Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-03-28@15:50:42 GMT

چگونه باید از تولد نوزاد تالاسمی پیشگیری کرد؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۸۷۶۳

به گزارش ایسنا،  تزریق خون اصلی‌ترین و شایع‌ترین درمان برای اغلب اشکال تلاسمی است. پیوند مغز و استخوان نیز به عنوان قطعی‌ترین و بهترین روش درمانی این بیماران شناخته شده و برای بیمارانی که شرایط لازم برای پیوند را دارند و دهنده مناسب مغز استخوان یا خون بند ناف هم برایشان پیدا می‌شود، قابل انجام است. ژن درمانی هم با انتقال یک نسخه اصلاح شده از ژن به سلول‌های بیمار انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داروهای کاهنده بار آهن داروهایی هستند که بیماران تالاسمی باید مصرف کنند. این داروها  شامل داروهای تزریقی و خوراکی بوده که باعث دفع رسوبی از ارگان‌های مختلف مانند قلب، کبد، غدد وسایر بافت‌های بدن می‌شود و مصرف کافی و مداوم آن بر کیفیت و کمیت زندگی این بیماران تاثیر بسیاری دارد.

 به دنبال تزریق خون‌های مکرر و افزایش نسبی جذب آهن در دستگاه گوارش بیماران تالاسمی، آهن به شکل جدی در بدن آنها تجمع پیدا کرده و می‌تواند آسیب‌های قلبی، کبدی، غددی و ... ایجاد کند. توجه به دفع آهن مازاد در بدن مبتلایان به بیماران تالاسمی‌ شدید،  از ضروریات مهم درمانی است.

البته به جز تاثیر آهن مازاد در افراد تالاسمی شدید، مشکلات انعقادی، ‌اختلات ضربان قلب، فشار خون ریوی و مشکلات عملکرد قلبی از عوارض مهم این بیماری است. باید توجه کرد که احتمال ابتلا به هپاتیت‌های ویروسی در کنار مشکلات ناشی از تجمع آهن در نسج کبد نیز در این بیماران وجود دارد. پوکی استخوان، دیابت، اختلالات رشد و بلوغ و عوارض ناشی از تزریق خون از دیگر عوارض بیماری تالاسمی است.

بنابر اعلام انجمن تالاسمی ایران، باید توجه کرد که انجام آزمایش‌های ژنتیکی برای تشخیص پیش از تولد نوزادان این امکان را برای زوج‌های ناقل فراهم می‌کند تا درباره سلامت یا ا بتلا به بیماری تالاسمی فرزند خود در دوره جنینی مطلع شوند. آزمایش‌های مرحله تکمیلی بعد از بارداری در هفته ۱۰-۱۲ بارداری با نمونه‌برداری از جنین انجام می‌شود. برای هر بار حاملگی انجام آزمایش‌های مرحله تکمیلی ضروری بوده و با این روش این زوجین میتوانند صاحب فرزندی سالم شوند. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار بازرسی به زیرمیزی گرفتن پزشکان در کردستان

بازرس کل استان کردستان با تأکید بر لزوم رعایت تعرفه‌های پزشکی در انجام اعمال جراحی و بیمارستانی، گفت: در برخی موارد، شکواییه‌های مبنی بر أخذ زیرمیزی توسط تعدادی از پزشکان گزارش شده که به این افراد هشدار می‌دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، عیسی هواسی ظهر امروز در جریان بازدید از بیمارستان کوثر سنندج خواستار استفاده بیشتر از مزیت‌های این بیمارستان برای افزایش سطح کمی و کیفی خدمات‌رسانی به مردم در بخش درمان شد.

وی ضمن حضور در بخش‌های اورژانس، ارتوپدی، بخش‌های بستری و ICU و استماع مطالبات و شکایات مردمی درباره نحوه‌ انتقال مصدومان سوانح جاده‌ای به بیمارستان، اخذ برخی هزینه‌های درمانی، تأخیر در انجام فعالیت‌های درمانی بیماران اورژانس، کمبود تخت و ازدحام در اورژانس بیمارستان و... تذکرات لازم برای تکریم هرچه بیشتر بیماران و همراهان، تسریع در رسیدگی به بیماران اورژانسی را داد.

بازرس کل استان کردستان همچنین بر انجام تمام خدمات قابل ارائه به بیماران از جمله سونوگرافی و ام آر آی و …، افزایش دقت در عملیات تریاژ، رعایت دقیق‌تر بخش‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت، لزوم پذیرش بیماران با وزن بالای 100 کیلوگرم در بخش ام آر آی و عدم اخذ هزینه‌های مازاد بر موارد قانونی از مصدومان حوادث و تصادفات تأکید کرد.

وی با تأکید ویژه بر لزوم رعایت تعرفه‌های پزشکی در انجام اعمال جراحی و بیمارستانی، گفت: اگرچه عمده پزشکان، جراحان و کادر درمان افرادی دلسوز و دغدغه‌مند جامعه هستند، اما در پاره‌ای از موارد، شکواییه‌های مبنی بر اخذ وجوه مازاد و به اصطلاح زیرمیزی توسط تعداد محدودی از پزشکان و ایراد آسیب به وجه حوزه بهداشت درمان گزارش می‌شود که ضمن هشدار جدی به این اشخاص، از عموم مردم تقاضا داریم موراد تخلفات و سوء جریانات را جهت پیگیری از طریق سامانه اینترنتی 136 به سازمان بازرسی منعکس کنند.

هواسی ضمن قدردانی از زحمات پزشکان کادر درمان و پزشکی استان کردستان گفت: افزایش تعداد کادر درمانی و توجه ویژه به جبران زحمات و مطالبات به حق این قشر موجب بهبود خدمت‌رسانی و افزایش تمرکز این عزیزان زحمتکش در انجام رسالت خطیرشان می‌شود، کما اینکه بازرسی نیز آمادگی همکاری در حل مشکلات این حوزه را دارد.

وی اظهار کرد: ارتقای درآمدهای حوزه توریسم درمانی جهت افزایش بهره‌وری و منابع مالی برای ایجاد بخش‌های جدید و به روزرسانی تجهیزات پزشکی و همچنین استفاده از ظرفیت بخش VIP این بیمارستان حائز اهمیت است.

بازرس کل استان کردستان سپس درخواست اجرای مانور کد 99( حضور کادر احیا) را داد که اعضای این تیم در مدت یک دقیقه در اتاق احیاء حاضر شدند و به خاطر این مسئولیت‌پذیری مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • تأمین قابل توجه برند اصلی داروی بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۲
  • تأمین داروی اصلی بیماران تالاسمی/ از دفروکسامین تا دفرازیروکس
  • تولد ۱۱۷ نوزاد در کرمان
  • کمبود ذخایر خونی در سراوان
  • اهمیت مشاوره و آزمایش‌های پیش از ازدواج در پیشگیری از تالاسمی
  • همراهی مردم با پلیس برای پیشگیری از سرقت
  • هشدار بازرسی به زیرمیزی گرفتن پزشکان در کردستان
  • وضعیت نامناسب تامین داروی بیماران تالاسمی / سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی به تعهداتشان عمل نکردند
  • تولد ۱۲۷ نوزاد طی یک روز در استان کرمان
  • وقوع ۳۸۳ مورد حیوان‌گزیدگی در تعطیلات نوروز در خوزستان