Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا یک روز پس از طرح مطالبات 12 گانه از ایران، با پاسخ سخت مقامات و یکی از فرماندهان ارشد نظامی این کشور مواجه شد.

به گزارش گروه سیاسی رکنا، رسانه آمریکایی در گزارشی با زیر نویس «تهران پاسخی خشمگینانه به واشنگتن داد»، گفت: یک فرمانده ارشد نظامی ایران به اظهارات تند آمریکا (پمپئو) پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه تصویری آمریکایی در این گزارش که چندین بار پخش شد، افزود: یک روز پس از آنکه ارشدترین دیپلمات آمریکایی ایران را به اعمال فشارهای نظامی، تحریم ها و درهم کوبیدن تهدید کرد، یک فرمانده عالی نظامی جمهوری اسلامی گفت که مردم ایران مشت (محکمی) بر دهان پمپئو خواهند زد.

سی ان ان ادامه داد: این درحالی بود که پمپئو در برابر انتقاد از آنچه در قبال ایران مطرح کرده بود، گفت آنچه بیان کردم معیارهای سطح پائینی بود که از همه کشورها انتظار می رود، ما «قوانین خاصی» وضع نکردیم، تنها از آنها (تهران) خواستیم رفتاری عادی و نه دشمنی داشته باشند.

جمانه کارداشه (Jomana Kardasheh) خبرنگار سی ان ان از استانبول در این باره گفت: سخن یک فرمانده عالی نظامی ایران که «ایرانیان باید مشت بر دهان وزیرخارجه آمریکا بکوبند»، پاسخی است که باید انتظار آن را داشت. در گذشته نیز چنین پاسخ هایی را از طرف مقامات ایرانی در مورد واشنگتن شنیده ایم.

خبرنگار سی ان ان همچنین به واکنش رئیس جمهوری ایران در این رابطه اشاره کرد و گفت: حسن روحانی نیز اساسا بیان کرد، آمریکا تصور کرده چه کسی است تا (بگوید) کشورها مستقل چه باید انجام دهند.

خبرنگار این رسانه سپس در باره انتقادها از سخنان ضدایرانی پمپئو گفت: بسیاری از کارشناسان فهرست درخواستی وزیر خارجه آمریکا را «دست نیافتنی» و «توهم» توصیف کرده و ناممکن می دانند تا شاهد باشیم تهران فهرست 12درخواست مطرح شده را بپذیرد.

کارداشه ادامه داد: اگر اعمال چنین فشارهایی کارساز بود با برجام کار با ایران خاتمه نمی یافت، برخی رویکرد دولت ترامپ Trump برای فشار فزاینده بر تهران را تائید می کنند که اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان رقیب ایران با کاخ سفید همسو هستند، اما اروپا برای ایجاد سپر دفاع از شرکت های خود در برابر اعمال این فشارها تلاش می کند.

خبرنگار سی ان ان در پایان گفت: باید دید که واکنش بعدی و پاسخ ایران و همچنین واکنش بین المللی چگونه است؟ زیرا آمریکا برای اجرایی کردن این خواسته نیازمند حمایت جهانی است. پس باید منتظر ماند و دید.

سردار اسماعیل کوثری جانشین فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران در واکنش به ادعاهای روز دوشنبه ( 31 اردیبهشت ماه) پمپئو، تاکید کرد: ملت ایران در مقابل این‌ها یکپارچه بایستند و مشت محکمی بر دهان وزیر امور خارجه آمریکا و کسانی که از آنها حمایت می‌کنند خواهند زد. وی که جدیدا معرفی شده به نظرم نسبت به مسائل بین‌المللی به ویژه ایران چندان توجیه نیست. 12 موردی هم که مطرح کرد هر کدام در گذشته مشخص شده است.

پمپئو که حدود یک ماه پیش از ریاست سازمان جاسوسی آمریکا به سمت وزیر امور خارجه منصوب شده، عصر دوشنبه در سخنانی مملو از اتهام های بی اساس علیه ایران راهبرد جدید واشنگتن را در قبال تهران پس از اعلام خروج آمریکا از برجام که با انتقادهای زیادی روبرو شد، اعلام کرد.

وی گفت: آمریکا پس از خروج از برجام به دنبال تشدید فشار مالی و تحریم های بی سابقه علیه ایران، جلوگیری از نفوذ و هژمونی منطقه ای این کشور و ممانعت از برنامه های هسته ای و موشکی تهران است.

پمپئو در سخنرانی خود که 12 شرط برای ایران گذاشته مدعی شد که برجام نقایص مرگبار دارد و جهان را به خطر انداخته است.

رئیس جمهوری ایران نیز در واکنش به این ادعاها با بیان اینکه دولت جدید آمریکا این کشور را به 15 سال پیش برگردانده، گفت:همه کشورهای دنیا خواهان استقلال Esteghlal در تصمیم‌ هستند وشاید آمریکایی‌ها بتوانند با فشاردر بعضی جاها کاری پیش ببرند، اما منطق نمی‌پذیرد که بواهند برای دنیا تصمیم بگیرند.

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با اشاره به اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی در همه 10 گزارش فصلی خود پایبندی ایران به برجام را تایید کرده است، گفت: (آژانس) تصریح کرده که همه دسترسی های لازم را (از سوی ایران) دریافت کرده است.

موگرینی تاکید کرد: اتحادیه اروپا به استمرار اجرای کامل و موثر برجام متعهد است و تا زمانی که ایران به همه تعهدهای هسته ای خود پایبند باشد (همچنان که تاکنون بوده) متعهد خواهد ماند.

وزیر خارجه ایران نیز در توئیتر با رد سخنان پمپئو نوشت: دیپلماسی حقه بازی آمریکا صرفا بازگشت به عادت های گذشته است. این کشور محبوس در توهمات و سیاست های شکست خورده ای است که از سوی گروههایی با منافع خاص دیکته می شود. همان انتخاب های غلط را تکرار می کند و به تبع آن همان نتایج زیان بار را برداشت خواهد کرد.

وزارت امور خارجه ایران نیز در بیانیه ای اظهارات سخیف وزیر خارجه آمریکا را نشانه درماندگی مقام های این کشور اعلام کرد و افزود: ایران با رد تک تک اتهامات و اکاذیب مطرح شده در این به اصطلاح راهبرد جدید، اظهارات وقیحانه پمپئو را مداخله آشکار در امور داخلی خود می داند.

رئیس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه خروج این کشور را از توافق هسته ای 1+5 با ایران (برجام) اعلام کرد که نقض آشکار تعهد واشنگتن برای اجرای کامل این پیمان و زیرپاگذاشتن قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت ماه رمضان مهم ترین های 24 ساعت ایران شبکه تلویزیونی وزیر خارجه آمریکا مطالبات رئیس عکس حوادث دختر زن تجاوز مرد جوان زنان شهروند قتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۱۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • حماس پاسخ آمریکا را داد + جزئیات
  • سخنگوی وزارت خارجه : آمریکا در ۳ هفته اخیر پیام‌های متعددی را از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به ایران ارسال کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه: مقامات ذی‌ربط احضار سفیر سوئیس به سپاه را تکذیب کردند | تبادل پیام با آمریکا
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • تجاوز دیگری صورت بگیرد قاطع‌تر پاسخ می‌دهیم