Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@08:18:18 GMT

بازدید یک میلیون گردشگر از «موزه خرمشهر»

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۲۶۳۵۵

بازدید یک میلیون گردشگر از «موزه خرمشهر»

مدیر مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر با اشاره به بازدید یک میلیون گردشگر از «موزه خرمشهر» گفت: برنامه‌های سالروز فتح خرمشهر کاملاً مردمی برگزار می‌شود.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - آنچه می خوانید گفت‌وگوی ما با سرهنگ پاسدار «ثامر چنعانی» مدیر موزه دفاع مقدس خرمشهر به مناسبت «سوم خرداد» است که در ادامه می‌خوانید:

**: گسترش بحث دفاع مقدس چقدر با پیشرفت‌های صنعتی منطقه آزاد همراه بوده است؟

نگاه منطقه آزاد به خرمشهر، نگاهی اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها می‌خواهند پول درآورند و برایشان فرقی نمی‌کند کجا و چگونه. منطقه آزاد گسترش بازاهایش را انجام داد اما موضوع دفاع مقدس معادل 10 درصد از کُل گسترش بازارهای منطقه آزاد گسترش پیدا نکرد. بازارهای زیادی برای گردشگرهای خارجی و داخلی ایجاد شد و کارهای بزرگی برای جذب گردش انجام شد که تمام این نگاه‌ها، نگاه صنعتی و اقصادی است.

منطقه آزاد پس از صحبت‌های صورت گرفته موزه دفاع مقدس خرمشهر را وارد برنامه‌های گردشگری کرد. بهمن‌شیر و اروند که بهترین محل گردشگری آبی ایران است در بحث جذب گردشگر خارجی راهیان نور بهترین ظرفیت است. به نظرم مسئولین منطقه آزاد علاوه بر برنامه‌های گردشگری خودشان، این گردشگری را نیز گسترش دهند. شهر موزه نیز طرحی است که در صورت درست اجرا شدن، می‌تواند اثرگذار باشد.

**: تعداد بازدیدهای موزه دفاع مقدس خرمشهر چقدر است؟

سال 1396 نزدیک 6 هزار گردشگر خارجی از کشورهای آسیایی، اروپایی و کشورهای خلیج و آفریقایی داشته‌ایم. با توجه به طبیعی بودن اسناد موزه دفاع مقدس خرمشهر، خیلی تاثیرگذار است. ما با چشم می‌بینیم و حس می‌کنیم موزه خرمشهر اثرگذار است.

سفیر اسپانیا بعد از بازدید از موزه خرمشهر وقتی از او سوال شد با یک حس که نشان دهنده اثرگذاری بود، گفت: «من صفر تا صد مظلومیت خرمشهر را اینجا درک کردم» این بخاطر اسناد طبیعی موزه خرمشهر است که جاذبه دارد. علاوه بر این موزه ما در خرمشهر مکان‌های دیگری داریم که با کمک منطقه آزاد، فرماندار و مسئولین محترم می‌توانیم تبدیل به موزه کنیم تا جذب گردشگر داخلی و خارجی داشته باشیم که آورده اقتصادی نیز به همراه دارد.

**: تعامل شما با شهرداری برای فضاسازی شهری مرتبط با دفاع مقدس چگونه است؟

قبلاً در دهه هفتاد فضای شهرخرمشهر را فضای مرتبط با دفاع مقدس کردیم. اکثر میدان‌های دفاع مقدس را با المان‌های دفاع مقدس ایجاد کردیم که هم‌اکنون نیز وجود دارند. اما این کارها برای خرمشهر خیلی کم است. ما طرحی ارائه کردیم که حتی مبلمان‌های شهری را با فضای دفاع مقدس برنامه ریزی کنند که حتی شامل ایستگاه‌های اتوبوس می‌شد اما نگاه منطقه آزاد این نگاه نیست.

خرمشهر در محدوده منطقه آزاد قرار گرفته است و نگاه منطقه آزاد نیز آزاد آزاد است. بخاطر همین معتقدند که نباید فقط به یک قشر خاص نگاه کرد. یعنی این طرح‌ها فقط برای عده خاصی جذابیت دارد و در عرصه بین‌الملل فراگیر نیست ولی ما در حال برنامه‌ریزی هستیم که حداقل چند کار را در بحث فضاسازی که شامل محل شهادت فرماندهان در خرمشهر است، مبلمان شهری و یک سری فضاسازی‌ها را برنامه‌ریزی کنیم که باز هم خیلی کم است.

**: موزه دفاع مقدس خرمشهر شامل چه بخش‌هایی است و چقدر بازدید کننده دارد؟

موزه خرمشهر اختصاصاً به دفاع مقدس می‌پردازد و ربطی به مسائل مردم شناسی ندارد که البته جای این موضوعات در این مکان خالی است. ما باید کنار موزه دفاع مقدس، موزه مردم شناساسی خرمشهر، استان و حتی منطقه بومی خودمان را داشته باشیم که واقعاً جای آن خالی است.

ما در طول سال بازدیدکنندگان زیادی در بحث دانش آموزی، دانشجویی، خانواده‌ها و محلات داریم. حدوداً سالانه این آمار بین 800 تا یک میلیون نفر بازدید کننده در طول سال است؛ که این آمار متغییر است. چند سالی است بخاطر بحث منطقه آزاد، گردشگری خارجی ما زیاد شده است که در سال 1396 بخاطر آزاد شدن بحث ویزا و اربعین بازدیدکنندگان خیلی زیاد می‌شود.

**: برنامه خاصی هم برای اربعین پیش بینی شده است؟

تمرکز ما در اربعین برای تقویت راوی است. ما در اربعین نیازمند راوی بین‌المللی هستیم. مخصوصاَ در قضیه زبان عربی نیازمند راوی هستیم چراکه مدتی است منطقه آزاد شب شعرهای مقاومت را در خرمشهر با دعوت از شعرای کشورهای لبنان، تونس، مصر، عراق و سوریه برگزار می‌کند که همیشه در موزه خرمشهر برگزار می‌شود. لذا نیاز است که ما علمی‌تر با این قضیه برخورد کنیم و برنامه‌ریزی دقیقی را از نظر زبان و تخصص انجام دهیم.

بحث راوی بین المللی حلقه مفقوده ماست. با اینکه این مخاطبین همیشه همراه با مترجم هستند اما این مترجم‌ها نمی‌توانند حس و حال مورد نظر ما را به بازدیدکننده منتقل کنند. نیاز دیگر ما موزه مردم شناسی است که شامل فرهنگ مردم بومی است.

**: در بحث سوم خرداد چه برنامه‌هایی دارید؟

امسال در برنامه‌های سوم خرداد کمی عملی‌تر برخورد کردیم. چون موزه از سال 1374 افتتاح شده لذا خیلی از محتواها متعلق به 20تا 25 سال پیش است؛ پس به فکر کارهای جدید بودیم. مثلاً تالاری را به نام «خرمشهر امروز» را اضافه کردیم تا کارهایی که در خرمشهر انجام شده را نشان دهیم. یک سری صحنه‌های ثبت شده جنگ را امروز با همان زاویه عکاسی کرده‌ایم که در 30 تابلو به نمایش گذاشته‌ایم و خیلی مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفته است. این یکی از کارهای جدیدمان است که برای سوم خرداد امسال برنامه ریزی شده بود.

کار برای کودکان برنامه دیگری بود که صورت گرفت. یعنی آشنایی نسل‌های آینده انقلاب با دفاع مقدس؛ برای این کار غرفه کودک را ایجاد کردیم. با فضاسازی کاملاً کودکانه دفاع مقدس یک غرفه ایجاد کردیم که برنامه ریزی شد.

نقش خواهران رزمنده تاکنون مقفول مانده بود در حالی که خواهران در مقاومت خرمشهر نقش عمده داشتند. خیلی از خواهران ما در مقاومت و حتی طول دفاع مقدس حضور داشتند. ما برای این بحث نیز برنامه‌ریزی جدیدی انجام دادیم و خواهران را جمع کردیم و غرفه خواهران در جنگ را ایجاد کردیم.

همچنین در بحث محتوایی آثار در حال بازسازی محتوایی هستیم و یک سری از تابلوها را عوض کرده‌ایم چون قصد داریم سوم خرداد کمی متفاوت‌تر از برنامه‌های گذشته باشد. اما من معتقدم چون خرمشهر برای همه ایران عزیز است باید سوم خرداد را عید بگیریم. چطور ما منتظریم تا در عید نوروز عیدی بگیریم؛ جوان و کودک منتظر عیدی گرفتن از پدر هستند، سوم خرداد نیز عید برگشت خرمشهر در آغوش کشور است و این عید را مردم خرمشهر باید عیدی بگیرند. کارهای زیادی در خرمشهر شده است اما در برابر ایثار و مقاومت صورت گرفته، خیلی کم است.

واقعاً حق خرمشهر نیست آب و برق نداشته باشد. بی‌کاری در خرمشهر زیاد است و این درد است. همانطور که همه مردم ایران برای آزادسازی خرمشهر کمک کردند لازم است یک بار دیگر همه بسیج شوند. خرمشهر کامل ویران شد، یعنی بیست سال از شهرهای دیگر عقب ماند. ما باید برای بیست سال آینده خرمشر برنامه ریزی کنیم. همانطور که شهر 20 سال عقب افتاد باید برای آینده آن کار شود.

در گذشته دولت‌ها به خرمشهر نگاه سطحی کرده‌اند در حالی که می‌توانیم کار ریشه‌ای انجام دهیم. انتظار داریم مشکلات خرمشهر حل شود که مردم سوم خرداد و پیروزی و آن فتح بزرگ را حس کنند. فتحی که تمام ایران به خیابان‌ها آمدند و شادی کردند.

**: مردم چه نقشی در برنامه‌های شما دارند؟

امسال ما برنامه‌های سوم خرداد را مردمی کردیم. شب سوم خرداد را در یک شب مهرجان بزرگ عربی، توسط مردم در یکی از حسینیه‌ها شهر برگزار می‌کنیم. همایش فاتحان با گردهمایی رزمندگان حاضر پیروزی خرمشهر را خواهیم داشت. چند شخصیت کشوری به سخنرانی دعوت شده‌اند. جشن شب مقاومت با برنامه‌ریزی جدید و با همکاری صدا و سیما، مسابقات مختلف ورزشی و فرهنگی، همایش پهلوانی زورخانه‌های کشور در روبروی مسجد جامع، نور افشانی برای جشن سوم خرداد با همکاری منطقه آزاد و شهرداری و رونمایی از چند جلد کتاب، همایش بزرگ بانوان، کارهای متعدد فرهنگی و ورزشی در مدارس برای آشنایی با فتح خرمشهر و فعال سازی دانشگاه‌ها از جمله اقدامات انجام شده است که با حضور مردم انجام می‌شوند.

منبع: دفاع پرس

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی 2018 روسیه خروج آمریکا از برجام حمایت از کالای ایرانی خرمشهر دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خود گذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط مقدم انتقال سیره شهدا به نسل‌های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه جانبه دشمن حفظ کردند.

وی با بیان اینکه انقلابی بودن و انقلابی ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه شصت و هفتاد نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند. با این حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد بلکه در برخی عرصه‌ها، از نظر ایمان و باور بر آنها پیشی گرفته است.

علم الهدی ادامه داد: نمونه شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه دار نسلی بودند که نشان اقتدار آنها را امروزه نه فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی موزه‌های دفاع مقدس را سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید اما تحقق چشم اندازهای فرهنگی منوط به فراهم کردن برخی زیرساخت ها است. موزه‌های دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی به پذیرش میلیون‌ها زائری است که همه ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند. بخش قابل توجه از این شمار را هم زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان نیز به بهره برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه راهیان نور، افزون از ۴ میلیون نفر

سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی، تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و همه مسئولیت دارند. در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیراً در دستورکار قرار گرفته، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش‌تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم تا در آینده نزدیک، بخش‌های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه مندان باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان‌های اعزام زائران راهیان نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده‌ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان نور در کشور بیش از ۷ میلیون نفر در سال بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان‌های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند. با این حال، هم اکنون فرآیند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش ۲۰ درصدی در سال جاری به بیش از ۴ میلیون نفر رسیده است.

کد خبر 6085187

دیگر خبرها

  • فتنه‌های بسیاری را پشت سرگذاشتیم تا به وعده صادق رسیدیم
  • مأموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است
  • ماموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است نه عمرانی
  • انقلابی ماندن در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • همایش «شن ها مامور خدا بودند» برگزار می‌شود
  • اعتبارات سفر دولت مربوط به موزه دفاع مقدس مازندران جذب شد
  • همایش "شن‌ها مامور خدا بودند" در تهران برگزار می‌شود
  • ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است