Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حلقه های تصمیم گیری در ایران اکنون اعتماد زیادی به اروپایی ها وجود ندارد. به طور مشخص، در مورد کره شمالی، آن کشور می تواند دستکم متکی به چین برای مقابله با تهاجمات آمریکا باشد. با این حال،‌ در مورد ایران رابطه مشابهی بین تهران و پایتخت های اروپایی وجود ندارد». آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل- خبرگزاری «رویترز» با اشاره به این که پیشرفت دیپلماتیک «دونالد ترامپ» رییس جمهوری امریکا در ارتباط با پرونده کره‎شمالی احتمالا مهمترین نقش را در تصیم او برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران ایفا کرده است، می نویسد: پیام ترامپ آشکار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ گفت که امریکا دیگر تهدید نمی کند بلکه وعده‌ای که داده را عملی می‌کند و رییس جمهوری آن کشور بر سر قول خودبه مردم امریکا خواهد بود. اعلام نظر ترامپ درباره موضوع توافق هسته‌ای با ایران چهار روز زودتر از موعد ۱۲ مه بود و او همزمان «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه امریکا را عازم کره شمالی کرد؛ آن هم در زمانی بسیار مهم و خطیر.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ رویترز افزوده است: به نظر می‌رسد که آشکار است که از دیدگاه ترامپ توافق هسته‌ای ایران و پیشرفت‌های دیپلماتیک با کره شمالی در ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی با یکدیگر هستند و سیاست او اعمال حداثر فشار بر طرف مقابل است. از دید دولت ترامپ اقداماتی نظیر «تحریم های حداکثری» علیه پیونگ یانگ آن هم به طرزی خردکننده است که اقتصاد آن کشور را در معرض فروپاشی قرار دهد. این اقدامات سبب شدند تا «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به زانو درآمده و مجبور به نشستن پای میز مذاکره شود. از دید دولت ترامپ دقیقا باید همین رویکرد در قبال تهران نیز دنبال شود. ممکن است ترامپ مجازات های تنبیهی شدیدتری را نیز علیه ایران اعمال کند چرا که برخلاف موضوع کره شمالی در مورد ایران قدرت های همراه زیادی با ترامپ وجود ندارند. واقعیت آن است که در مورد موفقیت سیاست ترامپ در قبال کره شمالی چین نقش مهمی داشت. چین همسایه کره شمالی است و از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و با پیوستن به تحریم های اقتصادی سخت گیرانه علیه رژیم کیم سبب شد تا کره شمالی نرمش بیشتری از خود نشان دهد این در حالیست که پکن و پیونگ یانگ سال ها روابط اقتصادی و سیاسی با یکدیگر داشته اند. در مورد ایران، نزدیکترین متحد تهران، روسیه است. علیرغم تنش‎ها میان واشنگتن و مسکو در شرایط کنونی واقعیت آن است که «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه نفوذ کافی برای شکل‌دهی به رفتار ایران در عرصه سیاست خارجی ایران را ندارد.
این خبرگزاری در ادامه می افزاید: این درست است که قدرت های اروپایی تلاش کردند تا برجام را از طریق ارائه بسته های پیشنهادی که نگرانی های ترامپ را برطرف کند، نجات دهند با این حال، رهبران اروپایی واقعا اقدام عملی سنگینی برای حفظ برجام انجام ندادند جز تلاش برای متقاعد کردن ترامپ برای باقی ماندن در برجام. این در حالی است که طرف ایرانی بر این باور بود که طرف اروپایی می خواهد واشنگتن را راضی به حفظ برجام با هزینه ایران شود. در نتیجه، در حلقه های تصمیم گیری در ایران اکنون اعتماد زیادی به اروپایی ها وجود ندارد. به طور مشخص، در مورد کره شمالی، آن کشور می تواند دستکم متکی به چین برای مقابله با تهاجمات آمریکا باشد. با این حال،‌ در مورد ایران رابطه مشابهی بین تهران و پایتخت های اروپایی وجود ندارد».
«رویترز» در پایان می‌نویسد: سختگیری ترامپ علیه ایران برای مخاطبان فراتر از تهران صورت می گیرد. ترامپ تصمیمات‌اش را با تکیه بر پایگاه پوپولیستی‌اش اتحاذ می‌کند. حتی باعث ایجاد انتقاداتی در درون بدنه اصلی حزب جمهوری خواه امریکا شده است. «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ پس از سخنرانی او گفت که خروج از برجام پیام مهمی به کره شمالی بود؛ این که آمریکا توافق‌های ناکافی را قبول نخواهد کرد. این نیز یکی از مسائلی است که مذاکرات را پیچیده‌تر خواهد کرد. علیرغم آن که خروج ترامپ از برحام ممکن است با هدف نشان دادن جدیت امریکا به «کیم جونگ اون» درباره تهدیدات امریکا باشد، ممکن است این هراس را در کره شمالی ایجاد کند که واشنگتن در مذاکرات نمی‌تواند جدی باشد و شاید کاری کند که پیونگ یانگ به این نتیجه برسد که هنوز باید بازدارندگی هسته‌ای خود را برای بقایش حفظ کند». کد خبر: ۵۲۳۵۹۸ تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا کره شمالی برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد

آفتاب‌‌نیوز :

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بنا به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی و به منظور شرکت در سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به ایران سفر کرده است، عصر روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با حسین امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار خطاب به گروسی گفت: سفر شما به ایران در زمانی درست بویژه با توجه به شرایط پیچیده و حساس منطقه انجام شده است.

وزیر امور خارجه بر اهمیت جایگاه و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد و افزود: اتخاذ مواضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای جنابعالی به عنوان مدیرکل آژانس علاوه بر کمک موثر در همکاری‌های ایران و آژانس، در بازگشت امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیز تاثیرگذارست.

امیرعبداللهیان ضمن تشریح ابعاد عملیات مقتدرانه نیرو‌های مسلح ایران علیه رژیم متجاوز صهیونیستی تاکید کرد: به دلیل بی عملی شورای امنیت سازمان ملل، گزینه‌ای جز دفاع مشروع براساس حقوق بین‌الملل در مقابل جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز باقی نماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر به کارگیری بمب اتمی را تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواند و وظیفه بسیار مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال اینگونه اظهارات خطرناک توسط مقامات رژیمی دارای زرادخانه تسلیحات اتمی را مورد تاکید ویژه قرار داد.

* امیدوارم توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین انجام شود

وزیر امور خارجه با اشاره به سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تأکید کرد: نباید همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد. 

وی افزود: این همکاری می‌بایست در مسیر درست خود ادامه یابد و در عین حال باید احساس کنیم که در قبال این همکاری، گشایش ایجاد می‌شود. 

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و حضورش در کنفرانس هسته‌ای اصفهان، نقش و موضع ایران در برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه را حائز اهمیت خواند و رویکرد ایران در به رسمیت شناختن و تقویت همکاری اطمینان بخش با آژانس را در همین راستا ارزیابی کرد. 

گروسی تاکید کرد: تقویت روند همکاری بین ایران و آژانس موجب ناکامی طرف‌هایی خواهد شد که با هر توجیه و بهانه‌ای به دنبال تشدید درگیری، تنش و تقابل در منطقه هستند. 

وی با اشاره به سفر موفقیت آمیز قبلی خود به تهران و حصول توافق با ایران، ابراز امیدواری کرد در این سفر نیز توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین صورت پذیرد و در این راستا بر اهمیت مشورت و رایزنی بین ایران و آژانس برای دستیابی به تفاهم به منظور حل و فصل موضوعات تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند