Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@21:33:10 GMT

مرد جنگ با تجارت جهانی

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۲۶۰۲

مرد جنگ با تجارت جهانی

ووی اقتصاددان ارشد آمریکایی در مرکز برنبرگ هشدار داده بود که برنامه‌های ترامپ «دست کم برای تجارت بین‌الملل بسیار اخلالگر خواهد بود.»

ایران آنلاین / از زمان رقابت دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بر سر کرسی ریاست جمهوری آمریکا، تحلیلگران اقتصادی نسبت به خطر ناسیونالیسم آمریکایی برای اقتصاد جهان در صورت انتخاب ترامپ هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند هر دو رقیب انتخاباتی بر طبل ملی‌گرایی اقتصادی کوبیدند اما از همان سخنان ابتدایی ترامپ مشخص شد که با تجارت بین‌الملل سر جنگ دارد؛ او اعلام کرده بود که چین در نرخ یوان دستکاری می‌کند و برای مکزیک نیز جریمه‌های سنگین در نظر دارد.

با توجه به آنکه چین، موتور محرکه آسیایی رشد اقتصادی جهان نیز به تقاضای داخلی چشم امید بسته و شاهد کندی رشد اقتصادی خود و افت تجارت در آن زمان شده بود، پیش‌بینی می‌شد که جهان پس از انتخابات آمریکا اگر نگوییم به لحاظ ملی‌گرایی‌های افراطی سیاسی و اجتماعی، دست کم به لحاظ مراودات اقتصادی و تجارت بین‌الملل از سوی دو غول بزرگ اقتصاد جهان، چین و آمریکا، به فضایی بسته‌تر تبدیل خواهد شد.

لووی اقتصاددان ارشد آمریکایی در مرکز برنبرگ هشدار داده بود که برنامه‌های ترامپ «دست کم برای تجارت بین‌الملل بسیار اخلالگر خواهد بود.» همچنین واحد اطلاعات اکونومیست هم اعلام کرده بود ریاست جمهوری ترامپ به اندازه داعش برای اقتصاد جهانی مخرب است.

حالا بعد از گذشت نزدیک به دو سال از ورود ترامپ به کاخ سفید و اعلام تصمیماتی هیجانی که واکنش کل دنیا را برانگیخته است، پیش‌بینی‌های سابق رنگ و بوی واقعیت به خود گرفته‌اند.

اخیراً شرکت کی‌پی‌ام‌جی (KPMG) که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خدماتی و سرویس‌دهنده در جهان است، یک نظرسنجی بین 1300 مدیر اجرایی برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان انجام داده است. سرویس‌های این شرکت شامل مشاوره، مشاوره مالی، مالیات و حسابرسی می‌شود.

نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که در شرایط فعلی رهبران تجاری دنیا ناسیونالیسم اقتصادی را بزرگ‌ترین تهدید رشد خود تلقی می‌کنند.

به گزارش روزنامه گاردین، رهبران تجاری سراسر جهان گفته‌اند که افزایش ناسیونالیسم اقتصادی ناشی از برگزیت، دونالد ترامپ و سیاست پوپولیستی بزرگ‌ترین تهدید برای رشد آن‌ها محسوب می‌شود.

در این میان رهبران تجاری بریتانیا نسبت به همتایانشان بدبین‌تر هستند. دو سوم مدیران ارشد بریتانیا گفته‌اند که نگرانی عمده آن‌ها درباره افزایش استفاده از پروتکل حمایت از تولیدات داخلی است که شامل اقداماتی همچون اعمال تعرفه گمرکی به کالاهای وارداتی می‌شود.

هرچند اعمال این موانع می‌تواند از مشاغل آن کشور محافظت کنند، اما رهبران تجاری معتقدند بالا رفتن قیمت‌ها براى مصرف‌کننده‌ها موجب شده سودها از تعادل خارج شوند.

بیل مایکل، رئیس شرکت KPMG گفته است: «اگر درهای تجارت جهانی به بسته شدن خود ادامه دهد، تأثیرات اجتناب‌ناپذیری بر رشد جهانی خواهد گذاشت. تداوم جبهه‌گیری برخی کشورها باعث نگرانی رهبران تجاری شده است.»

از سوی دیگر ترامپ از ابتدای قدرت گرفتن سر ناسازگاری با چین برداشت و با بالا بردن تعرفه‌ها علیه چین، علناً احتمال بروز جنگ تجاری میان این دو کشور را تقویت کرد؛ جنگی که به گفته رئیس دومین بانک بزرگ آمریکا، بزرگ‌ترین تهدید برای اقتصاد جهان است.

گاردین نوشته است: «رهبران تجاری در اروپا طی ماه‌های اخیر به رغم برخی پیشرفت‌هایی که در مذاکرات برگزیت انجام شده،‌ به آینده تجارت و اقتصاد بدبین شد‌ه‌اند. بر اساس یک مطالعه از مدیران مالی توسط حسابدار شرکت Deloitte، دوازده درصد از آن‌ها گفته‌اند درباره آینده تجارت بدبین هستند. نیمی از افراد موردمطالعه نیز گفته‌اند که سطح بالایی از عدم اطمینان اقتصادی و مالی را تجربه کرده‌اند.»

منبع: پایگاه خبری اتاق ایران 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۲۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند