Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به کاهش نزولات جوی سیستان و بلوچستان در بحرانی ترین وضعیت بی آبی قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، مجتبی پیری در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در محل سالن کنفرانس سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، با اشاره به حضور 51درصدی جمعیت ساکن در سیستان و بلوچستان در مناطق روستایی، افزود: بخش اعظمی از اقتصاد مردم این خطه از کشور از طریق کشاورزی تامین می‌شود و به دلیل محدودیت منابع آبی هر ساله این شرایط برای آنان سخت تر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به میانگین بارش 100میلی متری در استان، تاکید کرد براساس بررسی انجام شده در سال زراعی، وضعیت دشوار و سختی را در پیش رو داریم.
وی اضافه کرد: ما در منطقه سیستان سال زراعی را از دست داده‌ایم چرا که با وجود آب در منطقه، بخشی از کشاورزان زمین های خود را کِشت کردند که به دلیل خشکسالی و عدم وجود آب برای آبیاری مزارع، کشاورزان نتوانستند به محصول دست پیدا کنند.
پیری گفت: از مجموع 49 هزار هکتار مزارع کشاورزی دشت سیستان تنها 9 هزار هکتار آن زیر پوشش بیمه بود که براساس برآوردهای انجام شده 10 میلیارد و 800 میلیون تومان به کشاورزان تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: براساس شدت خسارت وارده به کشاورزان سیستان با برنامه های صورت گرفته درصدد هستیم به زمین های کشت شده آسیب دیده منطقه یک میلیون و 700 هزار تومان و برای مزارع کشت نشده یک میلیون و 200 هزار تومان خسارت پرداخت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به این مطلب که طبق آمار و اسناد موجود و بررسی های کارشناسی انجام شده به ستاد بحران، خشکسالی سیستان به صورت خیلی شدید و خشکسالی بلوچستان به صورت شدید تایید شده است، تصریح کرد: خسارت وارده به بخش کشاورزی سیستان و باهوکلات را 750 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود: خشکسالی سال زراعی 96- 97 به چهار هزار و 700 هکتار از زمین های کشاورزی باهوکلات چابهار حدود 24 میلیارد تومان خسارت وارد کرد که جبران این خسارت نیز در دستور کار قرار دارد.
پیری بیان کرد: تامین آب شرب دام های روستایی  با تلاش های انجام شده دستگاه های مرتبط انجام شده اما تامین آب دام هایی که در بستر هامون حضور دارند با مشکل مواجه شده و اداره کل عشایر استان تا حد امکان آب مورد نیاز را تامین کرده است.
وی جمعیت دام سنگین سیستان را 40 هزار راس و دام سبک را 800 هزار راس عنوان کرد و افزود: از آنجایی که خشکسالی اخیر به فعالان این بخش نیز خسارت وارد کرده و تامین چهار هزار تن علوفه یارانه ای دام از محل اعتبارات استانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این مقدار علوفه دام تنها پاسخگوی 2 ماه دامداران منطقه است تصریح کرد: ضروری است برای تامین دام دامپروران تا پایان سال اقدامات لازم در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
پیری خسارت وارد شده به حوزه دامپروری شمال سیستان و بلوچستان را افزون بر 40 میلیارد تومان ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش قیمت کاه سفید با توزیع علوفه های یارانه ای، گفت: از 160 هزار هکتار زمین قابل کشت منطقه سیستان، تنها 46 هزار هکتار کشت شده که این میزان کشت هم با خسارت صد در صدی مواجه شد و در تلاشیم از طریق ستاد بحران خسارت مربوط به بخش کشاورزی را تامین کنیم.
وی همچنین اجرای طرح آبیاری نوین بر روی 100 هزار هکتار از زمین های کشاورزی، لایروبی و احیای قنوات را از طرح های مهم در دست اقدام برای جلوگیری از آسیب های کاهش بارندگی در جنوب سیستان و بلوچستان برشمرد.
وی با اشاره به ناپایداری کشاورزی در 20 سال اخیر در استان، در خصوص اشکالات طرح 46هزار هکتار منطقه سیستان، خاطر نشان کرد: با اجرای طرح آبرسانی به 46 هزار هکتار از مزارع  تاثیرات مثبتی در بخش کشاورزی سیستان رخ خواهد داد و با آنکه امکان دارد این طرح شاید دارای مشکلاتی هم باشد، در بخش کشاورزی از این طرح در حوزه جهاد کشاورزی دفاع می کنیم.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۰۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

 در پی وقوع بارش‌های سیل‌آسا در جنوب استان سیستان و بلوچستان با دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، بیش از ۳۵ هزار بسته معیشتی به کمک گروه‌های جهادی، بخشداران و دهیاران در مناطق سیل‌زده توزیع شد.

 محمدترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان امام با حضور در مناطق سیل‌زده در شهرستان‌های دشتیاری، کنارک و چابهار استان سیستان و بلوچستان گفت: توزیع بسته معیشتی به‌صورت روزانه از طریق مسیرهای زمینی و هوایی به مناطق هدف در حال انجام است و بر اساس تأکید رئیس ستاد بعد از ارزیابی‌های دقیق و بررسی‌های میدانی توسط مسئولین استانی و گروه‌های مستقر در مناطق سیل‌زده بخشی از خسارت وارد شده به احشام و لوازم خانه، خانواده‌های محروم از طریق خریداری و تحویل احشام و لوازم خانه به این خانواده‌ها جبران خواهد شد.

 همچنین به‌صورت مستمر آب‌معدنی در مناطق درگیر سیل توزیع می‌شود که در این میان حدود ۵۰ هزار بطری آب‌معدنی بزرگ در این مناطق توزیع شده است همچنین علاوه بر توزیع ۳ هزار پتو و ۸۰ رول موکت بیش از ۱۰ هزار غذای آماده و بیش از ۳۰ هزار پرس غذای گرم توسط قرارگاه مرکزی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام ساماندهی و توزیع شده است.

 گفتنی است وسایل موردنیاز برای تخلیه آب از منازل خریداری شده و توسط گروه‌های جهادی در مناطق سیل‌زده کار تخلیه آب در حال انجام است و در حال حاضر اکنون بیش از ۴۰ گروه جهادی با مجموعه قرارگاه مرکزی خدمت‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام همکاری می‌کنند.

 ترکمانه تأکید کرد: تا زمانی که این مناطق درگیر سیل باشند و مردم نیاز به کمک‌رسانی داشته باشند خدمات امدادرسانی ادامه خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان
  • رشد ۱۰ درصدی مبادلات مرزی محصولات کشاورزی از سیستان و بلوچستان
  • رشد ۱۰ درصدی مبادلات مرزی محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • سیل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان وارد کرد
  • خسارت سیل به بیش از ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی در زرآباد
  • معاون قوه قضاییه : با مشکلات و بحران هایی روبرو بوده و هستیم