Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@02:29:59 GMT

سفر مرکل به چین در بحبوحه توافق تجاری پکن و واشنگتن

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۸۶۶۳

«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان در حالی از روز پنجشنبه عازم برلین می شود که گفته می شود توافق تجاری واشنگتن و پکن دردسری تازه را برای برلین به بار آورده که می تواند به منافع این کشور لطمه بزند.

شبکه اقتصادی بلومبرگ در گزارشی در این باره افزود: تعهد پکن برای خرید کالاهای آمریکایی بیشتری به عنوان بخشی از توافق برای جلوگیری از جنگ تجاری با این کشور، آلمان را تحت فشار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلمان به عنوان بزرگترین شریک تجاری اروپایی چین، با حجم کلی حدود 179 میلیارد دلار مبادلات در سال گذشته، در وهله نخست با تاثیر هر گونه کاهش مراوده تجاری مواجه است.

این امر تلاش صدر اعظم آلمان را برای ایجاد فضای باز تجاری و نظام چندجانبه گرایی پیچیده می کند، بویژه این که چین اجازه دسترسی دوجانبه به بازارهایش را نمی دهد.

آمریکا طرف دیگر این ماجرا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» است که اقدامات وی با عنوان حمایت از تولیدات داخلی، اتحاد ترانس آتلانتیک (دو سوی اقیانوس اطلس) را تحت فشار قرار داده است.

مرکل در سفر به پکن که رئیسان شرکت های تجاری نیز وی را همراهی می کنند، قصد دارد خواسته های آلمان را از این کشور در کاستن از موانع تجاری مطرح کند.

وی در این هفته گفت: چین و آلمان متعهد به مقررات سازمان تجارت جهانی هستند. ما در عین حال درباره دسترسی دوجانبه تجاری و مسائل مربوط به مالکیت معنوی گفت وگو خواهیم کرد. 

بر اساس آماری که بلومبرگ ارائه کرده است، چین در 10 سال گذشته دست کم 318 میلیارد دلار در اروپا سرمایه گذاری کرده است که 45 درصد بیشتر از سرمایه گذاری این کشور در آمریکاست. آلمان در اروپا بزرگترین اقتصاد را دارد. 

«لیو کانگ» سخنگوی وزارت امورخارجه چین بتازگی گفت: روابط چین و آلمان در حال توسعه است و چین بسیار برای روابط با آلمان ارزش قائل است. 

با این حال آلمان در بررسی ابزارهایی برای نظارت بهتر بر دسترسی آزاد چین بر اقتصاد 17 تریلیون دلاری اتحادیه اروپا به شرکای اروپاییش پیوسته است. 

مقام های آلمانی، در عین حال تاثیر هر گونه توافقی را بین آمریکا و چین بر اقتصاد کشورشان کم اهمیت می خوانند. یکی از مقام های هیات همراه مرکل که نامش فاش نشده در این زمینه گفت: روابط دوجانبه دست کم در دوری جستن از گرایشهای دولت ترامپ برای اعمال سیاست حمایت از محصولات داخلی مفید است.

وزارت دارایی چین در بحبوحه تنش با آمریکا بر سر مسائل تجاری بتازگی طرحی را برای کاهش تعرفه واردات برخی خودروهای خارجی از 25 به 15 درصد اعلام کرد. کاهش تعرفه های از اول ژوییه (10 تیر) اجرایی می شود. 

این تصمیم به دنبال موافقت دولت دونالد ترامپ برای تعویق اعمال تعرفه بر کالاهای چینی اتخاذ شد.

تارنمای شبکه سی ان بی سی نیز در گزارشی درهمین زمینه نوشت: چین بزرگترین بازار برای خودروسازان آمریکایی به شمار می آید. اما بر اساس آمار انجمن تولید کنندگان خودروی چین، وقتی صحبت از تجارت جهانی می شود، آلمان بیش از هر کشوری در چین خودرو می فروشد. 

برغم چنین امتیازی، برخی معتقدند که وعده چین برای خرید کالاهای بیشتری برای جلوگیری از تنش تجاری با آمریکا، فشار بیشتری را بر آلمان وارد خواهد کرد. 

آلمان و چین به عنوان دو کشور صادرکننده که مازاد تجاری زیادی با آمریکا دارند خود را در صف کشورهای اخراج شده از آمریکا در دولت ترامپ می بینند و تلاش می کنند مقررات دوجانبه گرایی را که منافع آنها را تامین می کند، حفظ کنند.

با این حال هر چند که میزبانان مرکل علاقه دارند که پیام وحدت کامل بین چین و آلمان را به واشنگتن مخابره کنند اما مرکل ظاهرا قصد ندارد که نشان دهد علنا در مقابله با واشنگتن به عنوان متحد قدیمی برلین، بطور کامل در کنار پکن قرار گرفته است. 

دولت مرکل در بسیاری از نگرانی های دولت ترامپ درباره اقدامات تجاری چین شریک است. بنا بر این وی تلاش می کند پیام دوگانه ای را درباره دفاع از چندجانبه گرایی و فشار بر پکن برای اقدامات عادلانه در زمینه تجاری و سرمایه گذاری بفرستد. 

آلمان بیشتر نگرانی نقش دولت چین در اقتصاد، از قوانین مربوط به امنیت سایبری گرفته تا نفوذ مقام های حزب کمونیست چین بر سرمایه گذاری های مشترک و طرح موسوم به «ساختِ چین 2025» (Made in China 2025) است که برخی آن را تهدیدی برای سلطه صنعتی آلمان قلمداد می کنند.

با این حال با توجه به اینکه شرکت های آلمانی همچنان فعالیت تجاری پررونقی در چین دارند، دولت مرکل با فشارهایی از داخل برای خودداری از گرفتن مواضع مقابله جویانه مانند تهدیدهای ترامپ برای اعمال تعرفه های تجاری مواجه است. 

آلمان درباره بسیاری از مسائل مهم جهانی از مسائل آب وهوایی گرفته تا تجارت آزاد و توافق هسته ای ایران، مواضع یکسانتری با چین در مقایسه با واشنگتن دارد. 

«مایکل شِفر» سفیر سابق آلمان در چین و رئیس بنیاد «رهبری مسئولیت پذیر و الهام بخش آلمان» (BMV) گفت: در شرایطی که دولت ترامپ علاقه ای به مشارکت در ترانس آتلانتیک ندارد، اروپا باید به دنبال حفظ منافع خود باشد. بخشی از این اقدام تلاش برای یافتن شرکایی است که می توان با آنها برای حفظ چنین منافعی تلاش کرد. چین می توانددر بسیاری از حوزه های چنین نقش مهمی راایفا کند.» 

مرکل روز پنجشنبه در پکن با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین دیدار و گفت و گو می کند. او که با دعوت نخست وزیر چین راهی این کشور می شود، دیداری هم از شهر «شنجن» در جنوب چین خواهد داشت تا از کارخانه زیمنس بازدید کند.

وی در این سفر به غیر از مسائل تجاری درباره دیگر موضوع های جهانی از جمله وضع شبه جزیره کره و برنامه هسته ای ایران نیز گفت و گو خواهد کرد. 

سفر مرکل به چین یازدهمین سفر مرکل به این کشور آسیایی از زمان صدارت عظمای وی است، بدین معنی که وی از زمانی که به این صندلی دست یافته است هر سال چنین سفری را انجام داده است. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد

به گزارش خبرآنلاین روابط عمومی کل سپاه روز یکشنبه در اطلاعیه‌ای از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران ایران در سوریه، از جمله با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد به اهدافی درون سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

روزنامه واشنگتن تایمز در گزارشی می‌نویسد: «حمله ایران به اسرائیل دومین شکست دولت ایالات متحده به‌حساب می‌آید و این دولت به‌رغم هشدارهای قریب‌الوقوع، نتوانست بازدارندگی از خود نشان دهد.»

به نقل از ایسنا در سال ۲۰۲۲ آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا جزئیات قابل‌توجهی را درباره برنامه عملیات روسیه در اوکراین ارائه کردند اما با این حال دولت آمریکا موفق نشد جلوی  این جنگ را بگیرد و به بزرگترین درگیری اروپا پس از جنگ‌جهانی دوم بدل شد.

واشنگتن تایمز می‌نویسد: «این شکست‌ها می‌تواند پیامدهای چشمگیری به همراه داشته باشد. به عبارتی، نگرانی‌ها از اینکه شاید رهبران چینی با محاسبه قدرت رو به افول آمریکا آماده یک حرکت نظامی شوند، در حال افزایش است.»

چین که جزیره خودگردان تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند، بارها به مقامات غربی و آمریکایی هشدار داده که هرگونه دخالت آنها در مسئله تایوان به‌مثابه «دخالت در امور داخلی چین» خواهد بود. افزون بر این، چین مناقشاتی بر سر جزایر سنکاکو در دریای چین شرقی با ژاپن و در دریای چین جنوبی با فیلیپین دارد.

ژاپن و فیلیپین از متحدان دفاعی ایالات متحده هستند و هرگونه حمله احتمالی چین به این کشورها می‌تواند آمریکا را به یک درگیری منطقه‌ای در آسیا برای اولین بار پس از جنگ ویتنام بکشاند.

منتقدان بر این باورند که شکست‌های آمریکا ناشی از «سیاست‌های ضعیف» این کشور است. اگرچه آمریکا به دنبال عملیات نظامی روسیه در اوکراین، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو وضع کرد، اما این مسئله برای همه واضح و مبرهن است که این تحریم‌ها تاثیر خاصی بر تصمیمات کرملین نداشته و حتی به گفته «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه موجب تقویت اقتصاد هم شده است.

روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز در پایان تاکید می‌کند: «شکست سیاست‌های بازدارندگی آمریکا هم‌چنین می‌تواند حامیان ایران از جمله ارتش یمن را قوی‌تر کند؛ ارتشی که ماه‌هاست به دلیل حمایت از فلسطین کشتی‌های اسرائیلی را در دریای سرخ هدف قرار داده است.»

«مایک راجرز» رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان و یک چهره جمهوری‌خواه از ایالت آلاباما ضمن ابراز نگرانی درباره تضعیف جایگاه آمریکا گفت: «سیاست‌های دولت آمریکا، بازدارندگی علیه چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی را تضعیف کرده است. ما باید بازدارندگی آمریکا را احیا کنیم.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896324

دیگر خبرها

  • واشنگتن درحال بررسی ارسال یک میلیارد دلار تسلیحات جدید به اسرائیل است
  • هشدار واشنگتن به تل آویو درباره عواقب تشدید تنش
  • هشدار واشنگتن به تل آویو درباره عواقب تشدید تنش با ایران
  • وبسایت اکسسیوس: هشدار واشنگتن به تل آویو درباره عواقب تشدید تنش با ایران
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • نسل کشی رژیم صهیونیستی فریاد «دیدی» را هم در آورد
  • واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • دولت توسعه‌گرا چیست؟
  • انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و آلمان