Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس مقاومت "تنا":: پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم FATF دیروز موجب آشوب در مجلس شد؛ در حالی که دولت و برخی از نمایندگان مجلس تاکید دارند کشور باید هرچه سریعتر عضو کار گروه ویژه اقدام مالی شود تا بتواند آسانتر موضوع نقل و انتقال‌های مالی با کشورهای خارجی را انجام دهد برخی دیگر از نمایندگان پیوستن به این توافق‌نامه را خیانت دانسته و با در دست داشتن پلاکارد‌هایی اعلام کردند «ملت ایران ما را نخواهد بخشید اگر این لایحه استعماری را مصوب کنیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این بحث‌ها موجب شد تا مجلس لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را برای مدت دو هفته به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بفرستد تا کار کارشناسی بیشتری بر روی آن انجام شود.
جنال بر سر معاهده FATF ما را برآن داشت تا در گفت‌و‌گو با ابوالفضل ظهره‌وند عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای و سفیر سابق ایران در ایتالیا واقعیت این معاهده را از او جویا شویم؛ آنچه در ادامه می‌آید متن گفت‌وگوی تفصیلی خبرنگار "تنا" با این کارشناس مسائل بین‌الملل است:

FATF انتقال محدودیت‌ها به داخل
"تنا": الحاق ایران به معاهده FATF را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
ظهره‌وند: FATF یا کار گروه ویژه اقدام مالی در واقع بخشی از سیستم کنترلی غرب بر تراکنش‌های مالی کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران است که متهم به حمایت از تروریسم هستند.
در شرایطی که ما از نظر دلار کاملاً تحت کنترل هستیم و امکان دسترسی به آن را ما برای بسته‌اند و  نمی‌توانیم دلارهای نفتی خود را به راحتی منتقل کنیم، اکنون از طریق FATF در حال انتقال این محدودیت‌ها به محیط داخلی ایران هستند.
FATF مکانیسمی است که نظارت سخت و نرم غربی‌ها را بر تمام تراکنش‌ها در سیستم بانکی منتقل می‌کند و از طریق آن می‌توانند ما را تحت نظر داشته باشند و به ما دستور دهند چه کارهایی را انجام دهیم و چه کارهایی را انجام ندهیم و اگر از این دستورات تخطی کنیم مجازات می شویم.

با FATF دشمن را وارد خانه خود می‌کنیم
"تنا": به شکل مصداقی این الزامات چیست؟
ظهره‌وند: یک قسمتی از این  الزامات این است که مثلاً می‌گویند سپاه پاسداران تحریم است و بعد مثلا فلان بانک را هم به دلیل ارتباط با سپاه تحریم می‌کند، طبق FATF هرگونه تراکنش مالی که بین این بانک با سایر بانک‌ها و دیگر بخش‌ها انجام شود مشمول مجازات‌های FATF خواهد شد که این به معنای خودتحریمی است یعنی ما دشمن را داخل خانه خود آورده‌ایم و برای  اینکه به او ثابت کنیم پسر خوبی هستیم و در چارچوب تعاریفی که او از تروریسم تعریف می‌کند، آن چیزی که به عنوان هنجارهای بین‌المللی معرفی می‌کند را رعایت می‌کنیم که این موجب  یک دوگانگی و انشقاق در محیط داخلی می‌شود.
آرمان FATF این است که ایران با هرگونه رویکرد انقلابی خداحافظی کند، در واقع عملی و سیستماتیک ایران را مجبور می‌کند رویکرد انقلابی خود را کنار بگذارد و آن چیزی را بپذیرد که غرب به او می‌گوید.

غربی‌ها در فضای ابهام و تاریکی حرکت می‌کنند
"تنا": موافقین FATF   معتقدند که  قرار نیست تروریسم را غربی‌ها مشخص کنند و بر اساس تعریف بین‌المللی عمل می‌شود.
ظهره‌وند: اصلاً چنین چیزی وجود ندارد، شما در ابتدا باید به آنها بگویید که تعریف بین‌المللی FATF را مشخص کنند، اینگونه نیست که تعاریف در کنوانسیون‌های بین‌المللی را ما مشخص کنیم، اصلا اجازه نمی‌دهند تعریفی اتفاق بیافتد، مهم این است که بگویند این اقدام تروریستی است و همین پایان ماجراست.
اشکال کار این است که این‌ها در سایه ابهام و عدم شفافیت بلا سر کشورها می‌آورند، کار غربی‌ها این است که در فضای ابهام و تاریکی حرکت کنند، اگر تعریف مشخصی وجود داشت ما هم حرفی نداشتیم می‌گفتیم بیایید ببینیم داعش تروریسم است یا حزب‌الله اما آنها کاری به این مسئله ندارد و به هر چیزی که منافع غرب و رژیم‌صهیونیستی را تهدید کند برچسب تروریستی می‌زنند هرچند این مسئله را هم به شفافیت اعلام نخواهد کرد، آنها در سایه مبهم نگهداشتن اوضاع اهداف خود را به ما تحمیل می‌کنند.

کنوانسیون پالرمو تکمیل کننده FATF است
"تنا":  قبل از خروج آمریکا از برجام گفته می شد با الحاق ایران به FATF  نقل و انتقالات دلاری و مالی قابل انجام است اکنون که آمریکا از برجام خارج شده و ایران هم قرار است به سمت یورو سوق پیدا کند آیا ضرورت دارد به FATF بپیوندیم؟
ظهره‌وند: FATF صرفاً موضوع دلار را مطرح نمی‌کند و بسیاری از کشورها عضو FATF هستند برخی از این کشورها مانند چین و روسیه، کشورهایی هستند که به عنوان یک قدرت بزرگ مطرح می‌شوند و برخی دیگر کشورهایی هستند که متحده آمریکا محسوب می‌شوند، تعاریف و منافع ایالات متحده را قبول دارند و در چارچوب آن حرکت می‌کنند.
اگر کدخدا دولت را در برجام پذیرفته بود می‌توانستید FATF را مطرح کنید اما مساله این است که کدخدا شما را به رسمیت نشناخت و همان چیزی که وعده داده شده بود را هم به شما ندادند حال چگونه می‌خواهید بند دیگری در کنار برجام به پای ملت بندید.
FATF حلقه دیگری دارد به نام  کنوانسیون پالرمو که همدیگر را تکمیل می‌کنند در کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی شما نمی‌توانید حق تحفظ قائل شوید که مثلا من این گروه را تروریست می‌دانم یا نمی‌دانم، اصلاً چنین مسئله‌ای مطرح نیست که یکی به نعل و یکی به میخ بزنید بلکه  وقتی شما وارد یک پارادایم شدید باید تمام الزامات آن را بپذیرید.

بستن دست و پای کشور با پذیرش مداوم تعهدات بین‌المللی
"تنا": الزامات پالرمو چیست؟
ظهره‌وند: این کنوانسیون برای ممانعت از پشتیبانی مالی از تروریسم برخی از شرط و شروط را مطرح کرده است که باید تمام آنها را متعهد شوید و اگر  مصداقی از این شرط و شروط در مورد شما پیدا شود حتی می‌توانند شما را به سازمان ملل هم بکشانند مثلا اگر غرب اعلام کند حمایت از حزب‌الله، حمایت از تروریست است و ردی از شما در این مسئله پیدا کنند شما به عنوان ناقض کنوانسیون پالرمو شناخته می‌شوید.
مشکل کنوانسیونهای بین الملل این است که تا زمانی که شما به این کنوانسیون ها نپیوسته‌اید یک مقوله است اما وقتی وارد آن شوید مانند NPT با برخورد دسته جمعی روبه‌رو می شوید، آقای نتانیاهو در مصاحبه‌ای گفته است اینکه ما بمب هسته‌ای داریم به دلیل این است که عضو NPT نیستیم و ایران اگر مشکلی دارد به دلیل این است که عضو NPT است، این نشان می‌دهد آنها با وقاحت می‌توانند بگویند ما عضو فلان توافقنامه نیستیم و به آن عمل نمی‌کنیم اما ایران باید عمل کند.
سوال ما این است که شما به چه دلیل در حال بردن کشور در زیر بار تعهدات بین المللی هستید و روز به روز به صورت قانونی دست و پای آن را می‌بندید تا ذبح شود، البته این به دلیل دور بودن از رویکردهای انقلاب است.
دستگاه‌‌هایی که به موجب FATF نصب می‌شوند مانند مرکز کنترل تراکنش‌های مالی سویفت همه تراکنش‌های مالی را به شکل آنلاین نشان می‌دهد و از حوزه کنترل ما خارج است، بعد از آن اگر فلان بانک تحریم شد و شما با آن تراکنش انجام دهید هشدار می‌دهد که مصداق نقض FATF شده‌اید.


"تنا": اگر مصداق نقض FATF  شویم چه اتفاقی می‌افتد؟
ظهره‌وند: اکنون چیزی وجود دارد به نام SDN لیست که بر طبق تحریم های کاتسا به شکل مداوم فهرستی از افراد و مراکز تحریم شده را اعلام می‌کند، حال اگر فلان مرکز تحقیقاتی وزارت دفاع یا فلان شخص را تحریم کردند ما در دولت و ساختار پولی و مالی خودمان باید این فرد یا مرکز را در SDN لیست نگهداری کنیم و اگر به این فرد کوچکترین خدمتی ارائه شود جز تخلفات ما محسوب می‌شود که با ما برخورد خواهد شد؛ موضوعی که برای ما بسیار خجالت‌آور است.
در مجموع FATF سیستم داخلی ما و پالرمو حرکات خارجی ما را کنترل می‌کند، کنوانسیون مستند و طبق‌بندی شده بررسی می‌کند که اگر شما در هر جای دنیا مثلاً از یک حزب شیعه حمایت کردید و فردا آن حزب شیعه یا فلان جریان سنی را به عنوان تروریست شناسایی کردند ارتباط شما با این حزب یا جریان را به عنوان رابطه با تروریست‌ها شناسایی کرده و برای اینکه شما بتوانید ثابت کنید با آنها ارتباط مالی نداشته‌اید باید تمام سیستم‌های پولی و مالی خود را برای آنها توضیح دهید؛ بر این اساسFATF  و پالرمو همدیگر را تکمیل می‌کنند.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۰۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات

به گزارش همشهری آنلاین، «اداره کنترل دارایی‌های خارجی» (اوفک) در تارنمای وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد، عدنان محمود یوسف، مازن حسن الزین، آندریا سمیر مشنتف، بشیر ابراهیم منصور و فیراس حسن مکلد به دلیل کمک به «حسن مکلد» مالک صرافی CTEX برای «دور زدن تحریم‌ها و تسهیل اقدامات غیرقانونی در حمایت از حزب‌الله» تحریم شده‌اند.

پیشتر حسن کلد و صرافی CTEX در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بودند.

اوفک افزود: این افراد از جمله ۲ موسس صرافی CTEX و ۲ پسر مکلد ۲ شرکت را در لبنان و امارات اداره می‌کند که آنها نیز بطور همزمان تحریم شده‌اند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: حزب‌الله همچنان به سرمایه‌گذارهای تجاری ظاهرا مشروع و تسهیل‌کنندگان کلیدی برای تامین مالی عملیات گروه از جمله حملات بی‌ثبات‌کننده در امتداد مرزهای شمالی اسرائیل متکی است.

وی افزود: آمریکا به ردیابی منابع درآمدی کلیدی حزب‌الله و محدود کردن قابلیت آن برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ۷ فروردین نیز در تداوم سیاست‌های تحریمی خود اعلام کرد تحریم‌هایی را علیه شبکه‌ تسهیل‌کننده حواله‌های مالی برای حوثی‌ها (انصارالله یمن)، حزب‌الله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران ایران اعمال کرد. این تحریم‌ها شامل ۶ نهاد، یک فرد و دو نفتکش می‌شود.

کد خبر 848995 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه تحریم ایالات متحده آمریکا لبنان - حزب الله

دیگر خبرها

  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد
  • آمریکا پنج فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی