Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: از مجموع ۵۰۰ گونه جانوری در گیلان ۹۵ گونه در معرض تهدید قرار دارند. ۰۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۳ استانها گیلان نظرات

منصور سربازی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ در حال حاضر 95 گونه از حدود 500 گونه جانوری موجود و شناخته شده در استان گیلان در فهرست گونه‌های در معرض تهدید آی یو سی ان(IUCN) قرار داشته و به نحوی با تهدید مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان بیان داشت:‌ استان گیلان از ارزشمندترین زیستگاه‌های حیات وحش موجود در ایران محسوب می‌شود به طوری‌که تنوع زیاد جانوران، آن را در زمره مهم‌ترین مناطق از لحاظ پراکندگی پستانداران و پرندگان ایران قرار داده است.

سربازی جمعیت پستانداران را از نظر تعداد گونه‌ها به نسبت سایر گونه‌ها نظیر پرندگان کمتر خواند و افزود:‌ پستانداران به لحاظ ویژگی‌های اکولوژیک و نقش آن‌ها در زنجیره غذایی و ایجاد تعامل حیاتی در اکوسیستم‌های مختلف از ارزش و اهمیت زیادی برخوردار هستند.

وی مهم‌ترین پستانداران موجود در استان گیلان را برشمرد و تصریح کرد:‌ پلنگ، مرال، کل و بز، گربه وحشی،‌ خرس قهوه‌ای(بزرگ‌ترین پستاندار گیلان)، فُک خزری (تنها گونه پستاندار آبزی و گوشتخوار در گیلان)، گورکن، شنگ(معروف به سمور آبی) از جمله این گونه‌ها هستند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد:‌ گیلان به دلیل دارا بودن سواحل طولانی و آبگیرهای طبیعی به ویژه تالاب انزلی و دریاچه‌های آب شیرین و پوشیده از نیزارهای انبوه خود، از مناطق و زیستگاه‌های متنوع پرندگان بومی و مهاجر محسوب می‌شود.

سربازی، قرقاول، کبک و بلدرچین را از مهم‌ترین پرندگان بومی منطقه عنوان کرد و ابراز داشت:‌ سالانه به طور میانگین میلیون‌ها پرنده مختلف از انواع اردک، غاز و قو در مسیر مهاجرت خود به سمت جنوب، یک تا سه ماه از عمر خود را در استان گیلان سپری می‌کنند.

وی حضور پرندگان در منطقه را علاوه بر تغذیه، از جهاتی دیگر نیز مهم خواند و گفت:‌ کنترل آفات گیاهی در آبگیرهای طبیعی، مبارزه بیولوژیکی با آفات کشاورزی، تأمین کود مورد نیاز گیاهان، افزایش حاصلخیزی خاک و از بین بردن حشرات و جوندگان موذی از جمله این فواید است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان گونه‌های مختلف موجود در کشورمان را برشمرد و عنوان کرد:‌ در حال حاضر طبق آمارهای موجود 198 گونه پستاندار، 524 گونه پرنده، 224 گونه خزنده و 163 گونه انواع ماهی در کشور ایران مشاهده شده‌اند.

سربازی به جمعیت انواع پرندگان،‌ آبزیان،‌ پستانداران و خزندگان گیلان اشاره کرد و ابراز داشت‌:‌ 67 درصد از گونه‌های پرندگان ایران، 8.47 درصد از گونه‌های ماهی، 7.24 درصد از پستانداران و 15 درصد از خزندگان موجود در کشور، در استان گیلان پراکنش دارند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با توجه به روز جهانی تنوع زیستی ضمن تعریف این مفهوم در مورد اهمیت این روز نیز تصریح کرد:‌ مسئله تنوع زیستی در ساده‌ترین شکل تعریف آن، به‌معنای سطوح مختلف زندگی بر روی زمین و الگوهای طبیعی آن است.

سربازی با بیان اینکه تنوع زیستی شامل گونه‌های گیاهی، جانوری و میکروارگانیسم‌ها می‌شود عنوان کرد:‌ تاکنون در حدود 1.75 میلیون گونه مختلف توسط متخصصان این حوزه مورد شناسایی قرار گرفته است که بیشترین این نمونه‌ها نیز به حشرات تعلق دارند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد:‌ تنوع زیستی همچنین شامل تفاوت‌های ژنتیکی در هرگونه نیز می‌شود به این علت که کروموزوم‌ها، ژن‌ها و DNA ها در حقیقت مشخصه منحصر به فردِ هرگونه و هر شخص محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/ش

R7877/P1011199/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۸۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعاتی جالب درباره جفت‌گیری عجیب‌ترین موجود جهان!

راز بقا: برای اولین بار، دانشمندان متوجه شدند که چگونه «خرس‌های آبی» از جمله سرسخت‌ترین موجودات روی کره زمین چگونه جفت خود را پیدا می‌کنند. نر و ماده این موجودات ریز و مقاوم تفاوت‌های آشکار اندکی دارند و همین امر باعث می‌شود نر‌ها جفت خود را نتوانند فقط از دیدن دیدن پیدا کنند. محققان دریافتند که ماده‌ها ممکن است یک ماده شیمیایی آزاد کنند که نر‌ها را اغوا کند. 

به گزارش راز بقا؛ نر‌ها به این ماده آزاد شده به شدت پاسخ دادند و به سمت ماده‌ها در محیط‌های آبی حرکت کردند. محققان در شماره نوامبر «مجله زیست شناسی تجربی» گزارش دادند که به نظر می‌رسد ماده‌ها اجبار مشابهی ندارند.

خرس‌های آبی که به دلیل ظاهر چاقشان به عنوان «خرس‌های آبی» نیز شناخته می‌شوند می‌توانند شرایط سخت را تحمل کنند. به عنوان مثال، آن‌ها می‌توانند از قرار گرفتن در معرض ترکیبی از موقعیت‌ها مانند خلاء فضایی، تشعشعات کیهانی و اشعه فرابنفش جان سالم به در ببرند. بر خلاف برخی از حیوانات، «تاردیگریدهای» نر و ماده به سختی قابل تشخیص هستند. تفاوت اندازه وجود دارد، اما هیچ ویژگی ثانویه آشکاری وجود ندارد.

 

 

به همین دلیل مشخص نبود که بیش از ۱۳۰۰ گونه «خرس آبی» چگونه جفت خود را پیدا می‌کردند. یک نظریه این است که این حیوانات میکروسکوپی سیگنال شیمیایی برای یافتن جفت آزاد می‌کنند. برای آزمایش این نظریه، «جاستین چارترین»، محقق دکترا در دانشگاه ییواسکیلا در فنلاند، و همکارانش مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را با گونه‌ای از خرس‌های آبی تحت عنوان «ماکروبیوتوس پولونیکوس» انجام دادند تا ببینند وقتی این گونه‌ها در معرض جنس مخالف قرار می‌گیرند، چگونه واکنش نشان می‌دهند.

آن‌ها از سه «خرس آبی» دو نر و یک ماده استفاده کردند. خرس آبی ماده را در یک «موقعیت» مهر و موم شده و یک نر را در موقعیت مشابه دیگری قرار دادند و یک خرس آبی دیگر را در وسط. سپس رفتار خرس آبی وسطی را ثبت کردند.

«چارترین» سپس گفت: «در محیط آبی، نر‌ها زمان بیشتری را در کنار ماده‌ها می‌گذرانند تا در کنار نرها». این نشان می‌دهد که نر‌ها بوی ماده‌ها را در اتاق خود می‌بویند و توسط آن اغوا می‌شوند. بر اساس این نتایج، محققان به این فکر افتادند که آیا خرس‌های آبی می‌توانند مسیری شیمیایی را دنبال کنند که در محیطی غیر از آب کار می‌کند؛ بنابراین آن‌ها این موجودات چاق را در ماده‌ای ژله‌مانند به نام «آگار» آزمایش کردند. یک خرس آبی در این ماده رها شد و او را قبل از اینکه یک خرس آبی دیگر را رها کنند کاملا سرگردان کردند. «چارترین» گفت: «ما می‌خواستیم بدانیم که آیا خرس‌های آبی می‌توانند نشانه‌های شیمیایی را روی آگار بگذارند و این مسیر را دنبال کنند». 

این محقق گفت، هیچ یک از دو جنس مسیری را دنبال نکردند که توسط خرس آبی دیگر ایجاد شده بود، اما در آگار، «ما دیدیم که گاهی اوقات نر‌ها پس از برخورد تصادفی با زنان آن‌ها را دنبال می‌کردند». ماده‌ها اساساً نر‌ها را نادیده می‌گرفتند، در حالی که نر‌ها اغلب مسیر خود را تغییر می‌دادند تا در کنار ماده‌ها حرکت کنند.

این مطالعه نشان می‌دهد که خرس‌های آبی فقط می‌توانند جفت‌های جنس مخالف را در محیط‌های آبی پیدا کنند و فقط نر‌ها به طور فعال به دنبال ماده‌ها برای جفت‌گیری هستند.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پرندگان مهاجر در آب‌گیرهای گرمه فرود آمدند
  • فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان
  • راه‌اندازی سیستم پرداخت بدون تماس در حمل‌ونقل عمومی آتن
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • اطلاعاتی جالب درباره جفت‌گیری عجیب‌ترین موجود جهان!