محافظت از افراد، مبلمان و تجهیزات کمک کند و آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این اشعه را کاهش دهد. رنگ کروماتیک پنجره‌های خورشیدی به صورتی است که بدون کاهش شفافیت نور وارد شده به ساختمان، میزان دید به داخل ساختمان را محدود می‌کند و حریم خصوصی را افزایش می‌دهد.

با این حال، این فناوری دارای معایبی است که مانع استفاده گسترده از آن تا به امروز شده است. مهمترین عیب پنجره خورشیدی راندمان پایین‌تر نسبت به پنل‌های خورشیدی معمولی، به دلیل ماهیت نیمه‌شفاف آن است. راندمان پنل‌های خورشیدی به‌طور متوسط حدود ۲۰ درصد است در حالی که راندمان پنجره‌های خورشیدی کمتر از ۱۰ درصد است. هرچند تحولات اخیر نویدبخش افزایش این عملکرد به ۱۵ تا ۳۰ درصد است.

پنجره‌های خورشیدی هنوز نمی‌توانند جایگزین پنل‌های خورشیدی سنتی در ساختمان‌های کوچک باشند و فقط به عنوان مکمل پنل‌های روی پشت‌بام استفاده می‌شوند. با این حال، در ساختمان‌های بلند، به دلیل گستردگی سطح قابل استفاده در مقایسه با فضای پشت‌بام، استفاده از پنجره خورشیدی بسیار اقتصادی‌تر از پنل‌های خورشیدی است.

نمونه‌های شهری استفاده از پنجره‌های خورشیدی

پنجره‌ها و فناوری‌های خورشیدی شفاف در آمریکا بسیار محبوب هستند به‌طوری‌که با ادامه به روند فعلی استفاده از آن‌ها، می‌توانند حدود ۴۰ درصد از تقاضای انرژی در ایالات متحده را تأمین کنند و حتی در ترکیب با واحدهای خورشیدی پشت بام، این رقم می‌تواند تقریباً صددرصد افزایش یابد.

اولین نمونه از ادغام پنجره خورشیدی در معماری، مربوط به مرکز کنوانسیون SwissTech در سوئیس است. پنجره‌های رنگی ساختمان این مرکز به مساحت ۳۰۰ مترمربع، از این فناوری استفاده می‌کنند. با اینکه استقبال بازار آمریکای شمالی و اروپا از پنجره‌های خورشیدی کم است اما با این حال، تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌ها در حال حاضر آنها را در مجموعه‌های خود گنجانده‌اند و راه‌حل‌هایی را در مقیاس‌های مختلف ارائه می‌کنند. یک شرکت استرالیایی، پنجره‌های خورشیدی را در ساختمان‌های عمومی و مسکونی متعدد و حتی گلخانه‌ها ادغام کرده است و موفقیت آن منجر به گسترش استفاده از این فناوری در این منطقه شده است. یکی از این ساختمان‌ها، مرکز خرید تولید انرژی سبز در شهر پرث استرالیا است.

کد خبر 739533

دیگر خبرها

  • پنجره‌های خورشیدی، انقلاب آینده در معماری شهری
  • رشد ۲۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده برق
  • رشد ۲۵ برابری ظرفیت نصب شده نیروگاه های تولید پراکنده برق
  • خداحافظی طولانی کثیف‌ترین سوخت فسیلی جهان
  • افزایش ذخایر آمریکا سد راه صعود نفت شد
  • افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز ایران تا ۱۴۰۶
  • انگلیس بازدارندگی هسته ای را تقویت می کند
  • افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز ایران تا سال ۱۴۰۶
  • افزایش ۵۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران از ابتدای ۲۰۲۴
  • ارتقای دانش هسته‌ای با سیاست در‌های باز، نوآوری باز/اکتشافات هوایی ۵۰ درصد افزایش یافت