Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم محسنی‌کیا که سال 1393 از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران فارغ‌التحصیل شد، معتقد است بچه‌های دانشگاه آزاد بعد از فارغ‌التحصیلی موفق‌تر از بچه‌های دانشگاه سراسری عمل می‌کنند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مریم محسنی‌کیا، فارغ‌التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی تهران، گفت: «دانشجویان رشته پزشکی بعد از این که در کنکور قبول می‌شوند باید در امتحان‌های جامع علوم پایه و کارورزی مشابه با دانشگاه‌های دیگر هم شرکت کنند که به صورت متمرکز و کشوری زیر نظر وزارت بهداشت برگزار می‌شود؛ به‌ نوعی حتی پس از قبولی در کنکور دو بار دیگر سطح علمی دانشجویان این رشته مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه دیدگاه‌های موجود در جامعه و حتی برخی از مسئولین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سیستم کشوری به نفع دانشگاه آزاد کار نمی‌کند. برای مثال وقتی برای مصاحبه‎های کاری می‌رفتم و می‎‌گفتم که فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد هستم یک نمره منفی می‌گرفتم؛ یا حتی وقتی برای عضویت در کتابخانه علوم پزشکی یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کردم، برخورد مشابهی با من داشتند. بنابراین مجبور بودم تلاش کنم و اول خودم را ثابت کنم و بعد توانمندی‎هایم را نشان بدهم».

وی افزود: «بنابراین وقتی یک دانشجوی دانشگاه آزاد بخواهد به جایی برسد یا به نوعی در رتبه‎های کشوری بالا بیاید مجبور است که دو برابر بیشتر زحمت بکشد. متاسفانه دید غلطی در جامعه وجود دارد که وقتی می‌گوییم فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد هستیم، طرف مقابل سریعا فکر می‌کنند بی‌سواد هستیم».

محسنی‌‌کیا ادامه داد: «من و خیلی‌های دیگر تلاش کردیم که این باور غلط را اصلاح کنیم و البته بهبودهایی هم حاصل شد».

این فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد افزود: «من دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی هم بودم؛ دانشگاه آزاد در آن زمان کمیته تحقیقاتی‌ نداشت. متاسفانه در دانشگاه آزاد اساس‌نامه‌های علوم پزشکی طبق اساس‌نامه‌های وزارت علوم بود؛ یعنی در دانشگاه آزاد واحد پزشکی به جای این که کمیته تحقیقات دانشجویی تعریف شود، انجمن‌های علوم پزشکی تعریف شده بود که مدل و اساس‌نامه این انجمن‌ها براساس وزارت علوم است. در حالی که وزارت بهداشت کمیته تحقیقات داشت. البته این موضوع مربوط به قبل از سال ۱۳۹۳ است و اطلاعی از تغییرات اخیر در اساسنامه‌های دانشگاه آزاد ندارم».

وی ادامه داد: «آن زمان با حمایت دکتر یحیوی و دکتر خاکپور با دوندگی‌های بسیار توانستیم کمیته تحقیقاتی دانشجویی دانشگاه آزاد را رسمی کنیم؛ در نظر بگیرید که وزارت بهداشت کمیته تحقیقاتی دانشجویی را به رسمیت نمی‌شناخت. در نتیجه این پایگاه علمی دانشجویی وابسته به دانشگاه آزاد در وزارت بهداشت هم جایگاه خود را از دست داده بود».

محسنی‌کیا ادامه داد: «با دوندگی‌های زیاد ما کمیته تحقیقاتی دانشجویی دانشگاه آزاد به رسمیت شناخته می‌شود و به فعالیت خود ادامه می‌دهد اما هنوز حمایت پیوسته و اصولی از این کمیته نمی‌شود، نه بودجه‌ای داده شد و نه حمایت و تسهیلاتی در نظر گرفته می‌شوند».

محسنی‌کیا گفت: «معاونت فناوری دانشگاه واحد پزشکی در جشنواره رازی پذیرش نمی‌شود و به دانشجویان اجازه شرکت داده نمی‌شود چراکه ما جز تیپ‌بندی دانشگاه‌ها نیستیم».

وی افزود: «دانشگاه آزاد در ثبت پتنت‌ها هیچ کمکی به من نکرد؛ نه بودجه‌ای در اختیارم گذاشت نه آزمایشگاهی به من داد. تمام ثبت پتنت‌های من با هزینه شخصی انجام شده است. پایان‌نامه من اختراعی بود که حتی مدال برنز جشنواره ابداعات و اختراعات هم برد اما در شروع این طرح به من گفته شد که برای انجام آزمایش‌ها و تست‌های آن در دانشگاه آزاد باید وجهی جهت ورود به آزمایشگاه، علاوه بر سایر هزینه‌های مربوطه، پرداخت کنم. این در حالی بود که دانشگاه علوم پزشکی شیراز اجازه داد به طور رایگان از تجهیزاتش استفاده کنم».

محسنی‌کیا درباره پذیرش دانشجویان دانشگاه در دانشگاه‌های خارجی گفت: «اقدام برای دانشگاه‎های خارجی براساس کارهای پژوهشی صورت می‌گیرد، به همین دلیل هم فرقی ندارد که از کدام دانشگاه فارغ‌التحصیل شدید فقط باید رزومه خوبی داشته باشد تا شانس بیشتری برای گرفتن جایگاه تحقیقاتی پیدا کنید».

وی افزود: «در دانشگاه آزاد دانشجویان موفق زیادی داریم اما دانشگاه خبری از آنها نداشت و میزان حمایت‌های آن بسیار ناچیز بود؛ در نتیجه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه رغبتی به پیگیری و اطلاع‌رسانی موفقیت‌های خود به واحدهای دانشگاهی نداشتند».

محسنی‌کیا همچنین درباره دلیل انتخاب دانشگاه آزاد گفت: «در دانشگاه سراسری همدان هم قبول شده بودم اما پدرم صلاح دید که در تهران درس بخوانم بهتر است و خیلی هم از ایشان ممنون هستم که چنین کاری کرد چراکه دانشگاه آزاد واحد پزشکی هیچ کمبودی از نظر تحصیلی ندارد. حتی به جرات می‌توانم بگویم که بچه‌های دانشگاه آزاد بعد از فارغ‌التحصیلی موفق‌تر از بچه‌های دانشگاه سراسری عمل می‌کنند».

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۰۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ آیین نامه‌های ارتقای اعضای هیات علمی و جهش علمی اوایل ۱۴۰۳

سخنگوی وزارت علوم گفت: آیین نامه‌های ارتقای اعضای هیات علمی و جهش علمی هم تدوین شده و اوایل ۱۴۰۳ نهایی و ابلاغ خواهد شد.

به گزارش ایسنا، علی شمسی پور در تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه آموزش عالی اظهار داشت: راه اندازی صندوق شورای عالی عتف از اقدامات مهم این دوره بود که برای اولین بار صورت گرفت و مسئول آن نیز منصوب شده است.

وی افزود: تشکیل این صندوق باعث می‌شود بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی که در قالب برنامه بودجه به شورای عالی عتف اختصاص می‌یابد در یک صندوق تمرکز پیدا کند و صرف پروژه‌های کلان پژوهشی و سایر مسائل مانند پروژه‌های مانند دانشجویان پسا دکتری شود.

شمسی پور اظهار داشت: آیین نامه‌های ارتقای اعضای هیات علمی و جهش علمی هم تدوین شده و اوایل ۱۴۰۳ نهایی و ابلاغ خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به دستاوردهای وزارت علوم در زمینه مهارت‌آموزی دانشجویان ادامه داد: ۷۰ مرکز هدایت شغلی در دانشگاه‌ها راه افتاده و ۲۷۸ هزار دانشجو در این مراکز آموزش دیدند. همچنین فرصت مطالعاتی داخل کشور استادان دانشگاه‌ها شامل فرصت مطالعاتی در صنعت هزار و ۲۱ مورد و قرارداد ارتباط با صنعت بیش از ۱۱ هزار قرارداد و از جهت ۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: با پیگیری وزارت علوم موفق شدیم مالیات قراردادهای پژوهشی را در ۵ درصد تصویب کنیم در حالی که مبالغ بالاتری پیشنهاد شده بود و این مصوبه به نفع پژوهشگران تمام شد.

سخنگوی وزارت علوم گفت: بخشی از بودجه تجهیزات ۱۰۰ میلیون یوروی که از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته بود تخصیص یافت و تخصیص به دانشگاه‌ها ادامه دارد.

شمسی پور با اشاره به افزایش شمار نشریات نمایه شده در اسکوپوس طی دو سال گذشته گفت: ۶۳ نشریه طی دو سال گذشته در پایگاه‌های اسکوپوس و دیگر پایگاه‌های بین المللی نمایه شده که از این تعداد ۱۴ نشریه فارسی است در حالی که در کل تاریخ آموزش عالی ۱۰۳ مجله نمایه شده بود.

*توسعه بورس‌های دانشجویی

وی در مورد توسعه بورس‌های دانشجویی نیز اظهار داشت: در دو سال گذشته بورس‌های دانشجویی ۱۳ گانه راه افتاده و ۳ بورس از این بورس‌ها عملیاتی شده است؛ بورس دانش، (برای رشته‌های راهبردی و علوم پایه) بورس صنعت (صنایع دانشجویان را بورس می‌کنند) و بورس بنگاه‌های اقتصادی (حمایت از پایان نامه‌های دکتری و و ارشد) که در سال ۱۴۰۲ برای این بورس‌ها دانشجو پذیرفته شد. بورس هنر در حال عملیاتی شدن است، همچنین آیین نامه حمایت از دانشجویان سرامد هم تدوین و تصویب شد که ۲ تا ۵ درصد از دانشجویان را پوشش می‌دهد.

شمسی‌پور تاکید کرد: سامانه جاذبه‌های تحصیلی دانشجویان با هدف جذب دانشجویان خارجی راه اندازی شده است. همچنین امروز ۹۸ دانشگاه مجوز جذب دانشجوی خارجی دارند و تعداد دانشجوی خارجی از ۹۰ هزار دانشجو به ۱۱۰ هزار نفر افزایش یافته است.

*بخش فرهنگ

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم گفت: در این دوره جایزه منشور فرهنگ توسعه قرآنی و آیین نامه کهاد قرانی و ۳ رشته جدید قرآنی ایجاد شده است.

وی به راه اندازی سامانه فرنما یا فرهنگ نما، در معاونت فرهنگی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: سامانه فرنما برای رصد فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها راه افتاده است و تاکنون ۱۱۰ هزار فعالیت فرهنگی دانشگاه‌ها در این سامانه ثبت شده است.

شمسی پور افزود: بر اساس آمار ثبت شده در این سامانه می‌دانیم برای انتخابات بیش از ۵ هزار برنامه در دانشگاه‌ها برگزار شد. همچنین صندوق رای گیری در بسیاری خوابگاه‌ها و دانشگاه‌ها داشتیم.

سخنگوی وزارت علوم گفت: مشارکت دانشگاهیان، دانشجویان، اساتید و کارکنان بر اساس آمار مراجع ذی صلاح نسبت به سال ۹۸ بیشتر شده است.

وی با اشاره به اهمیت برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: برای اولین بار شاخص‌ها و معیارهای فرهنگی وارد رتبه بندی دانشگاه‌ها شد و هم اکنون ۱۵ درصد از شاخص‌های کل در رتبه بندی دانشگاه‌ها را امور فرهنگی تشکیل می‌دهد.

شمسی پور گفت: همچنین اردوهای ستاد راهیان پیشرفت ۳ برابر و کرسی‌های آزاد اندیشی ۲ و نیم برابر طی ۱ سال گذشته شد. ریل گذاری جدیدی برای اعضای انجمن‌های علمی شده اعضای این انجمن‌ها می‌توانند در پارک‌های علم و فناوری حضور یابند و ارتباط بگیرند.

*ساماندهی در آموزش

وی با اشاره به کاهش تعداد دانشجویان طی سال‌های اخیر گفت: با توجه به گذر از اوج تعداد دانشجویان در مقاطعی حدود ۱۰ سال قبل، بیش از ۱۱۰۰ کدرشته محل کارشناسی، و ۱۰۰۰ کدرشته محل در مقطع دکتری حذف و ۱۳۴ واحد پیام نور ساماندهی شده و دیگر دانشجو جذب نمی‌کند. ساماندهی دانشگاه‌های غیرانتفاعی نیز از دیگر اقدامات این حوزه بوده است و از ۳۲۰ دانشگاه غیرانتفاعی در ابتدای دولت سیزدهم ۱۰۰ دانشگاه منحل شده‌اند که این اقدام با نهایت سختگیری کارشناسی و برای افزایش کیفیت تحصیل صورت گرفت.

وی ادامه داد: پذیرش ۱۰۰۰ دانشجوی استاد محور که برای اولین بار صورت گرفت از دیگر اقدامات وزارت علوم در دو سال اخیر در حوزه آموزش بود.

شمسی پور به دستاوردهای سازمان سنجش آموزش کشور اشاره کرد و گفت: قبل از سال ۱۴۰۰ تقلب و تخلف عادی بود ولی اکنون همه می‌دانند به شکل جدی با این اقدام برخورد می‌شود و با پیشگیری‌ها، در ۱۴۰۲ هیچ کس نتوانست در کنکور تقلب کند.

*توسعه فعالیت‌های فناورانه

به گفته وی بر اساس تفاهمی با شرکت شهرک‌های صنعتی زیر نظر وزارت صمت، ۲۷۰ هکتار از زمین‌های شهرک‌های صنعتی زمین در اختیار شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری قرار گرفته است‌

شمسی‌پور با اشاره به درخواست رئیس‌جمهور برای اینکه دانشگاه‌ها پیشنهادهایی برای حل مسائل کشور ارائه دهند، گفت: در وزارت علوم برای جمع سپاری مسائل و دریافت پیشنهادها سامانه‌ای برای مردمسپاری طراحی شده تا از ظرفیت استادان و دانشجویان کشور برای حل مسایل کشور استفاده کنیم و شعار دانشگاه اتاق فکر دولت را به این شکل عملیاتی می‌کنیم.

وی از ابلاغ آیین نامه تدوین کتب درسی به شکل یک کتابچه خبر داد و گفت: از این پس کتب درسی به شکل یکسانی و بر اساس اصول معیاری تدوین می‌شود و برای اعضای هیات علمی امتیاز دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جشن فارغ‌ التحصیلی ۵۰ دانش آموخته غیر ایرانی در حرم مطهر رضوی
  • جشن فارغ‌التحصیلی ۵۰ دانش آموخته غیر ایرانی در حرم مطهر رضوی
  • فراز و فرودهای آموزش عالی در سالی که گذشت
  • غذای دانشجویان علوم پزشکی گران شد
  • نرخ غذای دانشجویان علوم پزشکی گران شد
  • فارغ‌التحصیلی اولین دورۀ دانشجویان کاردانی مرکز بهورزی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • ابلاغ آیین نامه‌های ارتقای اعضای هیات علمی و جهش علمی اوایل ۱۴۰۳
  • آیین نامه های ارتقای اعضای هیئت علمی و جهش علمی به زودی ابلاغ می شود
  • جزئیات اعطای بورس تحصیلی وزارت بهداشت به دانشجویان
  • اعلام آخرین وضعیت تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳