Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@07:01:48 GMT

16 هزار فرد مبتلا به پرفشاری در زاهدان شناسایی شدند

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۲۱۰۵۸

16 هزار فرد مبتلا به پرفشاری در زاهدان شناسایی شدند

دکتر سیدمحمد هاشمی شهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاهش هزینه های سرسام آور و کمرشکن درمان برای اقشار مختلف مردم، توسعه زیر ساخت های بهداشتی، درمانی و ارتقای کیفیت خدمات با هدف دسترسی همگانی و بهبود شاخص های عدالت در سلامت از مهمترین اهداف اجرای طرح تحول نظام سلامت است که با استاندارد سازی و بازبینی پوشش بیمه ای و استقرار نظام ارجاع ادامه پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: پر فشاری خون یکی از بیماری های خطرناک مزمن غیر واگیر بحساب می آید و فعالیت های آموزشی و بیماریابی مرتبط با آن در قالب برنامه های مدون طرح تحول نظام سلامت در حال انجام است.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در خانه های بهداشت روستایی، پایگاه های سلامت شهری و مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی (درمانگاه ها) انجام می شود، شناسایی و غربالگری بیماران مبتلا به پرفشاری خون و سایر بیماری های قلبی و عروقی است.
وی افزود: از ابتدای اجرای طرح خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون حدود 16 هزار نفر از مردم مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که به این بیماری خاموش و بدون علامت مبتلا بودند شناسایی و تحت پوشش مراقبت های رایگان این طرح قرار گرفته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: میزان ابتلا به فشارخون در افراد بالای 18 سال در کشور حدود 27 درصد و در سیستان و بلوچستان 20 درصد است به همین دلیل برای پیشگیری و کاهش بار این بیماری باید راهبردهای موثر و قابل قبولی بکار گرفته شود.
دکتر هاشمی شهری اظهار داشت: از فشار خون بالا به دلیل فقدان علامت مشخص و در عین حال تاثیر در ابتلاء به انواع سکته های قلبی و مغزی به عنوان قاتل خاموش یاد می شود.
وی افزود: پرفشاری خون به ندرت در قربانیان خود علائم بالینی ایجاد می کند و معمولا با نشانه های مربوط به سنجش فشار خون توسط کادر بهداشت و درمان شناسایی می شود و به همین دلیل لازم است افراد بالای 30 سال حداقل سالی یکبار نسبت به کنترل فشارخون خود در یکی از واحدهای ارائه خدمات سلامت اقدام کنند.
وی کم تحرکی، رژیم غذایی نامناسب و مصرف دخانیات و الکل را از مهمترین دلایل بروز پرفشاری خون عنوان کرد و گفت: فشارخون یکی از عوامل خطر برای بروز سکته مغزی، سکته قلبی (حمله قلبی)، نارسایی قلب، بیماری کلیه و بیماری‌ های عروق محیطی است و به همین دلیل به هموطنان توصیه می شود تغذیه مناسب، تحرک بدنی کافی و ورزش را در اولویت برنامه های زندگی روزانه خود قرار دهند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی 2 کشور افغانستان و پاکستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستان های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، مهرستان، چابهار، کنارک، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
3042**3213
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 الکل بهداشت و درمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاخص کم تحرکی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی