Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:34:32 GMT

بارش های بهاری، کسری منابع آبی را جبران نکرد

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۲۰۰۷۴

بارش های بهاری، کسری منابع آبی را جبران نکرد

تهران- ایرنا- با وجود بارش های بهاری، ارتفاع کل ریزش های جوی در سال آبی جاری در مقایسه با سال آبی گذشته، 29.7 درصد کمتر شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ارتفاع کل ریزش های جوی از اول مهرماه پارسال تا سی و یکم اردیبهشت امسال (سال آبی 97-96)، 158.4 میلیمتر گزارش شده است.
سال آبی از ابتدایی مهر ماه هر سال آغاز می شود و تا 31 شهریور سال بعد ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس آمارهای شرکت مدیریت منابع آب ایران، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت که 230.8 میلیمتر بود، 31.4 درصد کاهش داشته است و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که 225.3 میلیمتر بود نیز 29.7 درصد کاهش نشان می دهد.
حجم بارش ها از اول مهرماه پارسال تا سی و یکم اردیبهشت امسال، معادل 261 میلیارد و 47 میلیون مترمکعب است.
به طور کلی، ایران دارای 6 حوضه آبریز اصلی است که این حوضه ها شامل «دریای خزر»، «خلیج فارس و دریای عمان»، «دریاچه ارومیه»، «فلات مرکزی»، «مرزی شرق» و «قره قوم» است.
در هشت ماهی که از آغاز سال آبی می گذرد، بارش ها در حوضه های «دریاچه ارومیه» و «دریای خزر» نسبت به پارسال افزایشی بوده اما بارندگی در سایر حوضه های آبریز روندی کاهشی داشته است.
از اول مهرماه پارسال تا سی و یکم اردیبهشت امسال، بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه به 377.2 میلیمتر رسیده که نسبت به دوره مشابه پارسال 39 درصد بیشتر شده است.
در این مدت، بارش ها در حوضه «دریای خزر» نیز به 335.4 میلیمتر رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 6.4 درصد افزایش یافته است.
بارش های فروردین و اردیبهشت ماه امسال بخشی از کمبودهای سال آبی جاری را جبران کرده و کاهش بارندگی ها را از 54 درصد در پایان بهمن به 29 درصد در پایان اردیبهشت رسانده است؛ با این حال، همچنان تامین آب بخش های شرب، کشاورزی و صنعت با چالش هایی مواجه است.
پیش از این، «شاهین پاکروح» معاون شرکت آب و فاضلاب کشور اعلام کرد: تابستان امسال، 334 شهر با جمعیت 34.5 میلیون نفر تحت تنش آبی قرار دارند.
وی افزود: شهرهایی که در وضعیت تنش آبی قرار دارند، در ساعت هایی از شبانه روز، مجموع تولید آب در آنها کمتر از میزان تقاضاست.
وی با بیان اینکه این شهرها در سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز تقسیم بندی شده اند، گفت: شهرهایی که در وضعیت زرد قرار دارند، میزان کمبود تولید آنها نسبت به میزان تقاضا، 10 درصد است؛ این شهرها با جمعیت 10 میلیون نفر، 30.5 درصد از جمعیت شهری دارای تنش آبی را تشکیل می دهند.
معاون شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: شهرهایی که در وضعیت نارنجی قرار دارند میزان کمبود تولید آنها نسبت به تقاضا 10 تا 20 درصد است؛ این شهرها با هفت میلیون جمعیت 19.7 درصد جمعیت شهرهای تحت تنش را تشکیل می دهند.
به گفته وی، 50 درصد از جمعیت شهری تحت تنش آبی با 17 میلیون نفر جمعیت در وضعیت قرمز قرار دارند به این معنی که فاصله تولید و مصرف این شهرها 20 درصد است.
اقتصام**9189**2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بارندگي بهار خشكسالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۰۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی از بارش برف بهاری در کندوان سبزپوش!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بالا بودن کیفیت آب یزد نسبت به پارسال
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • بارش‌های بهاری تراز سدها را افزایش می‌دهد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • بارش تگرگ بهاری در میاندوآب
  • بارش برف بهاری در گردنه چری
  • ببینید | بارش برف بهاری در اردبیل
  • فیلمی از بارش برف بهاری در کندوان سبزپوش!
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد