Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@17:59:35 GMT

آغاز طرح ایمن سازی بر روی یکی از دهنه های 33 پل

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۱۵۶۸

آغاز طرح ایمن سازی بر روی یکی از دهنه های 33 پل

استان‌ها > اصفهان - مهر به نقل از مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان نوشت: مرحله اول طرح ایمن سازی ۳۳ پل بر روی یک دهنه از ۲۰۰ قوس این پل تاریخی انجام شد.

فریدون ‌الله‌یاری اظهار داشت: طرح نهایی ایمن سازی ۳۳ پل شامل ایمن سازی رواق‌ها و مسیر تردد گردشگران در سال گذشته مورد تصویب قرار گرفت و استفاده از حفاظ های کابلی با روکشی از چوب به تایید رسید به نوعی که این کابلها به پایه و کف پل به شکل پیچ شده وصل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این تصمیم با توجه به بازدیدهای میدانی از کف پل انجام شد چرا که مطالعات انجام شده نشان‌ می‌دهد در مرمت‌های دهه ۵۰ شمسی، کف سازی دهانه‌ها با بتن انجام شده است و بر این اساس اجرای این طرح مداخله ای در اصل بنا ایجاد نمی‌کند.

الحاقی بودن نرده‌های حفاظی ۳۳ پل مشخص است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم که در ارتباط با ۳۳ پل طرحی تصویب شد که الحاقی بودن نردهها مشخص باشد، بیان داشت: در این طرح از کابلهای فلزی استفاده شده است تا از فاصله های دور قابل رویت نباشد و این کابلها دارای رویه ای و روکش چوبی خواهد بود تا از منظر نزدیک نیز در چشم گردشگران زیبا جلوه کند.

وی گفت: با توجه به اینکه امکان اتصال این حفاظ ها به دیواره های تاریخی پل وجود نداشت قرار بر این شد که این کابلها به پایه و کف پل به شکل پیچ شده وصل شود.

مطالعه سه ماهه بر روی طرح ایمن‌سازی۳۳ پل

اللهیاری با تاکید بر اینکه طرح ایمن‌سازی۳۳ پل بیش از سه ماه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است، تاکید کرد: این طرح در شرایط حاضر تنها بر روی یک دهنه از ۲۰۰ دهنه پل انجام می‌شود تا نظرات کارشناسی را دریافت کنیم و پیشنهادهای دوست‌داران میراث فرهنگی را نیز پذیرا هستیم.

وی با اشاره به دیگر برنامه‌های این نهاد به مناسبت هفته میراث فرهنگی ابراز داشت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده ۳۵ برنامه فرهنگی برای این هفته در نظر گرفته شده که معرفی جاذبه های ناشناخته اصفهان مانند برج موزه هنرهای تزئینی از این جمله است.

46

کلید واژه‌ها : استان اصفهان - میراث فرهنگی - سازمان میراث فرهنگی و گردشگری -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان اصفهان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۱۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)

عصر ایران ؛ فرزانه احمدی _ یک گروه از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی از آثار تاریخی اصفهان بازدید کردند تا اثرات فرونشست را بر آن ببینند. یک شکاف بزرگ درست کف یکی از صحن‌های مسجد سید درست شده است که نسبت به دو سال قبل بیشتر پیش رفته است. شکاف ادامه پیدا کرده تا به جاهای دیگر مسجد هم برسد، به خصوص به سقف و دیوارها.

گزارش را اینجا ببینید

علاوه بر آن مسجد جامع عباسی و مسجد و بازار علیقلی آقا هم وضع بهتری ندارد. ترک‌ها و شکاف‌های بزرگ بر سقف و دیوار مسجدها دیده می‌شود. فرونشست در اصفهان نامتقارن است یعنی دو طرف بنا به یک اندازه در زمین فرو نمی‌رود. به همین دلیل خطر فروریختن بیشتر می‌شود.

در بعضی جاها دیوار را  طوری درگیر کرده‌ که مجبور شده‌اند وصله پیله‌اش کنند. در مسجد جامع عباسی ستون‌ها چرخیده‌اند و این می‌تواند باعث شکاف در گنبد و ریزش بنا شود.

کارشناسان فعال در این حوزه می‌گویند می‌توان با نصب دستگاه میزان تغییر در آثار را اندازه گرفت اما گویا اداره میراث فرهنگی اصفهان در این حد هم با همراهی نداشته است. این در حالی است که به گفته کارشناسان اگر نمی‌توان جلوی برداشت بی‌رویه آب را گرفت، می‌توان ایجاد شکاف و ترک را در آثار تاریخی کنترل کرد،

اما گویا مسوولان میراث فرهنگی اصفهان در این زمینه آنطور که باید تلاش نکرده‌اند. اداره میراث فرهنگی اصفهان باید بیشتر از قبل به این آثار رسیدگی کند.

سوال این است که دیوارها و سقف‌ها تا کی می‌توانند سر پا بمانند؟ هیچ کس نمی‌تواند دقیق بگوید چقدر برای نجات این آثار  وقت هست؛ برای نجات این آثار و البته نجات اصفهان. هر چقدر آب بیشتری از چاه‌ها بکشند، عمق ترک‌ها بیشتر می‌شود و زندگی در این شهر خطرناک‌تر. باز و بسته شدن زاینده‌رود هم فقط کار را بدتر می‌کند. باید این رودخانه همیشه جریان داشته باشد و جلوی برداشت‌های اضافه از رودخانه و چاه‌ها گرفته شود.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: زاینده‌رود چند روزه به درد هیچ‌کس نمی‌خورد / همه ناراضی و معلوم نیست کی از این وضعیت راضیست (فیلم) مدیریت ناهماهنگ در زاینده‌رود/ ممکن است آبی که از دریای عمان می‌رسد به رودخانه نرود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)

دیگر خبرها

  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • آغاز برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استان همدان
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • آن‌سوی تاریخ نصف‌جهان به روایت میراث ناملموس
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • نماینده مجلس: فرونشستِ اصفهان جدی است؛ وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است؟
  • روند اجرای پروژه گردنه عامری دیلم تسریع شود
  • آغاز ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در استان البرز از دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در شهرستان چگنی