Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس گزارش رییس فراکسیون نظارت بر اجرای برنامه‌های توسعه‌ای کشور، شاخص‌های کلان اقتصادی شامل رشد اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری، رشد صادرات غیرنفتی، نرخ تورم و نرخ بیکاری از پیش‌بینی برنامه ششم توسعه در سال اول اجرای این قانون عقب ماندند و فقط شاخص واردات کالا ۲.۱ درصد پیش‌بینی‌ها جلو افتاده است.

به گزارش ایسنا، محمد خدابخشی در حاشیه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی، گزارش فراکسیون متبوع خود در خصوص ارزیابی‌ها از عملکرد برنامه ششم توسعه دولت را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم الیگودرز در مجلس،‌ گفت: طبق برآورد معاونت نظارت مجلس، در ۱۲۴ ماده قانون برنامه ششم توسعه بالغ بر ۱۲۲۹ حکم وجود دارد.

وی سپس با تشریح عملکرد دستگاه‌های اجرایی در شاخص‌های کلان اقتصادی برنامه ششم توسعه در سال اول،‌ گفت: رشد اقتصادی در پیش‌بینی برنامه ششم هشت درصد بود در حالیکه عملکرد ۹ ماهه ۹۶ دستگاه‌های اجرایی طبق گزارش بانک مرکزی ۳.۴ درصد بود و بر اساس برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس با احتساب سه ماه آخر سال گذشته حداکثر به چهار درصد می‌رسد،‌  این یعنی نیمی از پیش‌بینی برنامه ششم توسعه. در رابطه با شاخص رشد سرمایه‌گذاری، هدف‌گذاری برنامه ششم توسعه ۲۱.۴ درصد بود اما در ۹ ماهه سال ۹۶ این شاخص ۱.۴ درصد تحقق یافت.

وی ادامه داد: نرخ تورم طبق هدف‌گذاری برنامه ششم میانگین ۸.۸ درصد بود. پیش‌بینی برای سال اول ۸.۳ بود اما عملکرد ۹ ماهه سال ۹۶، ۸.۸ درصد را نشان می‌دهد. در نرخ بیکاری هدف‌گذاری برنامه هر سال هشت دهم درصد کاهش پیش‌بینی شده بود که این به معنای ایجاد یک میلیون شغل خالص در سال است در حالیکه نرخ بیکاری در سال ۹۶، ۱۲.۴ درصد بود که باید به ۱۲ درصد کاهش می‌یافت. بر اساس بررسی‌های انجام شده نرخ بیکاری به جای هشت دهم درصد، سه دهم درصد تحقق یافت که امروز نرخ بیکاری ۱۲.۱ درصد است. در شاخص رشد صادرات غیرنفتی پیش‌بینی برنامه ۲۱.۷ درصد است ولی عملکرد ۹ ماهه ۱۱.۲ درصد را نشان می‌دهد.

رییس فراکسیون نظارت بر اجرای برنامه‌های توسعه‌ای کشور تنها شاخص پیشی گرفته از برنامه ششم توسعه را شاخص واردات کالا دانست و افزود:‌ در برنامه ششم برای واردات کالا سقف ۱۶.۹ درصد رشد پیش‌بینی شده بود. عملکرد سال ۱۳۹۵ نشان می‌دهد که ۴۴ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان واردات به کشور داشته‌ایم و این عدد در سال ۹۶، ۱۶ درصد رشد را نشان می‌دهد که ۲.۱ درصد از پیش‌بینی برنامه ششم جلوتر افتاده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی عملکرد دولت در تدوین دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های ۱۲۲۹ حکم برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: با بررسی‌های انجام گرفته تعدادی از این احکام به دلیل تصویب نشدن مقررات و آیین‌نامه‌ها هنوز اجرایی نشده است. باید ۵۸ آیین‌نامه تصویب می‌شد اما فقط چهار فقره تصویب شد و ۵۴ فقره دیگر تصویب نشده است. ۴۳ فقره از احکام نیز مهلت قانونی‌شان پایان یافته که البته مهلت قانونی برخی از این احکام تمدید شده است اما برای ۳۴ آیین‌نامه هیچ اقدامی انجام نگرفته است.

وی ادامه داد: احکام متناظر با این آیین‌نامه‌ها ۶۵ حکم است که وقتی آیین‌نامه‌های آن تصویب نشده، این احکام نیز معطل مانده است.

خدابخشی با اشاره به عملکرد دستگاه‌های اجرایی در بخش‌های کشاورزی، نفت، صنعت و معدن و خدمات، گفت: طبق برنامه ششم توسعه، رشد هشت درصدی بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است اما عملکرد ۴.۱ درصد را نشان می‌دهد. در بخش نفت نیز پیش‌بینی هشت درصد بود ولی عملکرد ۳.۱ درصد را نشان می‌دهد. در صنعت و معدن پیش‌بینی ۹.۳ و ۸.۸ درصد بود اما عملکرد ۴.۶ درصد را نشان می‌دهد و عملکرد دولت در بخش خدمات نیز ۷.۱ درصد است.

وی از گزارش مفصل‌تری در خصوص برنامه ششم توسعه و احکام دائمی برنامه‌های توسعه در آینده نزدیک خبر داد.

خدابخشی همچنین از مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی برای نظارت بر عملکرد آنها و بی‌پاسخ ماندن برخی از مکاتبات فراکسیون مزبور سخن گفت.

وی با بیان اینکه عدم پیگیری مجلس موجب شد مقررات و آیین‌نامه‌های ۱۲۲۹ حکم برنامه ششم به درستی تهیه نشود، ادامه داد: به همین دلیل در فراکسیون تصمیم گرفتیم بیش از گذشته پیگیری کنیم تا عقب‌ماندگی‌ها در این حوزه جبران شود.

رییس فراکسیون نظارت بر اجرای برنامه‌های توسعه‌ای کشور همچنین از تهیه داشبورد نظارتی برای نظارت بر دستگاه‌های اجرایی از منظر نظارتی دیوان محاسبات خبر داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام برنامه ششم توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۰۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات بودجه شهرداری همدان در دسترس شهروندان قرار گرفت

مدیر برنامه‌ریزی و بودجه شهرداری همدان گفت: خلاصه بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ شهرداری همدان  برای آگاهی شهروندان همدانی با تلاش کارکنان اداره آمار، برنامه‌ریزی و تحلیل اطلاعات در درگاه داده شهرداری همدان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، عادل جعفری امروز _سه شنبه بیست و هشتم فروردین_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به درگاه مذکور، خلاصه بودجه منابع و مصارف و همچنین جزئیات درآمد و پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای (عمرانی) را به تفکیک مناطق و ادارات تابعه ملاحظه کنند.

وی افزود: بودجه سال ۱۴۰۳ امسال ۴۳۵۴ میلیارد تومان بوده که نسبت به بودجه ۳۷۵۱ میلیارد تومانی سال گذشته از رشد ۱۶ درصدی برخوردار شده است.

مدیر برنامه‌ریزی و بودجه شهرداری همدان با اشاره به میانگین رشد بودجه شهرداری همدان، خاطرنشان کرد: میانگین رشد در ده سال گذشته ۲۸ درصدی بوده است و با توجه به گزارش‌های پیش‌بینی مشاور و کاهش تحقق درآمدهای شهرداری. تلاش شد بودجه در محدوده پیش‌بینی‌های علمی رشد کند.

جعفری تصریح کرد: جمع کل درآمدهای عمومی پیش بینی شده بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۴,۳۰۰ میلیارد تومان است که ۲,۶۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای عمومی با تمرکز بر پروانه‌های ساختمانی و ماده صد و امور وابسته به ساختمان، ۱,۳۰۰ میلیارد تومان فروش ملک (۲۹/۵ درصد) و ۴۱۰ میلیارد تومان وام و اوراق مشارکت (۹/۵ درصد) پیش‌بینی شده است.

وی گفت: ۵۸ درصد بودجه به حوزه مأموریت‌ها و مقررات که در قالب اقدمات توسعه‌ای و عمرانی تعریف شده اختصاص یافته و ۴۲ درصد مربوط به مباحث جاری است.

مدیر برنامه‌ریزی و بودجه شهرداری همدان با بیان اینکه ۴۳۸ پروژه عمرانی در قالب شش مأموریت تعریف شده ادامه داد: از بودجه عمرانی ۷/۵ درصد به حوزه کالبدی و شهرسازی، ۱۲/۵ درصد به حوزه محیط زیست و خدمات شهری، ۱/۵ درصد به مدیریت بحران، ۵۲ درصد به حمل و نقل و ترافیک و هشت درصد به حوزه مدیریت پشتیبانی و شش درصد به مباحث اجتماعی و فرهنگی اختصاص یافته است.

جعفری تاکید کرد: بودجه امسال بر اساس نیازسنجی از مناطق، سازمان‌ها و با توجه به رویکردهای چشم‌انداز بیست ساله، کارهای کارشناسی در جلسات مختلف تدوین و پس از تصویب شورای اسلامی شهر همدان و تأیید کمیته تطبیق در فرمانداری ابلاغ شد.

کد خبر 745202

دیگر خبرها

  • رشد قیمت مسکن در تهران ‌منفی شد؟
  • پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران
  • ۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است
  • بانک رفاه کارگران دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • توسعه صنعت فرآوری محصولات کشاورزی در بوشهر اولویت است
  • تامین به موقع و درست ارز توسط بانک مرکزی
  • پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲
  • جزئیات بودجه شهرداری همدان در دسترس شهروندان قرار گرفت
  • وزیر صمت:‌ ۱۳۳ هزار خودروی وارداتی ثبت سفارش شد
  • تلاش دولت سیزدهم به مهار تورم و توسعه روابط بین‌الملل منجر شد