Web Analytics Made Easy - Statcounter

     

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، محمد حسن علمداری در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن -هیبنا، در این باره توضیح داد: بانک مسکن در یک سال 96، بیش از 17 هزار و 450 میلیارد تومان انواع تسهیلات به گروه­های فعال در بخش مسکن و ساختمان شامل خریداران و سازنده­ ها پرداخت کرد که این میزان تسهیلات نسبت به سال 95،‌ رشد 9 درصدی در ارزش و نیز رشد 9 درصدی در تعداد تسهیلات داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علمداری درباره سهم حوزه ­های مختلف بخش مسکن از تسهیلات پرداخت شده توسط بانک در سال گذشته، افزود: 54 درصد کل تسهیلات پرداختی طی سال 96، به متقاضیان خرید مسکن در مناطق مختلف شهری کشور پرداخت شده است که به این ترتیب تسهیلات خرید مسکن به عنوان «تسهیلات بلندمدت»، بیشترین سهم از کل تسهیلات بانک مسکن را در سال 96 به خود اختصاص داد.

این مقام مسول در بانک مسکن همچنین درباره نحوه تامین منابع برای پرداخت تسهیلات در سال گذشته تصریح کرد: 64 درصد از منابع بانک در سال گذشته از نوع «منابع کوتاه مدت»، 12 درصد مربوط به سپرده­ های صندوق پس­ انداز مسکن و 18 درصد منابع نیز از نوع منابع بلند مدت بوده است.

مدیر امور اعتباری بانک مسکن با مقایسه سهم تسهیلات بلندمدت (تسهیلات خرید مسکن) از کل تسهیلات پرداختی در سال 96 و سهم منابع کوتاه­ مدت در سال مورد گزارش، تاکید کرد: بانک مسکن در سال گذشته با توجه به سیاست­های اقتصادی دولت در بخش مسکن که بر تحریک سمت تقاضا برای رونق بخشی به بازار معاملات و ساخت و ساز پایه ­ریزی شده بود، سهم عمده ­ای از تسهیلات را برای خرید مسکن اختصاص داد اما در این مسیر، منابع بلندمدت تامین کننده تسهیلات خرید مسکن، کمترین سهم را در تامین اعتبارات بانک در سال گذشته داشته است. ایزدی افزود: همان طور که آمارها مشخص می­ کند، بیش از نیمی از تسهیلات پرداخت شده توسط بانک مسکن، متکی به نوعی از منابع بانکی است که سهم آن در کل منابع بانک مسکن طی سال گذشته کمتر از 20 درصد بوده است.

به گزارش هیبنا، بانک مسکن حدود نیمی از کل تسهیلات بخش مسکن را همه ساله تامین و پرداخت می­ کند و مابقی تسهیلات این بخش را بیش از 20 بانک عامل به متقاضیان ارایه می­ دهند. طی سال­های اخیر تقریباً عمده تسهیلات بلندمدت خرید مسکن پرداختی در شبکه بانکی، توسط بانک مسکن به متقاضیان ارایه شده است. البته برخی بانک­ها بصورت محدود و برای برخی مشتریان خود، تسهیلات خرید مسکن پرداخت می­ کنند اما طول دوره بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن در این بانک­ها حداکثر 5 سال است که به این ترتیب تسهیلات بلندمدت تلقی نمی­ شود.

این در حالی است که بانک مسکن تسهیلات بلند مدت خرید مسکن را با دوره بازپرداخت 12 ساله، به مشتریان ارایه می کند.

یک علت عمده که بانک­ها بر اساس آن، تمایلی به مشارکت کامل و موثر در نظام تامین مالی مسکن ندارند، به دوگانگی بین منابع و تسهیلات برمی­ گردد. در حال حاضر عمده سپرده­ ها که منابع بانکی بر اساس آن تامین می­شود، شکل کوتاه مدت دارد. این در حالی است که برای پرداخت تسهیلات بلندمدت خرید مسکن، باید سهم مناسبی از منابع بانکی، ویژگی بلندمدت داشته باشد.

مدیر امور اعتباری بانک مسکن در این باره افزود: بانک مسکن در مسیر سخت تامین مالی بخش مسکن و ساختمان که ناشی از تنگنای مالی است، با یک سختی مضاعف ناشی از عدم رابطه هماهنگ بین منابع بلندمدت و تسهیلات بلندمدت نیز روبرو است اما با همه چالش­های موجود، سال گذشته تامین مالی حوزه­ های ساخت و ساز و خرید مسکن از رشد مثبت قابل توجه برخوردار شد.

علمداری گفت: در سال گذشته بانک مسکن تعداد 41 هزار و 417 فقره قرارداد تسهیلات ساخت منعقد گردیده که به لحاظ تعداد قرارداد تسهیلاتی از رشد 54 درصد برخوردار بوده و این تعداد قرارداد جهت ساخت 84 هزار و 812 واحد مسکونی بوده است.

بانک مسکن در سال گذشته 103 هزار فقره تسهیلات جعاله مسکن نیز پرداخت کرد که از رشد 6 درصدی در تعداد برخوردار بود.

بر اساس آمارهای مربوط به پایان سال 96، مانده کل تسهیلات بانک مسکن (ناخالص) تا پایان اسفند سال گذشته، رقمی معادل با 138 هزار و 788 میلیارد تومان بوده است که این رقم نسبت به اسفند سال 95، رشد 10.6 درصدی نشان می­دهد.

در سال گذشته 54 درصد تسهیلات پرداختی از سوی بانک مسکن، برای خرید مسکن و 27 درصد دیگر نیز برای ساخت مسکن،‌ اختصاص پیدا کرد. همچنین 8 درصد تسهیلات نیز در قالب تسهیلات جعاله ارایه شد و مابقی تسهیلات با سهم اندک نیز در قالب خرید دین، مرابحه، قرض ­الحسنه، اجاره به شرط تملیک و ... به متقاضیان و مشتریان بانک پرداخت شد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۸۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست مشترک با مدیرعامل بانک ملت یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۳ را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه‌ها خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شد که رقم قابل‌توجهی در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ است.

وی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و افزود: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد.

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد.

در ادامه این نشست، مدیرعامل بانک ملت تاکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند.

دکتر فرشید فرخ نژاد افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره ۱۸) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم.

وی تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده کند.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد.

دکتر روح‌الله ذوالفقاری افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و طی دو سال اخیر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی
  • سهمیه یک‌هزار و ۷۰۰ واحدی میاندوآب در طرح نهضت ملی مسکن
  • دولت سیزدهم عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • ۷۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در کرمانشاه پرداخت شد
  • تامین مالی ساخت بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان