Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیل گر و فعال سیاسی فلسطینی تاکید کرد که اقدام دولت پاراگوئه در انتقال سفارتش از تل آویو به قدس اشغالی تنها برای راضی کردن ارباب آمریکایی خود صورت گرفته است. ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۹ رسانه ها خواندنی برگزیده نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، اقدام اخیر دولت پاراگوئه و قبل از آن گواتمالا در انتقال سفارتخانه هایشان از تل آویو به قدس اشغالی در تبعیت از آمریکا بحث و جدل های فراوانی را در میان محافل سیاسی به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوریکه بسیاری از تحلیل گران معتقدند که آمریکا در جلب حمایت بین المللی از این اقدام خود ناکام مانده و دست به دامان کشورهای غیر مطرح در عرصه بین الملل شده است.

«خالد الجیوسی» تحلیل گر و فعال سیاسی فلسطینی در خصوص موضع کشورهای اروپایی در این باره عنوان داشت: به نظر من کشورهای اروپایی به دیده شک و تردید به دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تصمیمات آن می نگرند.

وی افزود: این کشورها با وجود آنکه هم پیمان اصلی آمریکا به شمار می روند اما به نظر می رسد دولت ترامپ منافع کشورهای اروپایی را در نظر نمی گیرد. آنها نمی خواهند وارد یک طوفان جدال انگیز تاریخی شده و مجبور شوند تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار دهند.

الجیوسی تصریح کرد: انتقال سفارت آمریکا به قدس و به رسمیت شناختن آن به عنوان مرکز رژیم غاصب صهیونیستی در واقع در راستای تحقق منافع اسرائیل صورت می گیرد و پیامدهای منفی در دراز مدت بر کشورهای اروپایی خواهد گذاشت.

وی در ادامه یادآور شد: دوره ریاست ترامپ بالاخره به پایان می رسد و نتیجه این تصمیم وی چه بسا با آمدن دولت آمریکایی جدید تغییر کند همان طور که براساس اختیارات داده شده به رئیس جمهور آمریکا وی دست به لغو توافق با دیگر کشورها مانند توافق تاریخی هسته ای ایران می زند وممکن است رئیس جمهور بعدی مسأله قدس را به عنوان یک مسأله مورد نزاع و نه پایتختی برای رژیم صهیونیستی درنظر بگیرد.

این تحلیلگر سیاسی در ادامه تأکید کرد: بنابراین من بعید می دانم که دست کم در حال حاضر کشورهای اروپایی سفارتخانه های خود را به قدس منتقل کرده و آن را به عنوان پایتخت دشمن صهیونیستی به رسمیت بشناسند.

این تحلیل گر فلسطینی تصریح کرد: نکته دیگری که در این خصوص باید به آن اشاره کنیم این است که این کشورها مثلا به توافق هسته ای با ایران پایبند هستند و آن را راهی برای حفاظت از امنیت جهان می دانند و از رئیس جمهور امریکا خواسته اند در این خصوص تأمل کند اما خودسری تراپ و اصرار وی برای اجرای وعده های انتخاباتی اش باعث شده منافع کشورهای اروپایی را نادیده بگیرد و تمام منافع اقتصادی آنها را با مشکل رو به رو کند چرا که شرکتهای اروپایی فعال در ایران با خروج آمریکا از توافق هسته ای با مشکل رو به رو شده اند.

وی افزود: تمام این مسائل باعث می شود که کشورهای اروپایی از چارچوب تعارف با آمریکا خارج شوند زیرا آمریکا کوچکترین اهمیتی به منافع کشورهای هم پیمان خود نمی دهد. در اینجا این سؤال به وجود می آید که انگیزه کشورهای اروپایی برای انتقال سفارتشان به قدس چیست.

الجیوسی در ادامه گفت: این کشورها با چشمان خود دیده اند که توافق نامه هایی که به عنوان کشورهای دارای حاکمیت امضا کرده اند تنها به خاطر اسرائیل نابود شده است؛ اسرائیلی که به نظر می رسد در راضی کردن ترامپ برای خروج از توافق هسته ای و انتقال سفارت آمریکا به قدس موفق عمل کرده است.

این تحلیل گر روزنامه رأی الیوم هم چنین تاکید کرد: کشورهای ضعیف و دریافت کننده کمک های آمریکایی مانند پاراگوئه و گواتمالا تنها به دنبال آن هستند که ارباب آمریکایی خود را راضی کنند و اقدام به انتقال سفارت خود کردند چرا که آمریکا احساس می کند تنها انتقال سفارتش به قدس مشروعیت زا نیست و به حمایت بین المللی نیاز دارد و در این مسیر برخی کشورها را مجبور به این کار می کند؛ کشورهایی که حتی در روی نقشه پیدا کردنشان راحت نیست.

وی افزود: اما در خصوص کشورهای عربی که با اسرائیل رابطه دارند جدای از عدم انتقال سفارت خانه هایشان، در واقع بر اساس اصل تسلیم در برابر اسرائیل عمل می کنند. مشارکت مصر در محاصره نوار غزه و ممانعت از انتقال مجروحان فلسطینی از طریق گذرگاه رفح باعث شده تا بدون آنکه سفارت خود را منتقل کند قدس را به اسرائیل هدیه دهد. اردن نیز معلوم نیست تاکی می خواهد ساکت بماند. در کل عادی سازی روابط موضع اصلی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۱۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود

 

به گزارش تابناک، رئیس جمهور فرانسه گفت: «اگر درباره اوکراین صحبت می‌کنیم، امنیت اروپایی‌ها هم باید مدنظر باشد چون این کشور ۱۵۰۰ کیلومتر مرز با برخی کشورهای اروپایی دارد. اگر روسیه پیروز شود، دیگر رومانی، لهستان، لیتوانی یا دیگر کشورها امنیتی ندارند.»

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگویی با روزنامه لا تریبیون گفت: «ما با باز گذاشتن درهای مذاکره با روسیه کار درستی انجام می‌دهیم. ما هم باید نظم بین‌الملل و هم صلح و امنیت را حفظ کنیم.»

به نقل از خبرگزاری تاس، رئیس جمهور فرانسه همچنین خاطرنشان کرد لازم است سیاست «ابهام استراتژیک» در مورد روسیه ادامه یابد.

اواخر آوریل سال جاری میلادی ماکرون در جریان سخنرانی در دانشگاه سوربن در پاریس گفته بود که اروپا باید برای ایجاد روابط با روسیه پس از پایان جنگ اوکراین آماده باشد.

ماکرون همچنین گفته بود ظرفیت‌های فنی و تکنیکی و برد موشک‌های بالستیک روسیه کشورهای اروپایی را در معرض خطر قرار داده است.

رئیس جمهور فرانسه در ادامه مصاحبه خود گفت: «اگر درباره اوکراین صحبت می‌کنیم، امنیت اروپایی‌ها هم باید مدنظر باشد چون این کشور ۱۵۰۰ کیلومتر مرز با برخی کشورهای اروپایی دارد. اگر روسیه پیروز شود، دیگر رومانی، لهستان، لیتوانی یا دیگر کشورها امنیتی ندارند.»

وی خاطرنشان کرد: «قدرت و برد موشک‌های بالستیک روسیه همه ما را در معرض خطر قرار می‌دهد.»

در این میان، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفته بود که مسکو تهدیدی بری هیچ‌کس در اروپا به شمار نمی‌رود و ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای اروپایی هم چنین رویکردی در قبال روسیه داشته باشند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • نامه‌ای که دردسرساز شده است؛ باشگاه استقلال به دنبال گرفتن امضا از بازیکنان در تعطیلات
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مروری بر نحوه شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آمریکا همزمان با اوج‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی در غرب