Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صدا و سیما گفت:در چندسال گذشته سطح پایان نامه های نوشته شده در کشور افت کرده که از جمله دلایل می توان به زیاد شدن دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی اشاره کرد. ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸ رسانه ها خواندنی برگزیده نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، پژوهش امری ضروری برای برنامه ریزی و توسعه برای هرکشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه مهم ترین نهاد علمی و آموزشی است که در آن هر ساله دانشجویان در رشته ها و مقاطع مختلف، پژوهش ها و پایان نامه های زیادی انجام می دهند.نوشتن پایان نامه های مفید دغدغه ای است که همیشه برای دانشجویان و وزارت علوم و تحقیقات وجود داشته است.با توجه به اینکه هر ساله اعتبار و بودجه زیادی صرف نوشتن پایان نامه ها می شود،این سوال مطرح است که آیا پایان نامه های که نوشته می شود ضرورت های پژوهشی کشور را رفع می کند؟آیا این پایان نامه ها ارتباط دو سویه ای با صنعت و بازار کشور دارند؟آیا سیستم های جدیدی برای تصویب، حفظ و نگه داری این پایان نامه ها به وجود آمده است تا هزینه های زیادی که صرف چاپ و صحافی آن می شود کاهش یابد؟و اینکه پایان نامه های کشورمان نسبت به کشور های دیگر در چه سطحی قرار دارد؟

محمد حسین ساعی رییس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صدا و سیما سعی کرد به سوالاتی که در بالا مطرح شد جواب دهند.

پایان نامه ها مسئله محور؛سرمایه انسانی غنی

رییس دانشکده ارتباطات با تاکید بر اهمیت پایان نامه ها در حل مشکلات کشور گفت:سالی در حدود100 هزار پایان نامه کارشناسی ارشد و حدود 5هزار پایان نامه دکتری دفاع می شود،که این پایان نامه ها یک سرمایه بزرگی برای کشور محسوب می شود.وقتی از سرمایه برای کشور صحبت می کنیم نباید سرمایه را فقط نفت و گاز در نظر بگیریم،بخش مهمی از سرمایه ها،سرمایه انسانی است که توانایی شان در این پایان نامه ها است،تا بتوانند با یک مسئله و ایده ای،مشکلات را حل کنند.از آنجایی که باید پایان نامه ها مسئله محور باشد قاعدتا یک مسئله از همین مسائل و مشکلات انتخاب می شود و سعی می شود به یکی از آنها پاسخ داده شود. پایان نامه های ما منبع سرشار انرژی و حل مسئله است که اگر درست هدایت شوند و به نوعی برنامه ریزی شوند که حلقه های بعدی برسد و حل مسئله بکنند ، پایان نامه ها چند میلیارد دلار برای اقتصاد کشور می تواند سود و صرفه جویی داشته باشد.

وی افزود: نکته ای که وجود دارد این است پایان نامه ها به زبان کاربردی نوشته نمی شوند و دلیل آن به دانشجویانی بر می گردد که دانش ، تجربه و مهارت برای اینگونه نوشتن را ندارند.ولی به نظر می رسد برای به ثمر رسیدن آن زنجیره های بعدی وجود ندارد. معتقد هستم اگر از آن آماری که برای پایان نامه ها گفته شد،حدود یک سوم یا یک چهارم قابل استفاده باشد، بسیاری از مشکلات کشور حل می شود. نکته دوم اینکه اگر فرض کنیم که پایان نامه ها با مهارت و زبان کاربردی نوشته نشده است؛کسانی که در سازمان ها یا نهادها هستند باید با بررسی تمام پایان نامه ها در حیطه خودشان از آنها استفاده کنند تا بتوانند برداشت کاربردی از آن داشته باشند که در حال حاضر این اتفاق نمی افتد.در واقع سازمان ها و نهاد هایی می توانند این کار را انجام دهند که به فکر پیشرفت و توسعه باشند و سازمان هایی که این فضای رقابتی و فشار را حس نکنند،هیچوقت پایان نامه هایشان جنبه کاربردی پیدا نمی کند.

پایان نامه های کشور توانمند در ورود به صنعت و بازار

دکتر ساعی با اشاره به ارتباط پایان نامه ها با بازار و صنعت افزودند: هر پایان نامه ای به لحاظ نظری و با توجه به اینکه با مسئله شروع می شود، توانسته با این بخش ها ارتباط برقرار کند. مسئله ای که در پایان نامه مطرح می شود می تواند مسئله یک نهاد یا سازمان و یا بازار باشد،که بسیاری از پایان نامه ها این مسئله مندی را دارند.حال اینکه بتوان به مسئله جواب درست داد مهم است و تا حدودی پایان نامه های که در کشور نوشته می شود این ویژگی طرح مسئله را دارا هستند.

امکان حذف کامل پایان نامه های کاغذی وجود ندارد

عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما در ارتباط با تغییر پروسه نوشتن پایان نامه از کاغذی به الکترونیکی خاطر نشان کرد: خیلی از دانشگاه های کشور به این سمت حرکت می کنند و پروسه کاغذی که در گذشته برای تصویب،ویرایش و اصلاح پایان نامه ها و پروپزال وجود داشت تا حدی از بین رفته است و ثبت و ضبط پاین نامه در سیستم های اتوماسیون آموزشی صورت می گیرد. این کار بخش زیادی از کاغذ را صرفه جویی می کند.اما حذف کامل این پروسه ممکن نیست؛چون نسخه های نیاز است که در کتابخانه ها نگه داری شودو یا با آنها جلسات پایان نامه ها دفاع شوند.

صد در صد کاربردی بودن پایان نامه های دانشگاه صدا و سیما

رییس دانشکده ارتباطات و رسانه با ذکر توضیحاتی از وضعیت پایان نامه ها در این دانشگاه و ارتباط آنها با نیاز های سازمان صدا و سیما اظهار داشت:با توجه به اینکه این دانشگاه وابسته به سازمان صدا و سیما است،سازمان هم به درستی نمی داند چه نیاز های دارد. ما یکی از وظایف پژوهشگر را این می دانیم که نیاز ها را کشف کند ولو اینکه سازمان هم بعنوان صاحب کار ،دقیق مسئله خود را نتواند توضیح دهد.

وی افزود:در دانشگاه صدا و سیما صد در صد پایان نامه ها،پایان نامه هایی هستند که با توجه به نیازها و خواسته های سازمان صدا و سیما تصویب می شوند و تصویب آنها منوط به پاسخ دادن به یک مسئله است،به غیر از پایان نامه هایی که ایده بنیادین دارند.این پایان نامه ها هم باید توانایی این را داشته باشند که نشان بدهند،طرح بنیادین را برای حل یک مشکل در داخل سازمان انجام می دهند.مسئله ای مهم دیگر این است که ازسوی سازمان هم هیچ تشنگی و طلبی وجود ندارد. مدیران هم به دلیل اقتضاعات جدی شغلی خود توجه به این مسئله نمی کنند.

فاصله زیاد پایان نامه های کشور با دانشگاه های برتر دنیا

دکتر ساعی در مقایسه پایان نامه های داخلی با پایان نامه های که در دیگر کشورها نوشته می شود خاطر نشان کرد: باید ابتدا مقیاس مقایسه را مشخص کنیم.اگر با دانشگاه های درجه یک که جز 100 دانشگاه برتر دنیا هستند، مقایسه کنیم خیلی فاصله داریم و آنها به دلایل زیرساختی،فنی و ارتباطی، پایان نامه های با کیفیت بالایی دارند.ولی اگر بخواهیم با عموم دانشگاه های دنیا بررسی کنیم می توان گفت که در سطح آنها هستند.

وی گفت: در چندسال گذشته سطح پایان نامه های نوشته شده در کشور افت کرده که از جمله دلایل می توان به زیاد شدن دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی اشاره کرد. با توجه به این مسئله دانشگاه ها نتوانستند با تمرکز کافی بر روی پایان نامه ها کار کنند، حتی زیاد شدن دانشجویان منجر به وجود آمدند تحصیلات تکمیلی آموزش محور شد که برای این مقطع با محورییت پژوهش مناسب نبود.در حال حاضر با توجه به اصلاحاتی که وزارت علوم انجام می دهد و بردن پایان نامه ها به سمت تقاضا محوری می توان امید داشت که این وضعیت بهبود پیدا کند.

دستور العمل جهت دهی پایان نامه های تحصیلات تکمیلی

وزرات علوم و تحقیقات با صدور دستور العملی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی وابسته به این وزارت خانه و دستگاه های اجرای،ضرورت سوق دادن پایان نامه های تحصیلات تکمیلی را به سمت حل مسائل و مشکلات جامعه در دستور کار خود قرار داد.هدف این دستورالعمل سامان دهی و هدفمند سازی پایان نامه های تحصیلات تکمیلی و سوق دادن آنها به سمت حل مسائل و مشکلات جامعه و همچنین انجام تحقیقات نظری،بنیادین و اصیل می باشد.این دستور العمل،پایان نامه هایی را شامل می شود که به ارائه ی راهکار علمی و عملی برای حل یک مسئله و مشکل را داشته باشد،یا منجر به ثبت اختراع یا بومی سازی فناوری شود و یا در راستای بسط مباحث نظری و توسعه مرز های دانش و با موضوعات کاربردی انجام گیرد.پایان نامه ها برای قرار گرفتن در این تقسیم بندی باید گواهی های مورد نظر در دستورالعمل را از مراجع مربوطه اخذ نمایند.

منبع:علم و فناوری

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299,1300/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۱۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش ۲۸۳ مقاله در اولین کنفرانس ملی مهارت

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن جهانشاهی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای و دبیر کل اولین کنفرانس ملی مهارت در افتتاحیه این کنفرانس که در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما با حضور وزیر علوم برگزار شد گفت: طراحی این کنفرانس دو سال به طول انجامیده است تا بتوانیم صاحبان صنایع، بخش های حکمرانی و بخش های خصوصی را برای این کنفرانس هماهنگ کنیم.

وی ادامه داد: برای این کنفرانس ۲۸۳ مقاله دریافت شد که می توان گفت ۵۰ درصد مقالات پذیرفته شد و ۱۴۳ مقاله در واقعه نهایی شد، مقالات توسط یک تیم خبره و فرادانشگاهی مورد بررسی قرار گرفته و حدود نیمی از مقالات دریافت شده مورد پذیرش واقع نشد.

وی با بیان اینکه از دستگاه های مختلف مقاله دریافت شده است، خاطر نشان کرد: بخش اعظمی از مقالات از سوی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای ارائه شد یعنی ۶۰ درصد مقالات مربوط به آموزش عالی و ۴۰ درصد مقالات خارج از دانشگاه بود ازآموزش و پرورش و حتی شهرداری نیز مقاله ارسال شده بود.

کد خبر 6085258

دیگر خبرها

  • در استان های واحد های سیار با کیفیت مطلوب مستقر می کنیم
  • نفرت از صهیونیست‌ها به نقطه پایان این رژیم کودک‌کُش تبدیل خواهدشد
  • نفرتی که امروز نسبت به صهیونیست‌ها ایجاد شده، تبدیل به نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد
  • پذیرش بدون کنکور استعدادهای برتر ملی ‌در دانشگاه فرهنگیان
  • حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند
  • آغاز اجرایی سازی آیین نامه پذیرش استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان از خرداد ماه
  • زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  • پذیرش ۲۸۳ مقاله در اولین کنفرانس ملی مهارت
  • معافیت کالا‌های صادراتی ایران از دریافت گواهینامه کیفیت در کشور‌های مقصد