Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@15:29:19 GMT

هیات مشترک باستان شناسی ایران و اروپا وارد ایلام شد

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۲۶۳۲۹

هیات مشترک باستان شناسی ایران و اروپا وارد ایلام شد

ایلام - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: نخستین هیات مشترک باستان شناسی ایران و اروپا به منظور انجام کاوش های های علمی بر روی رودخانه سیمره وارد این استان شد.

عبدالمالک شنبه زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این هیات از طرف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با همکاری پژوهشکده باستان شناسی کشور به منظور بررسی باستان شناسی حوزه رودخانه سیمره وارد این استان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: تیم 12 نفره باستان شناسان برجسته جهان از کشورهای اتریش، آلمان، ایتالیا و صربستان در این هیات حضور دارند و تا نیمه خردادماه جاری در استان فعالیت می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: برای نخستین بار پس از انقلاب است که یک هیات خارجی برای انجام کاوش های باستان شناسی وارد این استان می شود.
شنبه زاده اظهار کرد: پیش از این پژوهش های موردی در حوزه آبریز سد سیمره توسط برخی باستان شناسان انجام شده بود اما این هیات مشترک، رودخانه سیمره از نقطه شروع در استان ایلام تا پایان آنرا به صورت کلی مورد پژوهش قرار می دهند.
وی تاکید کرد: پس از بررسی باستان شناسی رودخانه سیمره، چند سایت برای انجام کاوش های علمی و اهداف مورد نظر از این کاوش ها توسط هیات مشترک ایران و اروپا مشخص خواهد شد.
وی یادآور شد: رودخانه سیمره به عنوان مهد یکجانشینی و تمدن بشر امروزی دارای سایت های تاریخی و پیش از تاریخ فراوانی است و بیشترین آثار باستانی این استان متعلق به حاشیه رودخانه سیمره است.
به گزارش ایرنا، رودخانه سیمره، بزرگترین رودخانه استان ایلام است که مرز جغرافیایی استان ایلام را از استان لرستان که همسایه ی شرقی است، متمایز می کند.
سرچشمه این رودخانه در استان های همدان و کرمانشاه است که شاخه ای از آن به نام های گاماسیاب در همدان، قره سو در کرمانشاه و سیمره در لرستان و ایلام معروف هستند.
این رودخانه در منطقه عمومی هلیلان وارد خاک استان ایلام می شود و رودخانه های چرداول، جزمان، شیروان، کلم، سیکان، دره شهر، سیاه گاو و کشکان به آن متصل شده و از پل معروف و باستانی گاومیشان عبور می کند.
این رودخانه با عبور از دل رشته کوه های زاگرس در غرب کشور از سمت شمال به جنوب، در مسیر جریان خود دلتای وسیعی را تشکیل می‌دهد که از قرن ها پیش محل سکونت ایرانیان باستان بوده است.
رود سیمره در میان بومیان منطقه به آب خشمگین معروف است و در گذشته به خواب، خواسپ و اوکنی شهرت داشته است.
6032/6034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي كاوش باستانشناسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۶۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو روی سکه باران در ایلام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ محمدی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان از اجرای ۱۶ عملیات امدادرسانی به روستا‌ها و مناطق عشایری استان در پی بارش باران خبر داد.
بارش شدید باران باعث آب گرفتگی معابر و ورود آب به داخل بیش از ۱۰ واحد مسکونی در شهرک شهید کشوری ایلام شد.
با ورود سیلاب به منازل مسکونی شهرک شهید کشوری، نیرو‌های امدادی، ساکنان منازل خسارت دیده را در مسجد محل اسکان دادند. 
بارش شدید باران قطعی برق و تلفن روستای خربزان از توابع بخش سراب میمه دهلران را هم در پی داشت.
بارش باران همچنین باعث تخریب راه عشایری و طغیان رودخانه ماهوته آبدانان شد. به علت تخریب پل ارتباطی این روستا آذوقه از طریق طناب به این روستا منتقل می‌شود.
بارندگی‌های امروز موجب طغیان رودخانه‌های فصلی استان از جمله: رودخانه روستای بانهلان بدره، روستای تختان دهلران و رودخانه‌های شهرستان ملکشاهی و دره شهر شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان: بارندگی‌ها تاکنون خسارت جانی در پی نداشته است.

دیگر خبرها

  • دو روی سکه باران در ایلام
  • طغیان شدید رودخانه خربزان در استان ایلام | ویدئو
  • طغیان وحشتناک رودخانه بهمن آباد چوار ایلام
  • خروش رودخانه ورگر آبدانان در ایلام | ویدئو
  • فیلم/خروش رودخانه ورگر آبدانان در استان ایلام
  • سیل وارد برخی مناطق مسکونی در شهرستان نهبندان شد
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟