Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@16:06:14 GMT

صدور دستور بازسازی بناهای تخریب شده بافت شیراز

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۱۹۹۶۰

صدور دستور بازسازی بناهای تخریب شده بافت شیراز

«بعد از بازدید کمیته تخصصی حفاظت از میراث فرهنگی از بافت تاریخی شیراز؛ براساس دستور شورای تامین شهر شیراز آثار تاریخی تخریب شده براساس مستندات باید عین به عین بازسازی شود.»

به گزارش ایسنا، ۲۶ فروردین امسال جلسه‌ی کمیته "حفاظت از میراث‌ فرهنگی" با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط در معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، در آن جلسه که با حضور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و  نمایندگانی از وزارت کشور، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، وزارت راه و شهرسازی، سازمان اوقاف و امورخیریه، مرکز حقوقی ریاست جمهوری، اداره‌کل اموال حقوقی وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد؛ مداخلات دو بافت تاریخی شیراز و محوطه باستانی هگمتانه به تفکیک مورد بررسی نمایندگان دستگاه‌های مرتبط قرار گرفت و پس از ارائه و تشریح وضعیت بافت تاریخی شیراز و همچنین بررسی محوطه باستانی «هگمتانه» قرار شد، نمایندگانی از کمیته، بزودی برای بازدید و تهیه گزارش دقیق وضعیت از بافت تاریخی شیراز بازدید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایان آن جلسه نیز علی اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور، ایجاد کمیته‌ای جداگانه با هدف حضور در بافت تاریخی شیراز برای تهیه گزارش دقیق از وضعیت این بافت تاریخ را تصویب کرد تا کمیته‌ای چند نفره در روزهای بعد به این بافت تاریخی بروند و وضعیت را مورد بررسی قرار دهند.

از سوی دیگر در نامه‌ای جداگانه از سوی محمدرضا امیرحسن‌خانی، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ به تولیت آستان "احمد بن موسی کاظم شاهچراغ" اعلام شد؛ «با توجه به طرح و بررسی پرونده شکایت شهروندان و تشکل‌های مردم نهاد شیراز نسبت به تخریب خانه‌های میراثی از جمله خانه‌های تاریخی "سلیمی" و "منتصری" در طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع)، نماینده مطلع آن آستان به همراه مجری طرح توسعه حرم مطهر در جلسه کمیسیون اصل نود که قرار بود ۲۸ فروردین در کمیسیون برگزار شود، حضور داشته باشند.»

و اکنون بیش از یک ماه از برگزاری ان جلسه که چند فوریت داشت، می‌گذرد و باید دید کمیته‌های تخصصی تشکیل شده تا کنون چه میزان از وظایف خود را به انجام رسانده‌اند.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این زمینه به  ایسنا توضیح می‌دهد: نمایندگان چهار حوزه مهمِ دستگاه‌های مختلف به همراه کارشناسان سازمان میراث فرهنگی از بافت تاریخی شیراز دیدن کردند و خوشبختانه شورای تامین شهرستان شیراز نیز تشکیل جلسه داد و حتی قبل از آن نیز کمیسیون اصل ۹۰ جلسه‌ای را برگزار کرد.

وی با تاکید بر ادامه دادن روند کارهای قانونی در این زمینه، می‌گوید: این‌ها مصرتر شده‌اند که تخریب‌ها را پیگیری کنند که چه کسی آن دو اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی را تخریب کرده است.

طالبیان می‌گوید: نهایتا دستور بازسازی عین به عین خانه‌های تاریخی تخریب شده در بافت تاریخی شیراز داده شد، معاونت میراث فرهنگی سازمان نیز با آماده کردن نقشه‌ها، آن‌ها را به استان فارس واگذار کرده تا کارها شروع شود.

او اضافه می‌کند: با مشخص شدن مقصر، علاوه بر جرایم قضائی که مقصر باید تحمل کند، موظف به پرداخت خسارت و جریمه‌ی تخریب بنای تاریخی نیز هست.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی تاکید می‌کند: براساس دستور شورای تامین شهر شیراز، فعلا آثار تخریب شده براساس مستندات بازسازی می‌شوند، تا دست‌کم طرح‌هایی که ضد مفهوم و هویت بافت تاریخی شیراز هستند، سرخود در بافت رشد نکنند.

وی با بیان این‌که شورای عالی معماری و شهرسازی طرح تفضیلی را ابلاغ کرده است، ادامه می‌دهد: از سوی دیگر باید جلسات ویژه‌ای برگزار شود که با دقت و نهایت پشتیبانی حفاظت از بافت تاریخی انجام شود.

او نتیجه کمیته آئین نامه حفاظت را کاملا مثبت ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: سعی می‌کنیم کمیته را در یک ماه آینده دوباره تشکیل دهیم.

براساس صحبت‌های طالبیان، به نظر می‌رسد کمیته‌ی تخصصی حفاظت از میراث فرهنگی در حال حاضر به موقتی بودن آسفالت‌ کردن هگمتانه اعتماد کرده است؛ وی تاکید می‌کند:«امیدوارم برای هگمتانه همان‌طور که گفته‌اند موقتی است - آسفالت بخشی از محوطه تاریخی هگمتانه- با سرعت عمل بیشتری کارها انجام شود.»

انتهای پیام                                      

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بافت تاریخی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۱۹۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی طهرانی‌مقدم پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: طی بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در استان رخ داد، بخش زیادی از بناها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰ درصد دیده‌اند.

وی ادامه داد: در این راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی استان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در شهرستان نیکشهر با ریزش حصار، دیوارها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰ درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

وی اضافه کرد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوارها ۵۰ درصد تخریب شده‌اند، همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوارها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شده‌اند.

به گفته طهرانی‌مقدم، برج‌ها و دیوارها و فضاهای داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بناها وارد شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

وی تصریح کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بناها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روزهای آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

کد خبر 6087435

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود