Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

فریدون الله یاری افزود: بازار تاریخی شهرضا بنایی برجا مانده از دوران سلجوقی است که بخشهایی از آن فرسوده و آسیب دیده شده است.
وی مرمت بخشهای فرسوده و آسیب دیده شامل استحکام بخشی ستونها ، طاقها و اجرای چند دهانه طاق را از اقدامات مرمتی در دست اجرا در این بنای تاریخی عنوان کرد.
وی ادامه داد: اقدامات مرمتی این بازار در دو جبهه مختلف و با هزینه ای بالغ بر پنج میلیارد ریال انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


الله یاری به اهمیت این بازار تاریخی به لحاظ موقعیت جغرافیایی اشاره کرد و افزود: در دوره صفویه این بازار با توجه به اینکه در مسیر راه عراق و فارس قرار داشته و مرکز داد و ستد با ایلات قشقایی و بختیاری بوده، یک مرکز تجاری پررونق به حساب می‌آمده است.
وی همچنین با اشاره به بخشهای مختلف تجاری این بازار خاطر نشان کرد: این بازار بزرگ و قدیمی در مرکز شهر و در بخش های بازارآقا سیدعلی، نخود بریزها، کفاش‌ها، حاج ربیع و بازار مسگرهاست که هم اکنون در اختیار کسبه آن شهرستان است.
بازار بزرگ تاریخی شهرضا از جمله بازارهای قدیمی کشور محسوب می شود و متعلق به دوره سلجوقیان است که به شکل زیبایی در دل بافت قدیمی شهر طی قرون گذشته گسترش یافته است.
این بازار شامل چند کاروانسرا و اماکن قدیمی است ؛ در مرکز بازار چهار سوقی با گنبدی آجری بنا شده که از جمله آثار تاریخی این شهر محسوب می شود.
نوع ساخت و معماری بازار برگرفته از شیوه معماری دوره سلجوقیان با طاق های وسیع و بلند است.
وجود حجره های قدیمی و کاروانسراها و تیمچه ها بر شکوه و زیبایی این مکان تاریخی افزوده است.
شهرضا در 80 کیلومتری جنوب اصفهان واقع شده است.
د/7141/ 6022

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: عراق زیبایی آثار تاریخی معماری اصفهان بازار پارس مرمت صفویه پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت دیوار و پل روستای بیشه پیشنهاد دادیم

ایسنا/لرستان معاون بازسازی بنیاد مسکن لرستان گفت: برای اجرای دیوار و پل روستای بیشه ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد دادیم.

سید علی رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در سیل سال ۱۳۹۸ در مجموع ۱۶ هزار و ۶۳۵ واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب دیدند.

وی با بیان اینکه در آن مقطع، واحدهای آسیب‌دیده نیازمند کمک بیشتری بودند و بخشی از آنها به‌عنوان مصوبه هیأت دولت به لرستان در نظر گرفته شد، بیان کرد: در مجموع، از کل واحدهای یادشده، کار ۲۸۵۰ واحد از واحدهای آسیب‌دیده انجام شد.

معاون بازسازی بنیاد مسکن لرستان گفت: مصوبه هیأت دولت ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۲ در قالب کمک به ۲۸۵۰ واحد نیمه‌تمام آسیب‌دیده از سیل سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تصویب شد و در نهایت در ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۲ این مصوبه به بانک مرکزی ابلاغ شد و این بانک به عاملیت چهار بانک، کار پرداخت تسهیلات را برعهده گرفت.

وی اظهار کرد: تاکنون ابلاغیه استانی به بانک‌های ملت و صادرات ارسال و کار معرفی افراد به سیستم بانکی انجام شده و ۲۵ درصد پرونده‌های معرفی‌شده به بانک منجر به قرارداد شده است.

او با بیان اینکه نیازمند مساعدت بیشتر بانک‌های ملت و صادرات با متقاضیان تکمیل واحدها هستیم، ادامه داد: برای بانک‌های تجارت و سپه ابلاغیه‌ای به استان ارسال نشده است.

رحیمی افزود: برای روستای نظرآباد شهرستان دلفان که در بارندگی‌های پایان سال گذشته و فروردین ماه دچار رانش شده بود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد دادیم تا دیوار حائل بتنی آن را ایجاد کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • بازدید استاندار گیلان از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت دیوار و پل روستای بیشه پیشنهاد دادیم
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت